Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 338
  • 673
  •   1
Отговори
# 195
Привет от мен!
Маце радвам се,че си добре  Hug
 НИе днес цял ден обикаляме детски магазини-зави ми се главата,но от петък започваме мащабен ремонт,който не се знае докога ще продължи и искам всичко да ми е избрано,ако след края му тряббва отново да съм на легло.  Laughing
 Накупих още детски дрешки. Избрахме кошара.
 С количките -драмаааааа поне за мен. На живо харесах Mutsy Evo(но не ми се дават толкова пари за количка), ABC design mamba +(за разлика от старата Мамба летният кош има напълно легнало положение) и Jane Muum,която преди много харесвах,но днес малко ме разочарова като качество за тази цена. Не знам коя да избера. Хареса ми и Coletto.
 Моят свекър реши, че иска да прави лично детсското легло на детето  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy (това е доста далеч от професията му,почти съм сигурна в негативния краен резултат.). Разбирам, че му е мерак и иска да помогне, но не знам това ли е начинът... Rolling Eyes
Упойките Аз съм за упойките и седирането, нямам проблем с тях. Всеки сам си решава, разбира се. Не смятам обаче, че е моя работа да избирам методът на анестезия. Нито съм достатъчно компетентна, нито съм достатъчно обективна в случая. . Има си хора, които това им е работата,аз не знам колкото тях кое е най-добре за мен. Каквото ме посъветват, това ще направя. Мен като цяло си ме е  шубе, няма кво да го крия - естествено,секцио,упойка или без- шубе си ме е.  Laughing Laughing Laughing
 Стискам палци на мамитата в болница  Hug Hug Hug

# 196
Мамчета какво ще кажете за тази количка:

http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/sis … olichka-drift-3v1

Влезна ми в очите още при пръв поглед, много ми харесва. Хич не ми се иска да купувам без да съм я видяла на живо, но в нашия град няма откъде да се купи количка просто и ще разчитам на интернет , за да не пътувам и да обикалям по големите градове.

# 197
Пак сте изписали света, ама то щото темата е мега интересна и пеперлива - свекървите Simple Smile
Моята от години живее в чужбина, пребира се за по 1 месец лятото и сме си много добре.
Ходимси на гости, радваме си се, ама всяка жаба да сизнае гьола - като дойде у дома е на гости,
когато аз отида също съм на гости- помагам за салатката и слагането на масата ама толкова!
Няма си идея как ще е с дечко, още нищо не е казала, но предполагам, че няма да си идва за раждането. За покупки също не сме говорили, със сигурност ще купи някакви неща и ще прати, ама то аз още не съм започнала да пазарувам. Майка ми и тя не е някакъв фен на пазаруването, разказвала е как е отишла да ме ражда, 20 дни преди термин и не е имала нищичко, двете ми баби са ме обзавели. Студентско бебе какво да говорим Simple Smile ММ все ми казва ще имаш време да изкупиш света, но твърдо съм решила след ЖК на 20.01 да започвам малко по-малко, че даже списък не съм направила. Ама ще се справим сигурна съм, а и имам приятелки, които независимо, че имат по 2 деца са големи ентусиасти и за моето! Simple Smile

# 198
Здравейте мацки.Да ви информирам че в мартенската тема се роди първото бебче.Не ви плаша ,но да се ориентираме с покупките.

# 199
  • Пловдив
След като вчера си помрънках, че и на мен ми се купуват неща още от 2рия месец  Laughing Сега не мога да си изкривя душата и да не похваля свеки! Днес взех нещата които е купила и определено има много хубави неща  Heart Eyes разбира се, има и неща, които мисля да изпера, прибера и забравя (но на фона на две чанти с покупки има само 2-3-4 неща които  #Crazy ) Joy  
Като цяло - милото ми дете сигурно вече има повече дрехи от колкото аз имам, а чакам и една приятелка да ми изпрати още неща Joy Joy Joy Joy

# 200
  • София
Vstoilova - аз също я гледах тази количка, сложила съм я в списъка, но последния път като ходих нито в хиполенд, нито във вис виталис я имаше да я видя. Струва ми се супер, само ме притеснява гумите да не са малки.

И аз искам до края на месеца да вземем количка, най-късно началото на март и с това приключват големите ни покупки. Всичко друго, ако сме забравили нещо-онлайн или мм сам.
За бебешката козметика - заредих се с доста мостри и мисля да ги изхабя първо, но иначе съм се насочила към а-дерма.

# 201
  • Враца
Във почти всяка тема има изпреварили мами с около 2 месеца, аз ги преглеждам повечето и наистина е така. Ами...божа работа си е, когато си решат тогава, само да са живи и здрави  Peace

# 202
Ох щастлива съм минах 28ма седмица!

Душица, стискаме ти палци, всичко ще бъде наред,ти сега лежи и мисли хубави неща  Heart Eyes Hug
Васе, Мохита, пишете как сте и дай Боже другата дописка да е от дома  Hug

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 06:25 от Смехорани

# 203
И аз се включвам днес с добри новини  Grinning. След като четох за майки и свекърви, които купуват вече ми стана много криво, че моята майка нищо не ми е купила още и ..... изненада - сутринта след теста за обременяване ми звъни да ходим на покупки  Blush. Купихме доста дрешки и чак не можах да я спра навреме  Joy
Свекито не е изявила желание да купува каквото и да е, но за нея не ми е криво  Wink

Shantel, резултатите ми на ТСХ и глюкоза на гладно са добри, а за тези след час и след два ми пише - по преценка на лекар, но като гледам твоите, мисля че няма проблем: на гладно - 5, на първия час 8,2 и на втория 7,2.

За столчето - насочих се към PRIMO VIAGGIO TRI-FIX, защото и количката, която капарирахме е peg perego.

За козметиката - имам много мостри и аз - даде ми ги док, но ако няма проблем и аз като Рози към а-дерма съм се насочила или биодерма.
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 204
  • София
Добро утро!

Ada_smiles, благодаря за линка.

Pupii, аз имах същата стойност 1 час след обременяването. Казаха ми, че е гранична и не е притеснително, но ме сложиха на хранителен режим. Моля те, пиши ми какво ти е казал лекарят. Заради режима аз последния месец спрях да качвам тегло, което леко ме притеснява, защото и без това съм много слаба.

Мен май няма да ме изпишат скоро, докато не минат рисковите седмици. Но не знам докога ги броят - примерно 28-ма или 33-та newsm78

Засега, да чукна на дърво, сме добре. Само вечер и следобед много ми се стяга коремът. При всяко движение, че даже и без движение. Чудя се вече не е ли нормално, защото натежава на коремната стена. Но изглежда заради близнаците искат да съм под наблюдение и ми вливат магнезий.

Иначе бебоците вече са 800 г. Кога ли ще станат поне 1500?

# 205
Чак сега се записвам, че то човек не може да ви смогне. Имам да чета още 14 страници. Вие празници не празнувахте ли?  newsm62

# 206
  • София
Pupiii резултатите са ти гранични, трябва да се следи кр. Захар изкъсо че гестационен диабет се развива след 28 ма седмица. Мой съвет спри сладкото веднага и въглехидратите.

Мохита само контракции ли имаш? Шийката как е? Ще наддават сега бързо спокойно по 200-300 грама на седмица.С близнаци най-добре да си там. Рискова седмица е 28ма, след това имат 90%  шанс за живот. Не се притеснявай ще имаме спокойни и отлежали бебета  Hug

# 207
  • София
Маце, благодаря за окуражителните думи. Засега са само контракциите, не са болезнени, но матката ми.била мн чувствителна. Шийката не я споменаха на последния преглед, надявам се да е била Ок. Предполагам на следващия преглед ще ми кажат.

# 208
А, аз по принцип съм си вкъщи, само сутрин ходих за системи и се прибирах следобед, че няма кой да гледа малкия /бабите работят/. Днес не съм /ще лежа цял ден, дори пратих детето да се поразходят до Карнобат с баща си/, обаче утре сутрин съм заредена пред кабинета на доки, че продължава да ме боли и снощи дори почти не съм мигнала.  Shocked Доктора точно така каза - притеснявал се, понеже медицината много по-трудно би се справила с едно 28-седмично дете, отколкото с 33, 34-седмично ...  ooooh!

# 209
Добро утро   food010 Да ви се отчета с моето кошмарно 4-часово ходене вчера по магазините за уж дрешки за изписването.Решихме да стигнем до Ринг Мол...та,в H&M-нищо,в LC Waikiki-нищо,NEXT-след три обиколки така и неоткрихме,оттам преминахме към ИКЕА по друг повод-мъка и безобразие,както и да е от там взехме каквото трябваше,прибирайки се спряхме на Baby Life,ей влязох в рая,целият магазин беше по моят вкус,от входа още видях така желаните в представите ми дънки за новородени,но всичко се срути в момента в който се приближих до тях и видях цена-56 лева,а на мен ми трябват и 2 броя  #Crazy  newsm78,на мига излязохме,следващата спирка беше АЙКО-бях си набелязала някои неща от сайта им,е там ги нямаше,тръгнахме си само с една възглавница за кърмене,прибираме се вече,а аз бясна и за да не съм капо,решавам да влезем в ДЖЪМБО  Confused и ИЗНЕНДА,там разместваха магазина и бяха махнали почти всичката стока и я пренареждаха,та и те ми довършиха нервната система  #Cussing out Rage Rage В крайна сметка се прибрах с болки в цялото тяло,уморена и бясна.
 Днес обаче се очертава хубаво време и възнамерявам да стигна и до Вис Виталис...пък да видим какво ще излезе!
Желая ви лек,прекрсен и слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт