Студ навън вилнее, а АПРИЛчето в коремчето на мама дивее - Тема 10

• 24 333
  • 673
  •   1
Отговори
# 180
Имам въпрос,който не се сетих да задам на моята гинеколожка и ако някой знае,моля,да ми отговори -след като шийката е с 1см.разкритие може ли след лекарства и лежане пак да се затвори или в добрия случай така ще си остане?

# 181
lovdidi в сайта на НОИ би трябвало да пише , ако болничния е изплатен, а ако не е пише "в момента се обработва".

# 182
  • София
Имам въпрос,който не се сетих да задам на моята гинеколожка и ако някой знае,моля,да ми отговори -след като шийката е с 1см.разкритие може ли след лекарства и лежане пак да се затвори или в добрия случай така ще си остане?

Според много лекари не може, но при мен се затвори, и после пак се отвори. Трябва си банки с кормагнезий и гинапрал и много, много лежане, ставане само до тоалетната и душ, никаво седене и вървене.

# 183
  • София
primavista7 - осигуровките се начисляват на база 2 години назад, считано от датата на термина. Така че този 45 дневен болничен си е просто.. болничен =) Но ако си вземеш болничен сега от 1 и той се застъпи с 45-дневния не мисля, че ще ти се осигури някак на сумата. Това поне запомних от всички коментари тук - че ако се взима болничен, той трябва да е непрекъснат, за да не се отрази на месечния доход.
Иначе за комисията - аз знам,че за болнични над 20 дни се минава комисия. Но ти ако си вземеш един от АГ-то и той се застъпи със задължителния 45-дневен, не мисля, че е нужно.

# 184
  • Под кленовите дървета
упойката ако е правилно поставена само маха болката, усещате си напъна на контракциите и кога идват, може да си ходите с нея, всичко. Аз съм много ЗА упойките и анестезиолозите са едни от най-уважаваните от мен лекари. За мен е лудост при наличие на обезболяващо да се мъчим като ...на нивата Simple Smile

# 185
Моето свеки е малко джаста-праста, прави нещата, колкото да се каже, че са направени. Естествено ме дразни понякога, но поне не се меси и не изказва мнение, което не се търси. Ето сега я помолихме да гледа малкия /сефте/ докато съм на системи, веднага се обади на работа и не отиде. Ама много работа ми създава вкъщи  hahaha, докато мама като дойде и почва да шета.  Rolling Eyes пък за купуването - тя даже на ММ и на дъщеря си не купува нищо, пък какво остава за внучетата.  ooooh! Пък като си помисля, че ще съм двойна свекърва ... дано не съм като повечето.  Rolling Eyes
Ловдиди, според мен първо ще получиш пари за първия болничен. За втория само ако е изтекъл или част от него е в декември. Peace
В болницата, където ще раждам не слагат упойка при нормално раждане, така че и от това зависи. Пък и според мен повечето жени могат да издържат болката.  Peace
Иначе мен още си ме боли, но в понеделник вече ще говоря с доктора, за сега няма да ми включват повече системи. Аз все си мисля, че тази болка е от някакво разтягане, пък и имам операция от перитонит точно там ...  newsm78 Много ми липсва малкият, че сме разделени за пръв път, но той пък въобще не ме търси.  Rolling Eyes

# 186
Ada_smiles, може ли да пуснеш линк към вашето или подобно?
Нашето е ето това: http://www.detski-sedalki.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0 … B0-klippan-kiss-2
Докато бебето е малко на базата се монтира само кошницата, без подпорката за глава, защото тя още не е нужна и само пречи. След като бебето израсте кошницата, на базата се слага и частта за главата. Самата кошница се монтира в базата в три различни положения - от легнало за новородено до съвсем изправено за голямо дете и има възглавници, които се ползват при малко бебе и се махат постепенно докато расте, за да му е винаги по мярка. Това столче се монтира само назад, т.е. детето се вози назад докато го израсте, до около 4 години. Хубавото е, че при по-голямо дете, може да се слага и в по-легнало положение докато спи и е много удобно за дълъг път.

Може ли да споделиш какви купи? Ние сега сме на тази вълна и сме се спрели на Cybex Aton 2 и базата Isofix, резервния ни вариант е Peg Perego PRIMO VIAGGIO TRI-FIX K.
Доколкото съм чела и двете са добър вариант, вижте коя ще пасва по-добре в колата. Във форума има тема за столчетата и там също ще ви дадат добри препоръки.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 16:32 от ada_smiles

# 187
столчетата,които днес взехме са на PFILL & TEDS.от 0 до 9 кг.не са най-високия клас,но.....закрепват се с коланите на колата,нашата кола няма изофикс така или иначе.хората от които ги взехме,явно са ги пазили,в много добро състояние са.даже ми дадоха и инструкциите,колко хора си ги пазят след ена година?!

# 188
  • Sofia

Да кажа първо за свекървите - с моята сме в добри отношения, но определено сме различен тип хора. Обаче е добра жена и е готова да помогне. Също и винаги пита ММ как съм и се интересува. Отавила си е отпуска, за да има като се роди бебето, но не се е натрапвала да казва нещо.

В моя случай майка ми е по-трудния характер, и след първото раждане се бях скарала с нея. Уж дойде да помага, а заради нея ходех изтощена и изнервена, и това с най-добри чувства от нейна страна!:)
Мисля, че трябва да се намери тактичен начин да се излиза на глава с тях, но важните решения да ги взема родителя. Ако вече се включат в гледането, аз не мога да не се съобразя и с мнението им в някакви граници.

За да не ви повтарям при мен положението е като при вас двете, момичета. Майка ми е по-властна.
За покупките обаче никой още както казах и преди не е взимал. Даже повечето са суеверни по този въпрос в семейството и не бързаме.

Ейми, jasmin_veni, надявам се, че днес денят ви е по-хубав и се чувствате по-добре.   bouquet
Маце, браво. Радвам се, че сте си вкъщи  Hug

Аз днес направих натоварването с глюкоза, ама пуснах и инсулина по препоръка на доктора. Резултатите са ми добри
Скрит текст:
Глюкозотолерантен тест - глюкоза 0 -ва мин. 4.1 mmol/l  2.8 - 6.1
Глюкозотолерантен тест - глюкоза 60-та мин. 5.9 mmol/l   до 8.9
Глюкозотолерантен тест - глюкоза 120 -та мин. 4.9 mmol/l  до 7.8

В понеделник ще излязат и TSH, FT4 и инсулинът.

puppi„ какво стана с твоите?

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 17:34 от Shantel

# 189
Благодаря ти за отговора,Maceto85!

# 190

Ако околоплодният мехур вече пролабира в шийката на матката е невъзможно да се затвори. Ако не е пролабирал е различно и май е доста индивидуално. Важното е да не се допуска увеличение на разкритието. Лошото в случаят е, че се създава едно постоянно дразнение, което все повече увеличава разкритието. Трябва да се следи да няма контракции. Аз имах такъв проблем с първата ми бременност и успях да износя бебето до 9-ти месец, но от леглото ставах само за да отида до тоалетна....никакво седене, ходене.  Дано не се влошават нещата при теб...най-добре е да не щъкаш поне до 30-та седмица. Стискам палци!

# 191
Вчера си взех  ПИК от НОИ и днес проверих болничните кога са предадени, оказа се че 2-та болнични листа са ми предадени в един ден на 05.01.15, това означава ли че ще си получа парите накуп?  newsm78
Оф, много съм зле, извинявай ooooh!. Не знам защо прочетох, че пише, че са преведени, а не предадени.... Момичетата правилно са ти казали, в най-скоро време ще ти изплатят, този който е с по-задни дати, а ако и втория е изтекъл - и него може да чакаш.
На мен болнични предаден на 26.11 за срок 23.11-23.12 ми го платиха на 2 пъти. Първо от 23.11 до 30.11 ми го изплатиха на 03.12. А после остатъка от 18 дни, ми ги платиха на 23.12.

# 192
Ахха сега ми стана ясно как стоят нещата  Simple Smile  края на този месец да си чакам само този за декември..... Благодаря ви момичета за отговорите!

# 193

Ние си ползвахме от 0-13 кг столчето, като гледа назад, след това взехме друго столче и вече гледаше напред, те от първа група (9-18кг) почти всички столчета гледат напред, след 15 месеца е одобрено от гледна точка на сигурност, детето да гледа напред. Още повече, ако ви върви по-едро детето надали ще го сместите назад, на три носим размер 5-6 години, 108 см, 20 килограма, не си го представям свит наобратно, нито пък му е интересно, все пита това какво е, кой живее там и други такива, всеки си решава, разбира се.

# 194
Насочили ли сте се вече към някаква определена марка бебешка козметика?

Общи условия

Активация на акаунт