Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 263
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
  • На остров
Мерси много е рано още, но се надявам много всичко да е ок  Simple Smile

# 91
Привет, включвам се и аз в темата Simple Smile
С някои от вас се познаваме от други групички ( Sad )

Накратко :

Имам СПКЯ. В момента не приемам противозачатъчни, НО за предизвикване на цикъл приемам Дуфастон. Имам си и генетична мутация. За подобряване качество на яйцеклетките приемам Омега 3 + Коензим10, Неофолик Мета, Витамин Б комплекс, Селен, витамин Е. Лекувам кондиломи и пия още Енгистол за имунна система. Пия пчелен прашец и млечице, джинджифил, храня се здравословно, консумирам суперхрани, кълнове и пр. Чета все повече за вечерна иглика, бял равнец и адамово дърво. НО мога ли да приемам всички тези неща едновременно ??? ИЛИ с какво още бих могла да обогатя "менюто" си ? Simple Smile
И друг въпрос: Не знаейки кога ми е овулацията и има ли я изобщо - как да приемам всички тези добавки, които се пият от цикъл до ову ? Sad

Благодаря за мненията предварително.

# 92
аз горещо ти препоръчвам адамовото дърво (витекс, агнус кастус) и вечерната иглика!!! знам, че е трудно с тоооолкова много добавки, но не се става лесно мама  Peace аз си ги отбелязвах на листче с тикчета (бях си разграфила таблица с всичко, което трябва да приемам). има още много добавки, които биха повлияли добре на яйцеклетката на генетично ниво, но трябва да се вземе впредвид кое с кое си взаимодейства, особено по отношение на милиграмите (например обикновени витамин Ц и витамин Е приети в максималните си дози, не се препоръчват, защото така витамин Е става токсичен). Предполагам, че Денис ще ти е много полезна, но ето ти някои неща, които аз съм проучила като добавки, които повлияват добре яйцеклеткта на генетично ниво са: витамин Е, Melatonin, DHEA, Co Q10 и др. Иначе за СПКЯ съм попадала на добри отзиви за D-Chiro-Inositol, N-Acetyl Cysteine, Alpha-Lipolic Acid и разбира се чай от бял равнец и коприва. Разбира се има и други  Rolling Eyes
А колкото до кога да ги пиеш, след като не знаеш кога ти е О, не мога да ти дам отговор. Може би е добре да започнеш да мериш БТ и да правиш тестове.
Желая ти упорство и скорошен положителен резултат  Peace

# 93
Чак сега ви намерих Thinking записвам се
Уанче, чак сега разбрах някой неща  Naughty

# 94
  • На остров
Цвети какво разбра сега  Hug

Тук ще намериш, много полезни съвети сигурна съм   bouquet

# 95
аз горещо ти препоръчвам адамовото дърво (витекс, агнус кастус) и вечерната иглика!!! знам, че е трудно с тоооолкова много добавки, но не се става лесно мама  Peace аз си ги отбелязвах на листче с тикчета (бях си разграфила таблица с всичко, което трябва да приемам). има още много добавки, които биха повлияли добре на яйцеклетката на генетично ниво, но трябва да се вземе впредвид кое с кое си взаимодейства, особено по отношение на милиграмите (например обикновени витамин Ц и витамин Е приети в максималните си дози, не се препоръчват, защото така витамин Е става токсичен). Предполагам, че Денис ще ти е много полезна, но ето ти някои неща, които аз съм проучила като добавки, които повлияват добре яйцеклеткта на генетично ниво са: витамин Е, Melatonin, DHEA, Co Q10 и др. Иначе за СПКЯ съм попадала на добри отзиви за D-Chiro-Inositol, N-Acetyl Cysteine, Alpha-Lipolic Acid и разбира се чай от бял равнец и коприва. Разбира се има и други  Rolling Eyes
А колкото до кога да ги пиеш, след като не знаеш кога ти е О, не мога да ти дам отговор. Може би е добре да започнеш да мериш БТ и да правиш тестове.
Желая ти упорство и скорошен положителен резултат  Peace

Много ти благодаря ! Simple Smile   bouquet Hug
Не съм наясно и аз честно казано с дозировките...
Много ми е объркано, чудя се кое по-напред да пия.
Кое с кое взаимодейства, и кое с кое - не Sad

Дано и Денис се включи, ще ми е интересно.

Благодаря още веднъж и на теб.
Аз приемам витамин Е от 67 мг (100 IU).
Омега 3 + Коензим 10 пия на Фортекс. Те дават по три таблетки дневно, които общо съдържат 3000мг рибено масло от сьомга (18% EPA , 12 % DHA), + 60 mg коензим.

В какви дози трябва да са другите неща ?

# 96
Да разкажа и за моите добавки, но започвам по отдалеч. 42г навършени, една загума между 7-8 седмица миналия юни. Преди месец открито Хаши ото. Предписани от доц Тодорова: омега 3 + витамин е х1, неофолик--мета х 1, Селен 50мг х1, аспирин протект х1 вечер, Л-тироксин 50мг х1тб сутрин, лимфомиозот к-ки х10 сутрин и витамин Д 10к-ки седмично Crossing Arms
Ако има още нещо казвайте да го включвам  hahaha

# 97
Ето ти някои дозировки. Не съм лекар, но поради неприятно стечение на предната ми бременност съм се изконсултирала с много английски лекари и съм изчела безброй медицински източници.  Препоръчвам да се посъветваш за всяка добавка с медицинско лице  Peace

Myo-Inositol 2g два пъти на ден = общо 4g (2000mg) на ден.
Приема се поне 3 месеца преди зачеване. Подпомага възстановяването на фертилността при жени с поликистозни яйчници. Подобрява качеството на яйцеклетката.

Мелатонин (Melatonin): 3mg на ден, преман през нощта
Прием 1-3 месеца преди зачеване. Подобрява качеството на яйцеклетката, намалявайки нивото на oxidizing agent, наричан още  8-OHdG.  Да не се приема за дълъг период от време.

DHEA: 25mg три пъти на ден = общо 75mg.
Започва се с малки дози и постепенно се увеличават. Приема се минимум 3 месеца преди зачеване (считам, че дори е по-добре 6 месеца). Спира се при положителен резултат на теста за бременност. Подобрява качеството на яйцеклетката. Често се предписва за жени над 40 години с предпоставки за изчерпване на яйчниковия резерв. Да не се приема от жени с поликистозни яйчници.

Желязо (Iron) : 14mg.
Прием преди зачеване и по време на бременността в комбинация с витамин Ц. Да не се приема с напитки, съдържащи кофеин. Дефицитът му в организма може да намали фертилността до 50 %.

Co Q10/ Co Enzyme Q10: 200mg - 600mg.
Да се приема 3 месеца преди зачеване и през бременността, но да се намали до максимум 200мг на ден при положителен тест за бременност. Подобрява качеството на яйцеклетката, благодарение на силата си да повлиява регенерирането на митохондрията. Намаля рискаот преекламсия

N-Acetyl Cysteine: 1.2g на ден.
Да се приема от жени с поликистозни яйчници

D-Chiro-Inositol: 600mg
Да се приема минимум 3 месеца преди зачеване. За жени с поликистозни яйчници – възстановява овулацията и повлиява благопрятно другите аспекти от синдрома

Alpha-Lipolic Acid: 600mg два пъти на ден = 1200mg общо
Да се приема от жени с поликистозни яйчници

Vitex Agnus Castus (Chaste berry): 35mg други източници препоръчват 400mg - 800mg два пъти на ден =  800mg-1600mg общо. Аз ползвах тинктура и приемах по 20 капки дневно, които се равняват на 1000мг. Има много информация за чудодейното действие на тази билка, затова накратко - регулира женските ормони, стимулира О, успокоява ПМС

Маслото от вечерна иглика между 1000мг и 2600 мг до овулация
Спира се при бременност. Повишава количеството и качеството на цервикалната слуз. Подобрява кръвообръщението в тазовата област. Може да предизвика контракции и да предизвика начало на менструация, затова се приема до овулация.

Дано да съм била полезна  Hug

Аз приемах и витамини прегнакеър за зачеване за него и нея (не съм им рекламно лице, просто отчитам всички фактори, които са спомогнали за положителния ми резултат). Дозировките на някои добавки са ниски, но наистина ми беше трудно да гълтам по шепа хапчета на няколко часа и затова ми беше по-лесно така, а и половинката не се дърпаше да приема едно хапче, не една шепа  Peace
Продължавай със здравословното хранене, омега 3, пчелното млечице и т.н. Всяко малко усилие е от значение, особено в твоята ситуация. Само вярвай, че всичко ще се оправи (hug)

# 98
Хеййй, страхотна информация Simple Smile Много ти благодаря Simple Smile

Разпечатвам и започвам едно по едно Simple Smile
Да, би било добре да има едно, което съдържа всички тях Simple Smile
Само без фолиевата, защото аз не мога да я пия - а всички тези комплексни за забременяване и т.н. я съдържат. За това поотделно, то се е видяло Simple Smile  smile3521 smile3529 smile3523

# 99
Добре е в такъв случай да се приемат и някакви мулти витамини (но без витамин А или само до О), защото витамин Ц, Е, Б, Д, желязо, цинк, магнезий, селен и т.н. са също изкючително важни Naughty

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 14:57 от Бубстър

# 100
Да, така е Simple Smile Ще си направя списък Simple Smile

На мъжо му давам само селен и това за гадните кондиломи - имуностимулиращото Sad
Какво друго може ?

# 101
 newsm78 леле почвам да си водя записки, но вечерната иглика вече си я поръчах  Naughty  Днеа съм пила преди година и половина и ви препоръчвам на Биогейм за момичетата в Бг. Излиза най евтин Naughty Продължавам да издирвам другите добавки на родния пазар newsm78

# 102
  • София
ДХЕА - трябва да е форма 7 Кето ДХЕА , защото другата повишава нивата на ДХЕА, Естрогените и Тестостерона /респ. създава повече проблеми, отколкото ползи/. Приема се под лекарско наблюдение и след 1 месец прием, задължително се изследват нивата на ДХЕА, Тестостерон и Е2 / на 3 ден от МЦ/

# 103

На мъжо му давам само селен и това за гадните кондиломи - имуностимулиращото Sad
Какво друго може ?

За половинката препоръчвам:

Цинк - 15-50 мг
Много важна добавка – повишава броя на сперматозоидите. Ако се приемат максималните дози за повече от няколко седмици, да се добавят 1-3мг мед, за да се предотврати липсата му

Виамин Ц - 200-1000мг
Повишава количеството на сперматозоидите до 140% и подобрява качеството им. По-добре е да се приемат малки дози, защто големите дози могат да повлияят негативно на семенната течност и по-точно количеството на сперматозоидите.

Vitamin E: 400 IUIs -800 IUIs
Повишава количеството и мобилността на спернетозоидите до 2.5 пъти. (да не се приемат високи дози витамин Е и витамин Ц, защото това може да доведе до увреждане на ДНК на сператозоида)

Vitamin D: 600 IUI - 1000 IUI
Подобрява мобилността и морфологията на сперматозоида. Да се приема в комбинация с витамин К и А, за да се улесни усвояването. Витамин Д3 е най-преопръчителен.

Витамин Б комплекс - от мултивитамини

Vitamin B12: 10-1000mcg
Помага за балансиране нивата на тестостерона и LH/FSH секреция . Повишава количеството на сперматозоиди (от 20 до 100 million/ml на 1000mcg). Много важен витамин

Л-аргинин (L'Arginine): 200mg - 1000mg per day
Нарича се още природна виагра – подобрява еректалната функция на пениса, повишава количеството на сперматозоидите (до 250%), подобрява здравето и подвижността на сперматозоидите. Избягвайте употреба, ако имате херпес, защото може да предизвика влошаването му.

Pyconogenol: 25mg-200mg
Подобрява морфологията на сперматозоидите до 40 %

Selenium: 70mcg-200mcg
Може да удвои количеството на сперматозоидите. Става токсичен, ако се повиши максималната доза.

L-Carnitine: 1g - 3g на ден and L-Acetyl Carnitine 500mg x2 на ден (общо 1000mg)
След употреба от 3 до 6 месеца се наблюдава значително повишение на количеството сперматозоиди и мобилността им

Витамин А (Vitamin A): 750 ug RE
Повишава производството на сперма

Омега 3 (Omega Oil/essential fatty acids): 1g - 7g на ден
Да се приема микс от ленено семе или рибено масло (в никакъв случай да не се приема дроб, заради количество на олово и високото съдържание на витамин А) или хранителна добавка под формата на таблетки. Повишава количеството на сперматозоиди

Чай от бабини зъби и магарешки бодил

Това пак е на база мноооого дълги часове над медицински проучвания, дано да съм полезна и с тази информация, но за всяко нещо се консултирайте с лекар. Моята половинка пиеше чай от истински билки - магарешки бодил, конска опашка, жълт кантарион, блатен тъжник, липа и приемаше мъжката част от прегнакеър за зачеване, 400уг витамин Е и 200мг витамин Ц, заедно с 1000мг омега 3

Важно е също и да се приемат достатъчно течности и от двамата  Peace
Успех и не прекалявайте с добавките, не е нужно всичко да се приема на веднъж  Peace Всеки може да прецени спрямо индивидуалния си случай  Peace

# 104

Какво друго може ?

За половинката препоръчвам:

Цинк - 15-50 мг
Много важна добавка – повишава броя на сперматозоидите. Ако се приемат максималните дози за повече от няколко седмици, да се добавят 1-3мг мед, за да се предотврати липсата му

Виамин Ц - 200-1000мг
Повишава количеството на сперматозоидите до 140% и подобрява качеството им. По-добре е да се приемат малки дози, защто големите дози могат да повлияят негативно на семенната течност и по-точно количеството на сперматозоидите.

Vitamin E: 400 IUIs -800 IUIs
Повишава количеството и мобилността на спернетозоидите до 2.5 пъти. (да не се приемат високи дози витамин Е и витамин Ц, защото това може да доведе до увреждане на ДНК на сператозоида)

Vitamin D: 600 IUI - 1000 IUI
Подобрява мобилността и морфологията на сперматозоида. Да се приема в комбинация с витамин К и А, за да се улесни усвояването. Витамин Д3 е най-преопръчителен.

Витамин Б комплекс - от мултивитамини

Vitamin B12: 10-1000mcg
Помага за балансиране нивата на тестостерона и LH/FSH секреция . Повишава количеството на сперматозоиди (от 20 до 100 million/ml на 1000mcg). Много важен витамин

Л-аргинин (L'Arginine): 200mg - 1000mg per day
Нарича се още природна виагра – подобрява еректалната функция на пениса, повишава количеството на сперматозоидите (до 250%), подобрява здравето и подвижността на сперматозоидите. Избягвайте употреба, ако имате херпес, защото може да предизвика влошаването му.

Pyconogenol: 25mg-200mg
Подобрява морфологията на сперматозоидите до 40 %

Selenium: 70mcg-200mcg
Може да удвои количеството на сперматозоидите. Става токсичен, ако се повиши максималната доза.

L-Carnitine: 1g - 3g на ден and L-Acetyl Carnitine 500mg x2 на ден (общо 1000mg)
След употреба от 3 до 6 месеца се наблюдава значително повишение на количеството сперматозоиди и мобилността им

Витамин А (Vitamin A): 750 ug RE
Повишава производството на сперма

Омега 3 (Omega Oil/essential fatty acids): 1g - 7g на ден
Да се приема микс от ленено семе или рибено масло (в никакъв случай да не се приема дроб, заради количество на олово и високото съдържание на витамин А) или хранителна добавка под формата на таблетки. Повишава количеството на сперматозоиди

Чай от бабини зъби и магарешки бодил

Това пак е на база мноооого дълги часове над медицински проучвания, дано да съм полезна и с тази информация, но за всяко нещо се консултирайте с лекар. Моята половинка пиеше чай от истински билки - магарешки бодил, конска опашка, жълт кантарион, блатен тъжник, липа и приемаше мъжката част от прегнакеър за зачеване, 400уг витамин Е и 200мг витамин Ц, заедно с 1000мг омега 3

Важно е също и да се приемат достатъчно течности и от двамата  Peace
Успех и не прекалявайте с добавките, не е нужно всичко да се приема на веднъж  Peace Всеки може да прецени спрямо индивидуалния си случай  Peace

Леле,  Бубстър
, ти си цяла жива енциклопедия !!!
Страхотно ти благодаря !  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт