БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 52 586
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: X
Няма проблем за престоя амонячната сода /не я ползвам често защото не правя често тези сладкиши / но с нея са по - въздушни .
 Например фунийки само с амон.сода си правя.
Ама всеки си преценява и мен ме притесняваше преди аромата ,но да ви кажа сода бикарбонат също има тежък вкус и аромат като се прекали с нея.

# 661
  • Мнения: X
Преди много години направих точно войнишките курабийки с амонячна сода, както си е по рецепта. Е, нямаше измирисване и оттогава съм я отписала. А на сода бикарбонат дори да ми мирише или да усещам вкуса ѝ, не ми пречи толкова.

Никой ли не ползва ленено брашно? Отдавна съм ползвала, но тогава слагах по малко в хляба. После четох, че лененото семе си губело свойствата след термична обработка. И сега се чудя.

# 662
  • Мнения: 2 374
Ленено брашно слагам в малко кисело мляко и така го ям, може да се слага в мюсли - пак с кисело мляко.Опитах да разтварям във вода, обаче ми е гадно да я пия, става някак лигава...

# 663
  • Мнения: X
Ленено брашно слагам в малко кисело мляко и така го ям, може да се слага в мюсли - пак с кисело мляко.Опитах да разтварям във вода, обаче ми е гадно да я пия, става някак лигава...

KokoMira, благодаря! Още утре ще спретна нещо подобно за закуска. Simple Smile За ръжените и ечемичените ядки препоръчват варене. Досега съм яла само овесени (особено са ми били вкусни директно в комбинация със сушени плодове и лешници, примерно).

# 664
  • София
  • Мнения: 1 386
Моля за съвет! Ще правя топъл млечно-яйчен крем за торта, който мисля да смеся с бита сметана. Знам, че кремът трябва да е изстинал, сметаната - охладена. Въпросът ми е: напълно изстинал ли трябва да е крема (няма ли да се стегне), каква сметана да си взема, за да съм сигурна в резултата? Ще ми се да взема Президент, но поради животинския й произход не знам дали ще се получи. Приемам всякакви съвети, предварително благодаря!

# 665
  • Мнения: X
Ами най -добре е да изстуден в хладилник за да не ти спадне сметаната .
 Президент е възможно най -добрата сметана  -аз ползвам Пилос от Лидл / има по -сносна цена /. 
 Има едни прахчета ,които спомагат да стегне добре сметаната . Май се продават в Кауфланд .
това на Йоткер не съм го срещала отдавна . Виждала съм такова на марката RUF и кауфландската Стелла ли беше .

# 666
  • София
  • Мнения: 12 222
Моля за съвет! Ще правя топъл млечно-яйчен крем за торта, който мисля да смеся с бита сметана. Знам, че кремът трябва да е изстинал, сметаната - охладена. Въпросът ми е: напълно изстинал ли трябва да е крема (няма ли да се стегне), каква сметана да си взема, за да съм сигурна в резултата? Ще ми се да взема Президент, но поради животинския й произход не знам дали ще се получи. Приемам всякакви съвети, предварително благодаря!

Кремът трябва да е добре охладен на стайна температура. Разбърквай го за да не хване коричка.  За сметана аз ползвам на Hopla и я разбивам на висока степен на миксера за да стане като сняг. Никога до сега не ме е подвеждала. Когато ги смесваш недей да ползваш миксер , а с шпатула разбърквай. От миксера може и да се разводнят.

# 667
  • Мнения: X
Хопла е растителна сметана и няма проблем с разбиването.
За да не хване коричка млечен крем слагам  бучка краве масло в него - може да се покрие с свежо фолио .

# 668
  • София
  • Мнения: 12 222
Хопла е растителна сметана и няма проблем с разбиването.
За да не хване коричка млечен крем слагам  бучка краве масло в него - може да се покрие с свежо фолио .
Зная , че е растителна.
Във всички кремове които правя слагам много повече от бучка масло, даже и по 1/2 пакет. Направо сварявам млякото с маслото и добавям останалото.

# 669
  • Мнения: X
Но когато към даденият крем ще се добави и сметана и това масло става доста тежък крем и мазен .
  Ако и млякото е домашно ...... Аз не бих сложила толкова масло .

# 670
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря ви за отговорите на въпроса ми за двата вида сода.
АЗ никога не съм ползвала амонячна сода, ще взема пък да пробвам.
П.П. Продава се в хранителните магазини, нали?  Blush

# 671
# 672
  • Мнения: 366
Момичета ,как съхранявате селъри .Днес използвах малко количество от него и се чудя дали да замразя останалото ,че е доста и трябва ли предварително да изчистя'' ликото''му .Вие за какво го използвате освен за салата ,на мен ми трябваше за един сос . newsm78

# 673
  • Мнения: 7 849
Момичета ,как съхранявате селъри .Днес използвах малко количество от него и се чудя дали да замразя останалото ,че е доста и трябва ли предварително да изчистя'' ликото''му .Вие за какво го използвате освен за салата ,на мен ми трябваше за един сос . newsm78

Измивам, нарязвам и във фризера.

# 674
  • София
  • Мнения: 10 825
Момичета ,как съхранявате селъри .Днес използвах малко количество от него и се чудя дали да замразя останалото ,че е доста и трябва ли предварително да изчистя'' ликото''му .Вие за какво го използвате освен за салата ,на мен ми трябваше за един сос . newsm78
Преди с2-3 страници и аз питах за селърито. Много линкове ми дадоха момичетата. Аз лично моето го направих на пепчовата яйчена салата, едни тестени питчици с целина и супа

Общи условия

Активация на акаунт