МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

• 64 901
  • 722
  •   2
Отговори
# 75
  • Сред мелниците
Здравейте и за много години!
Изпуснала съм цяла тема, но уж по-важното прегледах от първите стр. поне.

Вкарахте ме в тежки мисли с тези находки по хлебопекарните.
 Моля ви кажете, къде ги намирате тези стружки - вътре в казанчето или от долната страна като го извадите?
За другите бонуси от органичен произход - не ща да мисля, защото аз брашно не сея. Сипвам на везната и толкоз.
Повечето кексове с какао имат подобна структура.
 За този не мога да гарантирам ,но например  шоколадовият сладкиш с майонеза . Стои като недопечен - влажен - но е много вкусен
Незнам твоят как се е получил . Според мен сладкиша с майонеза е подходящ за хлебопекарна.

дай ми рецептата за този с майонеза
И аз искам рецептата ако може.

Правя тази рецепта в момента но като гледам ще се поучи теклив кекс Sad
http://www.az-gotvia.bg/recepta/shokoladov-keks-za-hlebopekarna

А този с шоколада ме изкуши и мен . Как стана?

alys, на кекса с шоколад и орехи който си пуснала коя е тази програма 2?

# 76
Под казанчето в самата машина.
И стружки си имам, и понякога излиза грес ли беше  Rolling Eyes, и казанчето изскача по време на месенето ... а бе все разни екстри, които не искам да имам.
Стружките редовно ги изсмуквах с прахосмукачката, ама сега последната ми се счупи, та за такава покупка мисля в най-скоро време.
Въпреки по-горните проблеми, пекарната още си работи и се надявам да не ме предава.

# 77

Не е кекс, а сладкиш с мая. Програма 2 е на някой от моделите на Мулинекс. Мисля, че беше Френски хляб. Не съм го правила и не знам как се получава.

# 78
  • Сред мелниците

Не е кекс, а сладкиш с мая. Програма 2 е на някой от моделите на Мулинекс. Мисля, че беше Френски хляб. Не съм го правила и не знам как се получава.
Ах, да объркала съм въпроса.
Значи сега очакваш някой за го пробва и да ти каже дали си струва Wink Шегувам се! Ще го направя и ще пиша.  Нещо ми се вижда малко, та може да го увелича, че моето казанче е голямо. При мен малките номера за за разни багети и др. Ще пробвам на френски хляб.

# 79
  • София

Ах, да объркала съм въпроса.
Значи сега очакваш някой за го пробва и да ти каже дали си струва Wink Шегувам се! Ще го направя и ще пиша.  Нещо ми се вижда малко, та може да го увелича, че моето казанче е голямо. При мен малките номера за за разни багети и др. Ще пробвам на френски хляб.

Първата проба я направи с грамажа от рецептата. Така ако решиш да го изхвърлиш загубите ще са по-малки Peace

# 80
Прочетох рецептата за сладкиша с мед, орехи, ябълки и шоколад. Забележките ми са следните:
- водата е много;
- маята е малко;
- солта е много;
- количеството си е доста прилично, не бих увеличила;

Според моя опит и вкус, бих сложила 400 мл вода, а след първите 5-10 мин. месене бих преценила дали да добавя още малко вода. Мая - сигурно 1 1/2 до 2 ч.л. бих сложила. Сол - 1/2 ч.л.
Другите съставки са си добре. Simple Smile

# 81
Тук е рецептата за шоколадовият сладкиш с майонеза :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0

Поне 2 теми има посветени на него, та не е нужно госпожа Notova, да задължава някого да и даде  рецепта Peace Особено пък по този начин...

П.П между другото наистина е невероятен сладкиш  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 06:02 от Lorein666

# 82
  • София

.....

Поне 2 теми има посветени на него, та не е нужно госпожа Notova, да задължава някого да и даде  рецепта Peace Особено пък по този начин...

Сладкиша си е готин и няма причина тези, които е трябвало да се логнат в БГ Татко да ти развалят настроението Hug Peace!

# 83
  • Sofia
нещо изпуснах
този сладкиш с майонеза в хлебопекарната ли го правите?

# 84
От 2- 3 седмици хлябът не ми бухва, както обикновено. Ползвам  брашно София мел,рецептата ми е една и съща от отдавна. Дали машината не се е повредила?

# 85
  • София
От 2- 3 седмици хлябът не ми бухва, както обикновено. Ползвам  брашно София мел,рецептата ми е една и съща от отдавна. Дали машината не се е повредила?

Бухването е проблем на маята и условията, в които тя работи, а не на машината.

# 86
Да не е от студеното време. В какво помещение е машината?

# 87
Машината, като работи я местя в топло помещение.  Количеството на маята е било винаги едно и също. Така свикнах с този хляб и сега като не мога да открия къде е проблемът ми е много криво.

# 88
  • Перник
Машината, като работи я местя в топло помещение.  Количеството на маята е било винаги едно и също. Така свикнах с този хляб и сега като не мога да открия къде е проблемът ми е много криво.

Вероятно проблемът не е в количеството, а в качеството - случвало ми се е да уцелвам дефектна партида мая - марка, която съм купувала и друг път, 1-2-3 пакетчета просто не бухват. При следваща покупка отново всичко е ОК.

# 89
mamino, ако наистина проблемът е в маята, сипвай по-топла вода и/или увеличи малко количеството на маята.

Общи условия

Активация на акаунт