Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 237
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Нито очаквам, нито имам намерение да работя в Англия работата, която работя тук, но мисля че разводнихме темата. Всеки намира щастието в различни неща, кариерата не винаги е едно от тях.

# 211
Markrit, коя работа е престижна според теб в България? Като по-скоро важно е да е престижна и добре платена, защото иначе за какво ти е престиж.  Confused

Моите причини за заминаване са близки до тези на k_lina, лично аз тук не виждам никакво бъдеще.
Причините са много, но нямам време да пиша сега, може би по-късно...

# 212
Markrit, коя работа е престижна според теб в България? Като по-скоро важно е да е престижна и добре платена, защото иначе за какво ти е престиж.  Confused

Моите причини за заминаване са близки до тези на k_lina, лично аз тук не виждам никакво бъдеще.
Причините са много, но нямам време да пиша сега, може би по-късно...
Споменах престижна работа по повод коментар на Калина.

# 213
Неразбирам хора с добри професии и нещо зад гърба си , защо зачеркват всичко в бг и падат минимум едно стъпало долу но да е в Англия ?
С никого не се заяждам , а само питам и си разсъждавам върху прочетеното ?

Ами например защото с на вид престижна професия едва оцеляваме в България и стандарта от година на година пада надолу. Защото перспективата да се променят нещата тук, за моето семейство, аз не я виждам. Защото благодарение на работата си виждам неща в държавата, които ме карат да не искам това да е държавата, в която ще живеят децата ми. Детето ми учи в най желаното училище от 5 до 7 клас в София и не е за разправяне какви неща се случват и от учители и от ученици. А за университет, просто не ми се говори.  
Ето такива мисли ме тормозят мен ежедневно. Е, не мисля, че с децата ще отидем да живеем в шерната къща, но съм на ясно, че няма да има нищо общо с дома ни тук. Но живота за съжаление не свършва с дома.  
Много българи идеализират чужбината .
 Не всичко което блести е злато .Зарязват бг и отиват да гонят Михаля .
Накрая се оказва , че нито стигат до тъй желаната престижна работа , нито успяват да сменят средата с по добра , нито успяват да спестят пари , нито децата се озовават в кой знае колко по обро училище.
Просто живеят в Англия и оцеляват така както и в Бг.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 14:05 от Markrit

# 214
Добър ден.
Да взема и аз да се запиша тук, пък дано свикна с мисълта, че твърде скоро ще трябва да събера багажа и да литна към шотландско  Rolling Eyes Барабар с децата. На моменти ме е страх, даже не знам от какво. Изтрещяла работа  Mr. Green

# 215
Скоро писах,но никой не се отзова.Затова,айде пак-с питане до Цариград се стига!В случая-St.Albans

Simple Smile
Смятам скоро да замина.Сама,без детето и мъжа.Ориентирала съм се към работа като болногледач.Въпросите ми са много-какви са таксите за вадене на НИН,банкова сметка,как става уреждането на квартира?Какво ще ми е от абсолютна необходимост там-като документи,пари,които да имам в мен,дрехи,техника,лекарства...
Самото пътуване как се организира-със самолет предполагам е най-евтино?Намирането на работа как става-четох,че отиваш в JobCenter и какво правиш?ХИляди хиляди въпроси.

# 216
Скоро писах,но никой не се отзова.Затова,айде пак-с питане до Цариград се стига!В случая-St.Albans

Simple Smile
Смятам скоро да замина.Сама,без детето и мъжа.Ориентирала съм се към работа като болногледач.Въпросите ми са много-какви са таксите за вадене на НИН,банкова сметка,как става уреждането на квартира?Какво ще ми е от абсолютна необходимост там-като документи,пари,които да имам в мен,дрехи,техника,лекарства...
Самото пътуване как се организира-със самолет предполагам е най-евтино?Намирането на работа как става-четох,че отиваш в JobCenter и какво правиш?ХИляди хиляди въпроси.

НИН- няма такса за изваждане.
Банкова сметка- няма такса за отваряне - става с доказателство за адрес- шофьорска английска книжка най-лесно.
Шоф. книжка- 50 паунда
Необходими документи като заминаваш - лична карта, паспорт, шоф. книжка ако имаш, свидетелство за съдимост евентуално- преведено и легализирано и т.н.
Пари - зависи къде живееш и при какви условия - 1000 паунда на месец може и да ти стигнат за квартира и храна, зависи къде си и... от други фактори.
Транспорт до Англия- самолет! Ако си супер ентусиаст- ела с автобус, ама трябва и да си мазохист, ако го направиш.
Намирането на работа си зависи от теб, самостоятелно или чрез агенции... Аз за този джоб сентър само съм чувала, ама и да отида не вярвам с червен килим да ме чакат.. разчитам на себе си.

# 217
  • До хладилника, който обичам
Много не разбрах, Маркрит, какво искаш да кажеш, освен че не всичко, което блести, е злато и парите не растат по дърветата.
Може би в тема, обсъждаща дали да емигрират хората, ще е полезна гледната точка? С изключение на няколко нови попълнения, тук повечето, мисля, са в чужбина, някои отдавна и/или не за първи път Peace

Добър ден.
Да взема и аз да се запиша тук, пък дано свикна с мисълта, че твърде скоро ще трябва да събера багажа и да литна към шотландско  Rolling Eyes Барабар с децата. На моменти ме е страх, даже не знам от какво. Изтрещяла работа  Mr. Green
Хайде, откога те чакам да се обявиш Grinning

Виж първия пост в темата Peace събрана накуп много ценна информация. И стари теми, в които е обсъждано много - няма как някой да го "сдъвче" с три изречения и да е достатъчно изчерпателно. На JobCentre+ аз не бих разчитала за работа, по-скоро през агенции и сайтове за работа, като reed.co.uk, totaljobs.com и подобни. Щом нямаш работа, вероятно имаш спестявания, с които да се издържаш, докато намериш такава Simple Smile

# 218
Много не разбрах, Маркрит, какво искаш да кажеш, освен че не всичко, което блести, е злато и парите не растат по дърветата.
Може би в тема, обсъждаща дали да емигрират хората, ще е полезна гледната точка? С изключение на няколко нови попълнения, тук повечето, мисля, са в чужбина, някои отдавна и/или не за първи път Peace

коя и къде е тази тема ?

# 219
Аз дойдох тук за разнообразие. Просто  ми беше писнало всичко в България и се задушавах там. Исках да отида където и да е и просто така се случи, че с мъжа ми дойдохме в Англия. Там съм си живяла добре, имаме си собствено жилище и работа, с която може да си плащаме сметките. Тук живеем в споделено жилище, и то с бебе /което се появи впоследствие/. Оплаквам се, но сама съм си го избрала и си го живея. Не съм дошла с нагласата да спестявам - аз спестявах от България, за да дойда тук. За да се наредят нещата, освен желание и упоритост, трябва време и донякъде късмет. Та като преценя, че времето е минало, нищо не ме спира да се върна обратно. Да живееш в "комуна" може да е ужасно, но не е чак такава драма за умиране. Малко хора могат да си позволят да дойдат директно на уредена работа и самостоятелен апартамент, особено ако са заедно. Такива от сорта на: аз тръгвам сам/а, а после той/тя ще дойде за мен не са допустими. Я камилата, я камиларя.... Можеше да сме в нещо малко, отделно, но на този етап не мисля, че трябва да давам излишни пари. А и ако имаш ужасни комшии, дори да не живеят в съседната врата, пак може да ти направят живота ад.... Важното е, че сме заедно. Та дори и тук да "оцелявам", повече ми харесва от "оцеляването" в България  Party

# 220
  • UK
Не съм дошла с идеали и с мечти за големи успехи тук. В България живеех супер и ме дразнеше всичко. Тук се чувствам по-добре от почти всякаква гледна точка - и професионално, и като социален живот. Липсват шепа приятели и семейството ми само. А то днес стана с човек по-малко - баба ми почина сутринта. Тежко е да си далеч в такива моменти...

# 221
Добър ден.

Стискам силно палци, всичко ще е наред.
Ние нямаме точна дата, но вече имам две полу-сигурно предложения за работа в Единбург. Не очаквах да е толкова лесно, но явно опитът ми си казва думата. За ММ ще е по-трудно, но да видим. За него за момента дори не търсим.
Предполагам до края на лятото ще сме заминали.

Ние сме добре в БГ, с добри доходи, но ни дразни всичко, което ни заобикаля. Затова взехме решение да заминем. Искахме по-спокойна държава, затова се спряхме на Шотландия.

# 222
  • До хладилника, който обичам
Съжалявам за загубата ви, Ljoli.

Да, Англия не е Лондон Simple Smile там заплатите са по-високи, но също и цените. Извън Лондон май доста повече хора, емигрирали скоро, живеят самостоятелно и не на комуни.
В България отдавна не опират нещата само до пари  Peace

# 223
Ljoli, моите съболезнования Sad. Разбирам те, дядо ми почина миналия септември и много зле го изживях. Отчасти защото бяхме тук и абе ..... кофти е.

# 224
Льоли , съболезнования и от мен за баба ти .

Аз не се учудвам от нещата които ви дразнят в бг и предполагам какви са.
По скоро ми е леко смешно , как се самонавиват много хора , че живота там/в чужбина / е почти без проблеми , че всички успяват, че там всичко е прекрасно - училища, здравеопазване , отношението към чужденците и много други които преди стъпването не ги отчитате , че съществуват.Но в действителност всеки 3 пост е някакво оплакване - кой от отношението към детето или семейството като цяло , кой от липсата на работа , кой от мизерни квартири или липсата на такива.
Така се оказва , че и там като в Бг не е супер  . Просто това прекалено и крайно отричане и зачеркване на България малко ми е странно.В много постове това се казва/пише/показва.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 16:22 от Markrit

Общи условия

Активация на акаунт