БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 52 566
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 2 152
Момичета, правих леката домашна майонеза по рецепта стриктно преписана от форума и разбива според указанията. Остана течна без следа от сгъстяване. Каква може да е грешката ми?

По коя рецепта я прави?
Иначе виж ЕЙ ТУКА - За майонезите, обяснил съм го подробно

# 706
  • Мнения: 6 791
yulmana, благодаря ти!  bouquet

# 707
  • Мнения: 2 815
Скоро във фейса мернах някакъв сладкиш- шоколадов блат, бял маслен крем и отгоре шоколад, но не си записах рецептата. Моля ви, ако се сетите за какво говоря дайте рецептата  Praynig
Сещам се за шоколадовите квадрати на Маги... напиши същото в гугъл и ще ти излезе нейния блог с тази рецепта на първо място... Кулинарен блог на Маги е блога и.
Но в момента много е модерен маршмелоу сладкиша на Ваня Джорджевич.... Блога и е с близко име... в моята кухня с мен Ваня Джорджевич...
 Не мога да дам ликове през тел-съжалявам.

# 708
  • София
  • Мнения: 12 222
Предложете нещо с маскарпоне. Мислех да го забъркам със сметана и забайоне, но сметаната ми се е развалила, затова търся рецепта за нещо, което да не е крем.

Заквасената сметана на Данон ми е нишестяна, опитвали ли сте на Хармоника?
Данон, Хармоника,  все едно ми е.
С Маскарпоне имам - козунак с Маскарпоне и Бисквитена торта с Маскарпоне,  Брауни с Маскарпоне, Капучино кейк. Последното е най-лесно, ти какво си избираш?   Simple Smile Имам и още....всичките са добри и ги  правя най-редовно.  Много обичам да работя нещо с Маскарпоне.

Няма проблем -даже крема ще ти е по -пухкав - може да добавиш ако искаш малко кисело мляко гъсто за доближаване на вкуса на квасената сметана . /Или цедено кисело мляко ,ако имаш /
Ако се добави цедено кис. мляко много се променя вкуса. Мирише после на кис. мляко.  Непрепоръчвам.  Peace

# 709
  • Sofia
  • Мнения: 29 125
харесвам сметаната на Бор чвор

# 710
  • Мнения: X
Ами подквасената сметана се доближава до вкуса на кисело мляко . Това си е въпрос на вкус .
Аз крем със заквасена сметана разреждам винаги с 1 кофичка кисело мляко -така ми е по-лек вкуса и зависи и от самото кисело мляко -има с по -кисел изразен вкус има и по -сладникави . /Ако пък някой е пробвал кисело мляко в Чехия -ами там всичкото беше като сметана -даже и 2%-вото  Grinning /

# 711
  • Varna
  • Мнения: 356
katri и polly, благодаря ви за съветите за контра филето. Другата неделя ще докладвам резултата, като мине Голямото събитие.   bouquet

# 712
  • София
  • Мнения: 5 738
свинско контра филе, но... да не стане сухо месото

Всяко парче филе леко наръсвам със сол, малко черен пипер и струйка олио. Хубаво обтривам с ръка.  След това запечатвам в сух тефлонов тиган за 3-4 мин (май толкова време отнема  Thinking - не съм засичала, но да станат със хубав златист цвят, в никакъв случай не препържвай - инак ще е сухо), нареждам в суха тава, на 1 ред и слагам в загрята на 220 фурна за около 2-3 мин. Не трябв ада се прекалява с готвенето му, инак става сухо. На възрастните правя сос от гъби. За децата - натюр.
Скрит текст:

Това е бут, по същия начин  
Прекрасно става и на кавърма или със сос от сметана и сирена.
Поли, аз утре ще правя пържолки и на твоята рецепта се спрях, но това запичане във фурната правилно ли си записала 2-3 минути? Ако е толкова - така не остава ли доста розово месото?

# 713
  • Мнения: 2 815
Мда, когато се пише докато 2 палави деца те мамосват се получават и недоразумения  Blush.

Добавям: пържолките леко, много леко начукани...колкото да се разкъсат нишките на месото.
Пекат се в силно загрят тиган и в силно загрята  фурна, аз я включвам заедно с котлона, докато се сгорещи тигана и  запечатам пържолите тя успява да стигне 230 (на толкова ги слагам - но моята фурна пече малко леко слабо....не знам вашите как са, може би 200?).

Цвети, не не стават алангле, ако е нарязано на тънко месото (те се виждат на снимката...доста са тънки) не му е нужно повече, все пак и запичане в тиган има. За златист цвят са нужни около 5-7 мин печене, отделно и във фурната още 2-3..... Остава сочно.
Дано Ви хареса  Hug




# 714
  • Мнения: 110

Иначе виж ЕЙ ТУКА - За майонезите, обяснил съм го подробно[/color]
Не издържах и я направих и аз, стана много вкусна, направих я със зехтин. Аз намалих млякото и олиото та ако не стане да не ми отиват зян продуктите. Сега само картофки ще сваря и ще резна малко кисели краставички Simple Smile

# 715
  • София
  • Мнения: 5 738
Поли, благодаря  Hug. Утре ще напиша как са станали!

# 716
  • Мнения: 2 152

.........намалих млякото и олиото та ако не стане да не ми отиват зян продуктите.
Сега само картофки ще сваря и ще резна малко кисели краставички Simple Smile

не се плаши - никога няма да станат зян - винаги резултатът е страхотен. Дори и да не се получи и се пресече нещо, слагаш обратно в хладилника за час - два, и отново

а за салатката, добави и малко грах и морковче, сварено и на кубчета, ще стане цветно и още по-вусно  Joy

# 717
  • София
  • Мнения: 10 825
харесвам сметаната на Бор чвор
Подкрепям, и на мен ми харесва тя.

# 718
  • Мнения: 18 839
Търся сполучлива рецепта за козунак, месен в хлебопекарна.
Виждам, че има хиляди, ама аз искам най- хубавата и лесна  Praynig

# 719
  • Мнения: 7 779
само ще е месен или ще е и печен в машината ?
защото много практикуват месенето в нея , а печенето във фурна  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт