Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

  • 144 810
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 13 703
Аз взех на Тескома, за да правя половин порции, но такива правих само в началото  Twisted Evil

Естествено! Като гледам твоите шунки, скоро ще търсиш шунковар за 2 кг....  Grinning Hug

# 661
  • Мнения: 7 779
като гледам моят (голямата част) ще поеме 2 кила от раз.  ама нема кой да го яде  Laughing

# 662
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
  • Мнения: 3 074
В немския Амазон има метален 3 килограма. Точно му се чудех, ама май три кила са прекалено много....  newsm78

# 663
  • Мнения: 7 779
3 кила е максимума де. с 1 кило също ще работи

# 664
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 680
Vache  Hug



За мен повече от килограм е излишно  Peace Освен, ако няма да се консумира навенъж на голямо мероприятие с много хора  Peace

На мен ще ми омръзне - дълго време да се консумира едно и също, предпочитам през няколко дни да правя нещо ново  Blush

# 665
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
  • Мнения: 3 074
На мен ще ми омръзне - дълго време да се консумира едно и също, предпочитам през няколко дни да правя нещо ново  Blush

И аз това си мислих.  Thinking
Сега ще трябва да го втълпя и на ММ.  Joy

# 666
  • Мнения: 12 382
bongo_2007 ®, a.l.e.n.a, благодаря ви за отговорите! Hug

Реших на първо време да взема стоманения:

В момента е на промоция - 37 лв., на мен ми излезе 42 лв. с доставка 5 лв. при предварително плащане, но има възможност да се плати и с наложен платеж, тогава доставката е 10 лв.. От тук (изисква се регистрация дори и само да се види):
Electra_, благодаря ти още веднъж, че го сподели! Hug

Линка който пуснах по-горе беше на промоция актулна към вчерашна дата. Мисля че и днес все още е активна. Аз си купих такъв модел, но друга марка. Не е сложен като устройство.
Точно преди няколко дни се обаждах на телефона им, и от там ми отговориха, че тази оферта не е актуална. Или пък са ме излъгали, знам ли... Или пък са ги пуснали отново... Освен това не поддържали количества, а приемали поръчки, след което ги изтегляли от чужбина и доставяли на клиентите.
Поправям се, май е съвсем нова офертата.
Да дам разяснения, ако има други, които се интересуват. Офертата е актуална и мисля, че ще е още поне 3 дни. Да, не разполагат с шунковари в наличност, те са посредник, поръчват ги от Полша, затова е и по-дълъг срокът на доставка - към днешна дата около месец.
Но аз реших да изчакам, защото така или иначе ще съм в движение и почивки следващите седмици и няма да имам много време да се занимавам. А и хем дотогава спокойно ще прочета темата и ще си направя записки. Wink Hug

# 667
  • Мнения: 224
Да подбутна темата като се похваля с втората си шунка от миналия уикенд.  chef
http://www.dropshots.com/vesito/date/2015-06-25/04:26:59
Направена е от свински бут, инжектиран със разтвор от сол и 2 ч.л. уорчестър сос.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 09:01 от Electra_

# 668
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 680
Много хубав шунков вид има  Peace А как е на вкус?

Аз имам малко други теми в момента и съм в застой  Blush През юли наново ще се заема  Peace

# 669
  • Мнения: 224
И на вкус беше добре. Даже като консистенция на някои места беше идеално- сочно и добре сплескано, мисля че инжектирането е много добър метод за големи парчета месо.

# 670
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 680
Аз взех барбекю сос - ММ го обожава, но ще действам след 1-2 седмици  Blush

# 671
  • Мнения: 2 152
Да подбутна темата като се похваля с втората си шунка от миналия уикенд.  chef

Направена е от свински бут, инжектиран със разтвор от сол и 2 ч.л. уорчестър сос.

давай да я видим!
Па и обясни как я инжектираш (нямам спринцовка)  newsm78

# 672
  • Мнения: 224
Да подбутна темата като се похваля с втората си шунка от миналия уикенд.  chef
http://www.dropshots.com/vesito/date/2015-06-25/04:26:59
Направена е от свински бут, инжектиран със разтвор от сол и 2 ч.л. уорчестър сос.

давай да я видим!
Па и обясни как я инжектираш (нямам спринцовка)  newsm78

Ами как инжектирам отивам в аптеката и купувам най- голямата спринцовка (60мл) и най- дебелата им игла. Правя воден разтрвор на лижичка и половина сол и 2 ч.л. ъорчестър сос пълня сппринцовката и започвам да дупча от всякъде парчето месо и така докато свърши разтвора.

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 09:00 от Electra_

# 673
  • Мнения: 2 152
Благодаря за подсещането - направо не ми дойде на ум за аптека - все си мислех за онези специалните ....  newsm78
а от поста ти разбирам, че май има снимка, но не виждам такава

# 674
  • Мнения: 224
Благодаря за подсещането - направо не ми дойде на ум за аптека - все си мислех за онези специалните ....  newsm78
а от поста ти разбирам, че май има снимка, но не виждам такава

Сложила съм линк към снимката вече. Сега трябва да се вижда

Общи условия

Активация на акаунт