Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 331
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за подробните разяснения, denis!
Имам магнезиево олио - мога ли него да ползвам или трябва магнезият да е на таблетки?

# 316
  • София
Благодаря за подробните разяснения, denis!
Имам магнезиево олио - мога ли него да ползвам или трябва магнезият да е на таблетки?

Да, може  - погледни само какво кол-во Мг. олио,  осигурява ПДД Мг.
/ напр. 2-3 или 5мл./

# 317
Добре!  Peace

# 318
Здравей Денис, тъй като започнах да пия инофолик по 2 прахчета дневно, трябва ли да продължа да пия и фолацид?

# 319
  • София
Здравей Денис, тъй като започнах да пия инофолик по 2 прахчета дневно, трябва ли да продължа да пия и фолацид?
Ако приемаш 2 прахчета Инофолик, дозата ФК е достатъчна / 2х200мкг = 400мкг = 0,4мг/, но тъй като не е посочена формата - се консултирай с лекар или приемай допълнително Неофолик Мета
ФК предпазва и от генни мутации /хромозомни, геномни и т.н./

# 320
Denis,  Calcinum & Magnesium - citrat powder with Vitamin D3 - как се приема този кайлций, който е на прах.
Намерила съм си мерките за иноситола, който също ми е на прах 2х2, както ме посъветва,и с едни мерителни лъжички си ги меря, като преди това го претеглих на елекронна везна, дали мога да ползвам същата мерна единица и за калция, за да ми е по-лесно да оразмерявам, защото забравих как съм оразмерила иноситола, а помня, че трябва да си сипя три мънички заравнени лъчички.
 newsm78
Има ли показания, противопоказания.

# 321
  • София
Denis,  Calcinum & Magnesium - citrat powder with Vitamin D3 - как се приема този кайлций, който е на прах.
Намерила съм си мерките за иноситола, който също ми е на прах 2х2, както ме посъветва,и с едни мерителни лъжички си ги меря, като преди това го претеглих на елекронна везна, дали мога да ползвам същата мерна единица и за калция, за да ми е по-лесно да оразмерявам, защото забравих как съм оразмерила иноситола, а помня, че трябва да си сипя три мънички заравнени лъчички.
 newsm78
Има ли показания, противопоказания.
За Инозитола, няма проблем дори и да приемеш по-висока доза, защото 2 грама не е много, той се приема и в много по-високи дози, но за продукта: Calcinum & Magnesium - citrat powder with Vitamin D3 - трябва точно да се дозира и ако не е назначен от лекар, трябва да се приема по някаква схема с почивки. Напр. 10 дни пиеш - 10 почиваш
Калция се натрупва в меките тъкани, което не е добре и затова трябва да се внимава с него
На опаковката не е ли посочена дозата в единица кол-во / 1/2 или 1 чл и т.н./?
Дай линк към продукта

# 322
1 и 1|4  чаена лъжичка 4,5 г. в 8 oz. вода или сок, приема да е с храна. Това пише на опаковката.
 На Now е продуктът.
Нямам възможност да дам линк.

# 323
  • София
1 и 1|4  чаена лъжичка 4,5 г. в 8 oz. вода или сок, приема да е с храна. Това пише на опаковката.
 На Now е продуктът.
Нямам възможност да дам линк.
Това ли е?
http://www.needs.com/product/Now_Foods_Calcium_and_Magnesium_Cit … Calcium_Magnesium
2 равни чл съдържат:
Vitamin D (as Cholecalciferol)   200 IU
Calcium (from Calcium Citrate)   400 mg
Magnesium (from Magnesium Citrate)   400 mg

# 324
Да, точно това е. Да го приемам по 2 чаени лъжички 10 дни и после почивка?

# 325
  • София
Да, точно това е. Да го приемам по 2 чаени лъжички 10 дни и после почивка?

Може и по 4 чл, защото дозите са ниски
ПДД на Калция е около 1000-1200мг, съотношението Калций: Магнезий трябва да е около 2:1
А дозата на вит. Д е много ниска - 200 IU - бебетата приемат по 400IU
Аз пия по 2000IU Simple Smile  - до 35 год. доза 1000IU е оптимална
В този продукт, съотношенията не са много добри, но ти се съобразявай с Калция - 800мг е добра доза.
10 дни пиеш - 10 почиваш

# 326
Да, задължително почивка. Много благодаря.

# 327
Здравейте! Като стана въпрос за витамините на Doppel herz, може ли да попитам Denis. или някой друг, който е наясно, дали може да приемам "Омега 3+Фолиева Киселина+В6+В12+Е", при положение, че правим опити за бебе? Или след овулация да ги спирам?
Благодаря!

# 328
Благодаря за полезната тема и специално на Денис, че отделя от времето си, за да помага bouquet

Тъй като и аз съм с въпроса кои добавки и витамини подобряват МЦ, ЛФ и ОВУ, прочетох темите и извадих информацията от която се получи това:

1. Инофолик (Инозитол 2 g ,Фолиева киселина 200 µg) 2 сашета/ ден - приема се всеки ден
Алтернатива:
Неофолик Мета - 0,4 mg / ден - приема се всеки ден
Inositol - 2 х 2 грама/2000мг/ден-приема се всеки ден
2. Герикапс или Геритамин Нео - приема се по схема- от 2-4 ден на МЦ, 2х1 за 10 дни, като 1 МЦ се пие, а 1-2-3МЦ се почива
3. N-Acetyl-Cysteine - 1200мг/ден-приема се всеки ден
4. L-Arginin - 1000мг/ден-приема се всеки ден
5. вит.D-1000МЕ-приема се само студените месеци / защото той се синтезира от тялото, под влияние на слънчевите лъчи и се натрупва - в депа/
6. вит.Е - до 400 МЕ - приема се всеки ден /на 2-3 месеца се правят почивки поне 15-20 дни/
7. Масло от вечерна иглика - 2500-2600мг/дн. на 2-3 приема-приема се всеки ден - прием с Омега 3 за максимален ефект
8. коензим Q10-Oколо 50 мг / форма ubiquinol/- Приема се след хранене, за макс. усвояване на един прием с Омега 3 - приема се всеки ден
9. Омега 3 /рибено масло-1500мг/дн-приема се всеки ден
10. Melatonin - вечер преди сън, доза около 3 мг-приема се всеки ден

Не можах да намеря препоръчителна доза и схема на приемане на:
може и да е писано,но да съм пропуснала
11. Alpha lipoic acid
12. Цинк
13. Магнезий
14. Селен
15. вит.В комплекс
16. вит.С

Правилото, за повечето добавки, които не са назначени от лекар е на 2-3 месеца прием, поне 10-15 дни почивка.
Няма нужда от по-дълга почивка.
При бременност приемът на всички добавки се прекратява без ФК и Омега 3.

Дано така извадено е полезно за някой Heart Eyes

И с два въпроса към Денис:
1. Пречи ли някоя от добавките на еутирокс? Трябва ли да се спазва някакъв интервал от време между еутирокс и някоя добавка/витамин?
2. От както приемам еутирокс цикълът ми от 25-29дни се промени на 38-39 дни. Има ли нещо, което да ми помогне да го нормализирам? Възлагам най-големи надежди на маслото от вечерна иглика.
3. Какво ти е мнението за продуктите на FertilAid и витамините Прегнакеър?

# 329
  • София
Само да не излезе, че всички 16 парчета се пият едновременно за подобряване на МЦ, ОВУ и ЛФ, че са вълшебни за всички случаи и че са подредени по някаква важност, влияние на ефекта от добавката и пр. Peace Иначе информативно е полезно.

По т.3- аз така или иначе забременях бързо, но във въпросния месец използвахме Пресийд.

Общи условия

Активация на акаунт