Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 108
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
  bouquet
Много здраве и късмет на всички през Новата година!

# 31
Аз ще задам малко личен въпрос-делили ли сте къща с непознати при престоя си тук, в началото? Ще се налага да се местим ще си търсим нещо и аз се притеснявам че ако се решим да наемем стая някъде ще съм в ужас докаро съм сама без мъжа ми там? Празни страхове ли храня? Знам че не сме в дива Индия....но се притеснявам.
Много интересно за секциото, не го знаех, но съм напълно съгласна че в Бг на повечето им доста по лесно да родят секцио, и не само на лекарите а понякога и за майките е по лесно. Както и че няма разясняване по въпроса.

# 32
  • Манчестър
Аз ще задам малко личен въпрос-делили ли сте къща с непознати при престоя си тук, в началото? Ще се налага да се местим ще си търсим нещо и аз се притеснявам че ако се решим да наемем стая някъде ще съм в ужас докаро съм сама без мъжа ми там? Празни страхове ли храня? Знам че не сме в дива Индия....но се притеснявам.
Много интересно за секциото, не го знаех, но съм напълно съгласна че в Бг на повечето им доста по лесно да родят секцио, и не само на лекарите а понякога и за майките е по лесно. Както и че няма разясняване по въпроса.

Е по лесно....too posh to push... Grinning

# 33
  • някъде в орбита...
amamamama, ние след първите няколко седмици се нанесохме за 2-3 месеца в такава къща. Много прилича на обикновен наем. Т.е. ходихме си на огледи, преценявахме си харесва ли ни стаята, колко е голяма кухнята, колко място ще има за нас в хладилника, с колко души ще се дели съответният хладилник, как се заключва стаята (в една къща нямаше нито ключ, нито резе, нищо), имаме ли душ към стаята или делим банята с останалите хора, колко тоалетни има в къщата, има ли вече установена система по чистенето на къщата (график, наета жена, и т.н. опции)... Бонус беше ако успеем да се запознаем и с останалите квартиранти - така не само си преценяваме хазяина и мястото, но и хората с които ще сме заобиколени. Цялата процедура много ми напомни на търсенето на квартира като бях студентка Laughing
От личен опит - броят на живеещите в къщата да не ви плаши. Ако къщата е голяма, няма да е проблем. На последното място бяхме общо 8 човека (5 спални), като на половината от тях им виждах очите веднъж седмично сигурно. Също така ако не се чувстваш добре в дадена къща на огледа, просто не наемайте там - понякога шестото чувство си има добра причина да се проявява Peace

# 34
  • Лондон
Дам, пак се появиха перфектните майки...  Rolling Eyes раждат естествено поне по 3 деца, кърмят поне до 3 години, спят с децата в едно легло поне до 7 мата им годишнина, за да чувстват майчината топлина ooooh!...

Иначе добре започна темата, Ave, мерси...

# 35
  • London
  Ха,ха,ха   Tzvetak, имаш още шанс поне да се компенсираш със спането до седмата година! Или твоята вече ги навърши Simple Smile

# 36
Борикс, благодаря ти. Няма да легализирам тогава, ще ги дам за превод само Simple Smile

# 37
А въобще признават ли ги нашите дипломи английските работодатели, някой успял ли е да си намери работа с бг образованието си?

# 38
Истината е, че не съм сигурна, но предпочитам да ги преведа и взема със себе си. Предполагам, зависи от това, какво е образованието. При мен може и да не потрябват изобщо Simple Smile

# 39
Дам, пак се появиха перфектните майки...  Rolling Eyes раждат естествено поне по 3 деца, кърмят поне до 3 години, спят с децата в едно легло поне до 7 мата им годишнина, за да чувстват майчината топлина ooooh!...

Ооооп, бъркаш ме нещо, ако мен визираш в групата на перфектните, детето ми е спало при мен три нощи може би, а от първия месец спи само в стая, кърмено е до третия месец, няма да обяснявам причините. Не е хубаво така да се обобщава. Това което аз лично казах е че със секциото в Бг се спекулира и то не само от страна на лекарите, защото аз лично познавам майки които родиха секцио по тяхно желание, аз самата дълго се чудих какво да избера, а фактът че могада избирам дали да е секцио или не, показва че имаме доста голяма свобода в Бг и то точно защото самите лекари предпочитат секциото като по лесно за тях.
Благодаря за отговора, за къщата, а какво ви накара да се изместите? Намерихте работа и двамата или?

# 40

Супер,все едно описа мен!  Grinning Grinning Embarassed Благодаря за комплиментите!  Hug  bouquet Само трябва да родя още две и да навакасам още 3-4 години със спането в едно легло..
Аз също съм на мнение ,че в България се прави секцио за "Здравей-Здрасти",а да си призная,лично на мен секциото ми е доста по-страшно от едно нормално раждане...

# 41
Isolda1 и Ell, благодаря, че отговорихте на запитването ми за книгите.   bouquet Amazon не е май добър вариант, не само заради високите цени, но и избора не е кое знае какъв. Май трябва да попитам в Литературния подфорум, може някой да има повече опит с поръчки зад граница...

# 42
milada, Хеликон имат доставка до Великобритания.
http://www.helikon.bg/helikon/191_nachin-na-dostavka-za-chuzhbin … -i-usloviia-.html

За много години на всички!

# 43
  • Пазарджик/Лондон
Aуу, нова темичка Hug.

Много успехи ви пожелавам през Новата година   bouquet  bouquet  bouquet!

milada, почвай да четеш на английски и проблемът ти е решен Hug.

# 44
Блу, благодаря за полезната информация   bouquet.

Аелис, защо реши, че не владея английски достатъчно добре за да чета английска литература Rolling Eyes. Не може ли човек да обича да чете на майчиния си език! newsm78 И не, причината не е че ме гони носталгия по България и че не владея английски език на академично ниво. Не ми се влиза в спорове и обяснения. Зададох въпрос, благодаря на направилите си труда и отделили от ценното си време да ми отговорят по същество.

Общи условия

Активация на акаунт