БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 52 570
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 366
Билян@ ,Onna-bugeisha ,благодаря ви !

# 676
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Моля препоръчайте ми рецепта за дребни сладки или соленки които мога да направя с пакет 200 гр. крем сирене от сорта на Филаделфия.  Peace

# 677
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Мога ли да приготвя баница с готови кори от вечерта и сутринта да я изпека?

# 678
  • Мнения: 7 779
като гледам по магазините само такива баници продават - правени някога и печени у дома.   защо да не може и ти да го направиш ?

# 679
  • Мнения: X
Моля препоръчайте ми рецепта за дребни сладки или соленки които мога да направя с пакет 200 гр. крем сирене от сорта на Филаделфия.  Peace
http://www.supichka.com/2014/01/burzi-solenki-s-krem-sirene.html  в блога на Гисчо / всичко ,което съм правила е сполучливо от там /
е тук http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/686443/Main/684835  -третият коментар е описано за сладки и соленки с крема сирене .
Мога ли да приготвя баница с готови кори от вечерта и сутринта да я изпека?
Може да я подредиш само със сухата плънка - кори и сирене и на другият ден да я залееш с яйцата и млякото и мазнината . / Не пречи и мазнината да е добавена при реденето на кори и сирене ,а има и един начин на редене на баница тук/ Лудогорието Grinning / и се оставят корите точно да постоят наредени  - набират се на хармоника и се наръсва сирене ./
 

# 680
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
yulmana, благодаря ти!  Hug

# 681
  • Мнения: 1 276
Как размразявате скоростно филе от риба, без това да се отрази на вкусовите му качества?

# 682
  • Мнения: X
Ами готвиш го леко като се отпусне -не го размразявай докрай .
Не съм фен на тез скоростни размразявания -нито в микровълнова ,нито по друг начин.

# 683
  • Varna
  • Мнения: 356
Група, моля ви, помагайте! Искам за първия РД на малкото човече да приготвя за гостите свинско контра филе, но... да не стане сухо месото. Доста идеи черпя от тук, и доста интересни неща научих, надявам се, и сега да не ме разочаровате. Благодаря предварително. Ааааааа, месото не е цяло парче. Ако беше цяло си знам- на Пеп-чо с адската смес, но дали мога и сега да я ползвам newsm78

# 684
  • Мнения: 110
Никой ли не ползва ленено брашно? Отдавна съм ползвала, но тогава слагах по малко в хляба. После четох, че лененото семе си губело свойствата след термична обработка. И сега се чудя.
Можеш да поръсваш салати, в смути, сурови бонбони. Аз винаги слагам в хляб и теста.

Момичета, може ли да се разбива заквасена сметана с миксер?

# 685
  • Мнения: X
По -добре с тел .Бг заквасената сметана се втечнява при биене с миксер ,а и не е толкова маслена.
 Може да я смесиш с разбита течна за да е пухкава. Аз винаги леко бия с тел и слагам задължително желатин -течна ми е на мен.
 Някой ,ако знае как да стане пухкава и добре разбита да сподели - също и коя сметана е по -добра.
Аз ползвам Пилос от Лидл.

# 686
  • Мнения: 18 839
Скоро във фейса мернах някакъв сладкиш- шоколадов блат, бял маслен крем и отгоре шоколад, но не си записах рецептата. Моля ви, ако се сетите за какво говоря дайте рецептата  Praynig

# 687
  • София
  • Мнения: 12 697
Никой ли не ползва ленено брашно? Отдавна съм ползвала, но тогава слагах по малко в хляба. После четох, че лененото семе си губело свойствата след термична обработка. И сега се чудя.
Можеш да поръсваш салати, в смути, сурови бонбони. Аз винаги слагам в хляб и теста.

Момичета, може ли да се разбива заквасена сметана с миксер?

На термична обработка се подлага само лененото семе на зърна. Ако е смляно се консумира директно, даже е добре да се мели преди да се яде, защото много бързо си губи свойствата и качествата. При печене става вредно, даже опасно. Отделя отровни вещества.

Заквасена сметана използвам на Данон. Разбивам я с миксер на максимални обороти. Увеличава обема си, но не е достатъчно гъста, например за торти. Мен този вариант ме устройва, а и на вкус ми харесва. Зависи ти за какво искаш да я ползваш.

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 10:43 от Vanja77

# 688
  • Мнения: X
Ваня 77 ,ти ползвала ли си Пилос и има ли някаква основна разлика в двете сметани ? Коя е по -добра според теб?

# 689
  • Мнения: 9 462
Доста идеи черпя от тук, и доста интересни неща научих, надявам се, и сега да не ме разочаровате. Благодаря предварително. Ааааааа, месото не е цяло парче. Ако беше цяло си знам- на Пеп-чо с адската смес, но дали мога и сега да я ползвам newsm78

честно казано отворих с идея да ти дам предложение точно за свинско контрафиле, ама ще вземе нещо да не го доредиш, та по-добре да не те разочаровам

Общи условия

Активация на акаунт