Професионални серии за коса - тема 73

• 76 185
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Аз имам шампоана, маската и терапията за възстановяване на кератина на Напура и не съм усетила никакво втвърдяване и уплътняване или обем. Но пък след месец и половина употреба изчезна разтегливостта на косъма ми, определено е някак си по жив. Съчетах и с ампули ботокс. Сега косъма не се разтяга и къдри при опъване. В крайна сметка - има ефект!

# 661
  • София
Еми Еми, при мен втвърдяващ ефект има от комбинацията ДПШ на Афоджий + 2 мин. реконструктор.
Също така от спрея с кератин и зелен чай, пак на Афоджий.
Втвърдяващия ефект го усещам не в смисъл на уплътняване на косъма и жилавост, а на изсушаване, изпръхване, сякаш косъма се е съсипал тотално.

Вики Ники,
ти паралелно с маската и шампоана, ползваш и терапията, нали правилно съм разбрала?
Това ми е следващата покупка.

Момичета, маската Дисциплин се води хидратираща, нали?

# 662
  • Русе
Аз си взех 1бр. х 30 мл. терапия, стигна ми за три пъти. Ползвах я само веднъж седмично преди измиване - пръскам и суша със сешоара, стоя един час и измивам с шампоана и маската.

# 663
Ампулите ботокс мога ли да ги ползвам с кератинов шампоан и балсам?
Можеш  Peace

dessista,аз винаги слагам шампоан 2 пъти  Wink

Момичета, маската Дисциплин се води хидратираща, нали?
Балансирана е , с превес на хидратация  Peace

Може ли да ми препоръчате по бюджетна термозащита....Simple Smile
Поръчваш ли от чужбина ? Ето тук има едно термо,което за без пари  Laughing , но доставката до Бг е висока,трябва да се поръчва с превозвач  Peace

# 664
Аз пък се чудя нещо съвсем банално-какъв ш-н да ползвам преди протеина на Афоджий? Трябва ми някакъв за отваряне на косъма,дайте предложение.

# 665
cveta_qnkova, бих ти препоръчала шампоан Дисциплин - безсулфатния - http://www.lookfantastic.com/kerastase-discipline-bain-fluideali … 0ml/10951818.html
Откъм омазняване не знам как ще е, понеже скалпът ми не се омазнява бързо, но пък и моят скалп е чувствителен, от някои шампоани се появява леко зачервяване и с този нямам проблем. Той е балансиран. С маска Макадамия добре ще се съчетаят. Въобще цялата серия е много добра точно за подреденост на косата Peace
Относно продукт за къдрици, в момента ползвам 2, от които съм доволна:
Аveda Be curly - http://www.lookfantastic.com/aveda-be-curly/10304622.html
и
двуфазния крем-гел на Лореал - http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/techni-art--stil … and-tender-150-ml

И двата продукта са добри. Сякаш този на Аведа малко повече го харесвам, но и Лореалският се оказа доста добър. Не е УАУ, но помага за оформянето. И двата не втвърдяват и не клечкосват косата Simple Smile И все пак, не съм открила още перфектния продукт за къдрици, ама и аз съм си много капризна в това отношение Grinning Само не знам дали биха се отразили добре на леко чуплива коса като твоята. Моята е доста къдрава. Може би Лореалският ще ти хареса. Бях пратила пробичка от него на съфорумка, която е с чуплива коса и тя сподели, че много го е харесала Peace

Благодаря ти много за споделената информация.  Hug

# 666
Еми Еми, при мен втвърдяващ ефект има от комбинацията ДПШ на Афоджий + 2 мин. реконструктор.
Втвърдяващия ефект го усещам не в смисъл на уплътняване на косъма и жилавост, а на изсушаване, изпръхване, сякаш косъма се е съсипал тотално.
И при мен е абсолютно същото. Не планирам отново покупка на Афоджи, явно са много изсушаващи, или пък за прекалено изтощени коси. С кератиновите шампоан и маска на Напура постигнах обем и виталност, без да ми стои косата като слама. Peace

# 667
*Biskvitka* Благодаря за предложенията! Някак си не ми се иска да взимам нещо специално за обем по-скоро мисля да се насоча към варианта с двете серии - хидратираща и протеинова. Въпреки,че ще излезе по-скъпо..Нещо в тази насока можете ли да ми препоръчате?  Hug

# 668
Благодаря на всички дами които отговориха на въпросите ми от вчера и сега за да допродължа ще попитам и за - Маслото за коса на фирма Макадамия(отново от рибката) и термозащитният спрей на Лакме Simple Smile Hug Мнения за двата продукта   bouquet

# 669
  • София
И при мен е абсолютно същото. Не планирам отново покупка на Афоджи, явно са много изсушаващи, или пък за прекалено изтощени коси. С кератиновите шампоан и маска на Напура постигнах обем и виталност, без да ми стои косата като слама. Peace

Да, при мен е точно така, също.  Peace

Относно Напура, има едно магазинче на Пиротска, където продават Напура. До еврейското училище се намира. Ако на някой му върши работа, да знае.

# 670
Вчера измих косата с ДПШ на Редкен и сложих от маската на Лакме Deep Care. Използвах копринения комплекс на Чи  и напръсках с бамбуковия спрей на Алфапарф. Косата оставих да изсъхне без сешоар. Много съм доволна от резултата - плътна, тежка и жизнена коса.
 Това ми е второ поредно миене с ДПШ, така че ще спра с него за известно време.
lendi99, маслото на Макадамия е страхотно. Ти какъв ефект търсиш?

# 671
Вчера измих косата с ДПШ на Редкен и сложих от маската на Лакме Deep Care. Използвах копринения комплекс на Чи  и напръсках с бамбуковия спрей на Алфапарф. Косата оставих да изсъхне без сешоар. Много съм доволна от резултата - плътна, тежка и жизнена коса.
 Това ми е второ поредно миене с ДПШ, така че ще спра с него за известно време.
lendi99, маслото на Макадамия е страхотно. Ти какъв ефект търсиш?

Ами от скоро започнах по-честичко да се иправям. Имам принципно много гъста и дебела коса(нито къдрава нито чуплива :Д ) но много здрава и се страхувам от честото изправяне да не загуби своята плътнос, за това започнах да се подготвям и смятам да си взема термото на Лакме, кристалите на CHI i може би маслото на Макадамия, което пише, че има благоприятен ефект върху косата, един вид да поглезя и предпазя косата си ,този ефект търся , за да мога хем да съм с прическа която искам хем косата ми да е наред Simple Smile

# 672
Момичета, някой ползвал ли е тези продукти: http://www.zlatnaribka.com/krem-za-izglazhdane-bez-izplakvane-re … eek-150-ml?page=1 и http://www.zlatnaribka.com/Ultra-izglazhdasht-shampoan-s-termoza … ock-300-ml?page=2
Гледам, че са доста намалени в рибката. Някой, ако има някакви наблюдения, моля да изкаже мнение.  Peace

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 16:39 от cveta_qnkova

# 673
Можете ли да сравните бамбуковата серия на Алтерна с кератиновата на НАпура,като уплътняване и въобще като ефект? Дали Алтерна придава наистина ослепителен блясък,както рекламират?

# 674
Аз пак да се включа с една питанка.

Преди време бях помолила за съвет:

Цитат
Косата ми е дълга докъм средата на гърба, чуплива, с тънък косъм, неособено гъста. Обикновено си правя от време на време някакви кичури, да речем 1-2 пъти годишно. Досега не съм я тормозила много със сешоари и преси, но смятам тези дни да си взема маша или преса за букли. Просто ако съвсем нищо не я правя, не стои добре. Доколкото успях да преценя, в момента има нужда от малко протеин (а като започна да ползвам и машата - със сигурност) и/или балансирана грижа. Мия я през ден.

Досега не съм се занимавала особено с косата си, защото все си мислех, че то е до ген и нищо кой знае какво повече не мога да направя за нея, предвид, че не се боядисвам често и не ползвам преса и т.н.  Rolling Eyes  Но е крайно време да поправя тази грешка. Искам да си взема някакви продукти, подходящи за нуждите на косата ми, и лека-полека да се науча да се грижа за нея. Можете ли да ми препоръчате някаква комбинация от продукти? Идея си нямам какво точно ми трябва, освен шампоан и термопротектор заради машата...  newsm78  Но какъв шампоан? А маски, балсами, стилизанти и прочие? Кое точно е най-добре да е с протеин и колко? И с какво да ги комбинирам...? А нещо за скалпа, за сгъстяване на косата?

Никой не ми отговори тогава и аз реших да си поръчам така хвалената от вас комбинация шампоан Densifique и маска Discipline. Явно обаче Densifique ми премива малко косата, защото в корените ми е мазна вече след ден и половина (при положение, че с простичките шампоани държеше по 2 дни). Освен това ми разхвърчава косата, ако не сложа маска или финиш след шампоана - предполагам се наелектризира от премиването  newsm78
Това някакъв временен ефект ли е, докато се нагоди косата, или да го зарязвам? Има ли някакъв вариант да си го ползвам, без да ми пресуши скалпа? И съответно да се регулира моментът с бързото омазняване... Преди време се миех всеки път с ДПШ на ЛП и пак не се омазняваше толкова бързо..  Сега защо така  Sad

Може ли да ми препоръчате и някакъв стилизант и евентуално термозащита - искам да си правя букли с маша и прическата да издържи някакво нормално време, а не докато стигна от нас до спирката  Rolling Eyes  И буклите да не са "бетонирани", слепнали... Имам лилавата топка Small Talk на ТIGI, но тя явно не е подходяща или не е достатъчна - не мога да разбера какъв е проблемът. Тя има ли изобщо термозащита? Мога ли да я ползвам след маската Discipline, примерно? Нали уж е за уплътняване - това не означава ли, че е с протеини и няма особен смисъл да я клепам след тази маска?

Изобщо не знам какво да я правя тази коса вече...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт