МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

  • 64 886
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 204
Благодаря на всички, които се отзоваха на въпроса ми. Днес направих хляб ето го:

Удари капака LaughingПричината се оказа в маята. Купих жива мая и това е резултатът. Слава Богу, хлебопекарната е читава.

# 121
  • Мнения: 7 779
да бе , все маята е виновна  Laughing
като го видя че си е удвоил обема защо не го пусна да се пече ?

# 122
  • Мнения: 204
Нямам отговор, вероятно от радост забравих, че може да направя нещо по въпроса.

# 123
  • София
  • Мнения: 3 034
И колко от живата мая сложи за този хляб?

# 124
  • София
  • Мнения: 12 006
И колко от живата мая сложи за този хляб?

Да допълня въпроса към mamino: Какво е точно количеството на брашното?

# 125
  • София
  • Мнения: 10 616
Последния хляб го направих с 1ч.л' суха мая (4г на 400г) и пак стана доста пухкав (с черно брашно го правих уж), програма 1 (2.50h), захар 2/3 с.л., сол 1ч.л.

След 2-3 дни вече не става за мазане на филии с мед и подобни - рони се.

Как се прави по-здрава структура?

Ще пробвам с половин пакетче (от 7г) следващия път

Откъде купувате брашна различни от пшенично и без подобрители - споменаха ми за грахамено, без нищо добавено, но не знам марката. И за пщенично (пълнозърнесто) се интересувам

# 126
  • Sofia
  • Мнения: 1 479
Последния хляб го направих с 1ч.л' суха мая (4г на 400г) и пак стана доста пухкав (с черно брашно го правих уж), програма 1 (2.50h), захар 2/3 с.л., сол 1ч.л.

След 2-3 дни вече не става за мазане на филии с мед и подобни - рони се.

Как се прави по-здрава структура?

Като се слага лимонов сок или оцет се заздравява нишката на глутена и не се рони толкова. А и не си писала за олио. С олио също, като се прави, по- малко се рони.

# 127
  • София
  • Мнения: 3 034

Откъде купувате брашна различни от пшенично и без подобрители - споменаха ми за грахамено, без нищо добавено, но не знам марката. И за пщенично (пълнозърнесто) се интересувам


Без подобрители са брашната на Арчар и на Балван. На Балван има в ХИТ а на Арчар в БИЛЛА. Грахам също е пшенично Peace.

# 128
  • Мнения: 15
и на външен вид е добър. сега запомни какво си слагал в казанчето и ако трябва нещо да се доизкусурява го направи при следващия хляб.  нека пак да бъде същия. направи го сполучлив още няколко пъти и след това премини към друг вид хляб. опитай се да извадиш тестото след последното месене , оформи го и пак го върни в казанчето. извади и бъркалките - те не ти трябват вече.  машината не я изключвай докато оформяш тестото.
[img width=600


Мерси за зъветитеheight=338]http://prikachi.com/images/219/7840219e.jpg[/img]


Мерси за съветите

# 129
  • Мнения: 150
Здравейте днес и моето семейство стана собственик на хлебопекарна http://www.technopolis.bg/b2c/details/825830/P11130417/Hlebopeka … a-MOULINEX-OW3101 надявам се да сме се ориентирали правилно,първия хляб стана перфектен неочаквах толкова бърз резултат,но сега искаме да си направим с царевично брашно но не намирам рецепта в книжката бихте ли ме ориентирали къде да търся   bouquet

# 130
  • София
  • Мнения: 3 034
....но сега искаме да си направим с царевично брашно но не намирам рецепта в книжката бихте ли ме ориентирали къде да търся   bouquet

В темата само за рецепти за хлебопекарна на първа страница Peace.

# 131
  • Мнения: 327
Обикновено само ви чета, но тези дни направих хляб с една нова за мен мая- Vili се казва, много ми хареса, по-евтина от Йоткер(каквато винаги ползвах до сега) и май занапред само нея ще си ползвам, та исках да я препоръчам и да питам някой пробвал ли я е, също тези дни реших да тествам и Yuva, но  не ми миришеше така хубаво хляба, усещаше се маята, може би е по-силна, трябваше по-малко да сложа newsm78 Thinking Wink

# 132
  • Мнения: 7 779

 А и не си писала за олио.
май направихме грешка  Joy

# 133
  • Перник
  • Мнения: 5 055
Обикновено само ви чета, но тези дни направих хляб с една нова за мен мая- Vili се казва, много ми хареса, по-евтина от Йоткер(каквато винаги ползвах до сега) и май занапред само нея ще си ползвам, та исках да я препоръчам и да питам някой пробвал ли я е, също тези дни реших да тествам и Yuva, но  не ми миришеше така хубаво хляба, усещаше се маята, може би е по-силна, трябваше по-малко да сложа newsm78 Thinking Wink

Когато пазарувам в Кауфлад купувам мая Вили - хубава е. Yuva прясна или суха ползва? При мен се усеща мирис на мая, ако прекаля с количеството прясна  Peace

# 134
  • Мнения: 43
Здравейте,
Забелязах, че на казанчето на машината (Мулинекс)  започва малко по малко да се отделя някакво машинно масло (което един път дори се беше залепило отдолу на хляба). Машината я ползваме всеки ден, без почивка и е едва на 4 месеца... На доста места из темите съм чела за проблема на този вид машини. Тъй като потърсих в предишни теми (но само 10 на брой) и не открих отговор някакъв, да попитам това уплътнение на тези казанчета как точно се сменя и има ли наистина някаква такава резервна част или трябва да се побългари цялата работа и да се пригоди такова. Ако някой е успял да поправи износено уплътнение, моля да сподели, тъй като не ми се ще на всеки 3 месеца да сменяме казанчета... А в някоя тема видях, че този проблем не се включва в гаранцията...  Sad

Общи условия

Активация на акаунт