БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 52 580
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 1 264
Група, моля ви, помагайте! Искам за първия РД на малкото човече да приготвя за гостите свинско контра филе, но... да не стане сухо месото. Доста идеи черпя от тук, и доста интересни неща научих, надявам се, и сега да не ме разочаровате. Благодаря предварително. Ааааааа, месото не е цяло парче. Ако беше цяло си знам- на Пеп-чо с адската смес, но дали мога и сега да я ползвам newsm78

    Аз само така приготвям месо, за да е сочно и да могат да го ядат моите деца. Идеално е и след претопляне за гости:
    Посолявам месото (на парчета един - два пръста дебели), овалвам в брашно и запържвам в тиган до леко зачервяване (не да се изпържат). Слагам в йенска тенджера с капак или в тава с фолио отгоре ако нямаш такава тенджера голяма, поливам с прецеденото олио от пърженето, една чаша бира или вино (каквото имам в момента) 2-3 малки парченца масло отгоре и вода да се покрие с 1 пръст поне отгоре за да не остане сухо като изври и пека във фурната поне 1.5 - 2 часа (но го гледам да не изври водата и да остане твърдо). По желание може да сложиш и нарязани гъби около месото. С гарнитура от картофено пюре е супер и търпи претопляне без да си променя вкуса.

# 691
  • Мнения: X
Можеш да поръсваш салати, в смути, сурови бонбони. Аз винаги слагам в хляб и теста.

bisunka,   bouquet Интересни предложения Simple Smile.

# 692
  • София
  • Мнения: 12 697
Ваня 77 ,ти ползвала ли си Пилос и има ли някаква основна разлика в двете сметани ? Коя е по -добра според теб?

Пилос съм ползвала, но за готвене. Не съм пробвала да я разбивам с миксер. Не ми се правят експерименти. Каквито и други да съм пробвала, започва едно хвърчене и пръскане из цялата кухня. Един път пробвах да разбия тази. Плътността и беше по-добра, но на вкус не е като тази на Данон.

# 693
  • София
  • Мнения: 12 222
................

Момичета, може ли да се разбива заквасена сметана с миксер?
Не я работя с миксер. Обърквам я с шпатула. Повече от това, което е в кофичката няма да стане по гъста. Ползвам само на Данон.

# 694
  • Мнения: X
Ваня   bouquet благодаря за отговора .
 Аз пък с Данон само съм готвила ,ще я пробвам .
 Засега с най -висока масленост заквасена сметана в нашият град съм открила само на една местна фирма 40% / или 35 % беше / .

# 695
  • Мнения: 303
Здравейте , из кулинарния подфорум имаше рецепта за домашна нутела :Сусамов тахан, мед, какао и сухо мляко ,но какво е количеството на продуктите . Надявам се някой да знае.

# 696
  • София
  • Мнения: 12 697
yulmana, само да добавя, че е много важно да е директно извадена от хладилника, преди да се разбие. Иначе няма да се получи.  Peace

С по-висок процент съм намирала само в магазините "Берьозка". Моля те, сподели коя е марката на тази сметана с висок процент.

# 697
  • Мнения: X
Ами Стем се казваше май -ама дали има сники въобще в нета .
Берьозка си нямаме тук ние Grinning
Аз винаги изстудявам и бия -ама сметана заквасена с бъркалка само инак ми става на сок .

# 698
  • Мнения: 9 462
................

Момичета, може ли да се разбива заквасена сметана с миксер?
Не я работя с миксер. Обърквам я с шпатула. Повече от това, което е в кофичката няма да стане по гъста. Ползвам само на Данон.

и аз така мислех и съм се отказала от години да разбивам заквасената сметана, но тук момичета казаха, че си разбиват.

# 699
  • Мнения: X
Аз съм чела и чувала ,че руската заквасена сметана ставало да се разбива /ама май едновремешната / . Май Лабрекс беше писала или се лъжа .
/То аз чета на сто места и не помня кое откъде съм чела Grinning /

# 700
  • Мнения: 2 321
Предложете нещо с маскарпоне. Мислех да го забъркам със сметана и забайоне, но сметаната ми се е развалила, затова търся рецепта за нещо, което да не е крем.

Заквасената сметана на Данон ми е нишестяна, опитвали ли сте на Хармоника?

# 701
  • Мнения: 2 815
свинско контра филе, но... да не стане сухо месото

Всяко парче филе леко наръсвам със сол, малко черен пипер и струйка олио. Хубаво обтривам с ръка.  След това запечатвам в сух тефлонов тиган за 3-4 мин (май толкова време отнема  Thinking - не съм засичала, но да станат със хубав златист цвят, в никакъв случай не препържвай - инак ще е сухо), нареждам в суха тава, на 1 ред и слагам в загрята на 220 фурна за около 2-3 мин. Не трябв ада се прекалява с готвенето му, инак става сухо. На възрастните правя сос от гъби. За децата - натюр.
Скрит текст:

Това е бут, по същия начин  
Прекрасно става и на кавърма или със сос от сметана и сирена.

# 702
  • София
  • Мнения: 1 390
Момичета, правих леката домашна майонеза по рецепта стриктно преписана от форума и разбива според указанията. Остана течна без следа от сгъстяване. Каква може да е грешката ми?

# 703
  • Мнения: 6 791
Здравейте
мога ли да заменя квасената сметана с течна в рецепта за крем за руло (ще я разбия предварително до крем, ако това има значение)? В рецептата пише, че трябва сметаната да е квасена, но аз нямам, имам течна? newsm78

# 704
  • Мнения: X
Няма проблем -даже крема ще ти е по -пухкав - може да добавиш ако искаш малко кисело мляко гъсто за доближаване на вкуса на квасената сметана . /Или цедено кисело мляко ,ако имаш /

Общи условия

Активация на акаунт