Дума дупка не прави, или за стойността на виртуалното общуване

• 14 800
  • 231
  •   1
Отговори
# 195
     joy_r, интересува ме дали се възприема като справедливо друг да носи отговорност за нашите "кражби" на авторски права без конкретни договорености в тази насока. Без значение в кой форум се развива действието.
      Интересува ме дали, когато се изисква спазване на някакви задължения (в случая - от администратори и модератори) е коректно да публикуваш непроверена информация, а може би - невярна. Затова  поставих въпроса в тази тема - за отговорността към собствените думи.
     За мен е еднакво безотговорно и некоректно да се заблуждават потребители за пътувания и дестинации и да се заблуждават други, че по силата на някакъв закон (непосочено къде в него), друг ще носи отговорност за действията ни във форума. В другата тема би изглеждало, че заемам позиция дали има нарушение на правилата, а аз такава нямам - не чета темите, които се дискутират, нито постове на въпросната потребителка.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 12:52 от Хърмаяни

# 196
Аз ще отговоря в конкретика защото за съжаление наблюдавам и съм пряк участник ....

За въпросната "кражба" е сигнализирано на модераторите веднага след появяването на темата. Докладвани са съмненията за кражба на интелектуална собственост. Те са преценили, че могат да си позволят информацията да остане в този вид. Личното ми мнение е че изобщо не са се задълбочили в темата. Това е тяхната отговорност. Ако се стигне до търсене на такава по съответния законов ред, ще се види дали и как я носят.

Имаше публикувани и снимки с деца - чужди, не на потребителката. Това също е противозаконно. Доколкото помня и това беше докладвано.

Историята всъщност е много по заплетена. Но мога да твърдя с абсолютна 100% -ва увереност, че тук има измама. До тук твърдя, че измамата е от страна на въпросния потребител/потребители (защото от този профил пишат поне двама човека). Тази измама е практикувана и в един друг сайт, където вече наистина очевадно има материален интерес да бъде извършвана. Тук в този форум е малко по трудно да се извлече материалното, но умни хора биха направили простата сметка. Толкова по въпроса. Ако искате ми вярвайте....

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 13:56 от Анонимен

# 197
Сърдита съм. Всички имат ЛС с чаршафи, само аз нямам.  Crossing Arms

По въпроса за заблудата на потребителите - умишлена или не, това е толкова често срещано явление, че се чудя защо изобщо се коментира. Като се почне от аватарите, които внушават на останалите някакви нереални представи за потребителя (ако си лепнеш чужда снимка на миловидна, красива жена, всички ще те възприемат като такава, нищо че в действителност може да си стара, грозна и дебела злобарка), та се стигне до мненията. Освен умишлените заблуди, има и неумишлени, които са много по-трудно доказуеми, но пък вършат повече злини. Например няколко пъти ми прави впечатление как съфорумци, които общо взето се ползват с доверие и някакъв по-висок рейтинг от масата, поради лоша памет, неумение за четене с разбиране или просто от проклетия, преиначават чужди думи и мнения и така злепоставят други хора, че върви после доказвай, че нямаш сестра. Аз лично съм си патила от такива, та знам много добре за какво (и за кого) говоря.
Срещала съм мнения от уж специалисти в областта, които са ме потрисали с невежеството и некомпетентността си и то за толкова елементарни неща, които всеки средношколник, който си е следил редовно уроците, знае. Като всички да те знаят, че си лекар, а да объркаш бял и черен дроб например.
Та това със заблудите е много деликатна територия, затова е добре всеки, преди да тръгне да търси информация в интернет, първо да провери дали главата му е на раменете и дали основната ѝ функция е включена. Защото ако някой се доверява на погрешни съвети, то отговорността за това е лично негова.

# 198
Сърдита съм. Всички имат ЛС с чаршафи, само аз нямам.  Crossing Arms

По въпроса за заблудата на потребителите - умишлена или не, това е толкова често срещано явление, че се чудя защо изобщо се коментира. Като се почне от аватарите, които внушават на останалите някакви нереални представи за потребителя (ако си лепнеш чужда снимка на миловидна, красива жена, всички ще те възприемат като такава, нищо че в действителност може да си стара, грозна и дебела злобарка), та се стигне до мненията. Освен умишлените заблуди, има и неумишлени, които са много по-трудно доказуеми, но пък вършат повече злини. Например няколко пъти ми прави впечатление как съфорумци, които общо взето се ползват с доверие и някакъв по-висок рейтинг от масата, поради лоша памет, неумение за четене с разбиране или просто от проклетия, преиначават чужди думи и мнения и така злепоставят други хора, че върви после доказвай, че нямаш сестра. Аз лично съм си патила от такива, та знам много добре за какво (и за кого) говоря.
Срещала съм мнения от уж специалисти в областта, които са ме потрисали с невежеството и некомпетентността си и то за толкова елементарни неща, които всеки средношколник, който си е следил редовно уроците, знае. Като всички да те знаят, че си лекар, а да объркаш бял и черен дроб например.
Та това със заблудите е много деликатна територия, затова е добре всеки, преди да тръгне да търси информация в интернет, първо да провери дали главата му е на раменете и дали основната ѝ функция е включена. Защото ако някой се доверява на погрешни съвети, то отговорността за това е лично негова.

Права си до голяма степен, но в случая става въпрос не за нещо супер елементарно и да кажем еднократно. Става въпрос за почти целия подфорум "На път". Повече няма да коментирам темата.  Peace

# 199

Искаш ли да ти го препратя?  Mr. Green
Сийке, хубаво се хванахме да се организираме с яхтата, но от злоба и завист ни оставиха тук само, да знаеш! Щяхме и Бубанка да вземем да мете палубата, накрая щяхме да вербуваме и Мамма и Татти с петте милиона и Майбаха и да ги оставим тук на мира да нищят кражбите на интелектуалната собственост. Но няма да има радост, само злоба и завист в тоз форум!  Cry

# 200

Сийке, хубаво се хванахме да се организираме с яхтата, но от злоба и завист ни оставиха тук само, да знаеш! Щяхме и Бубанка да вземем да мете палубата, накрая щяхме да вербуваме и Мамма и Татти с петте милиона и Майбаха и да ги оставим тук на мира да нищят кражбите на интелектуалната собственост. Но няма да има радост, само злоба и завист в тоз форум!  Cry

Joy  Joy  Joy Ни моа! Шеомръ!

# 201
  • Ямбол
Аз не говоря за авторските права, Хърмаяни. Говоря за правата на потребителите на сайта БГ-Мамма. Поне аз така го виждам- ако съзнателно в сайта се предоставя некоректна и подвеждаща информация, с това се вреди на неговите потребители и е работа на отговорните лица да прекратят подаването на въпросната информация. Ако няма такова подаване, съответно администраторът казва- "Съмненията ви са неоснователни" и с това случаят се прекратява. Аз такова нещо в конкретната случка не видях (това от позицията на съвсем страничен наблюдател, не знам въпросната Блед дали е измамница или не е).
И как този администратор ще разбере, дали информацията е невярна. Разбира се, че не е негова работа. Иначе трябва да се затвори алтернативния подфорум целият.
Като потребител имаш право да се хващаш на лъжи колкото си искаш и никой не е длъжен да те пази от това, ако сама не можеш.
Това тук не е институция или фирма, която да те е излъгала с нещо, ти сама решаваш ще вярваш ли или не.

# 202
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Какче, ама аз за моя хубав аватар не казвам "Ей ме на, вижте ме на личната ми снимка" и съответно не нося отговорност за асоциациите на потребителите Laughing

Лиляна, тогава по твоята логика да няма въобще модериране във форумите най-добре Peace

# 203
  • Ямбол
....
Лиляна, тогава по твоята логика да няма въобще модериране във форумите най-добре Peace
Моята логика е да се модерира по правилата на този форум и тя съвпада с действията на модове и админи.

# 204
....
Моята логика е да се модерира по правилата на този форум и тя съвпада с действията на модове и админи.

Не съм съгласна. И има достатъчно примери точно в конкретния случай за двоен стандарт. При това нееднократно. Достатъчно много хора го казаха.  Peace Затова и много хора се изказах изключително остро по отношение хм... да се изразя по меко... предположенията, че този профил е продукт на БГ-мамма.

# 205

Ako искате да ве извоза на круиз до Полски. Да не сте с празни ръце, сепак. Вземете си бански и крем с 50 фактор. Тръгваме по зазоряване!

# 206
Но няма да има радост, само злоба и завист в тоз форум!  Cry

Абсолютно вярно. smile3518
Ох, аз онзи кораб си го сложих на десктопа и сума ти време точих лиги по него, чак почнах да го сънувам накрая.
Ако някой изпитва остра нужда от потребител, който да рекламира круизи, моля, да ме има предвид! Дестинацията няма никакво значение. Blush  Hug

# 207
Нино, и крема зимам, и розовата пачка. Че мноу ми тича  newsm19

# 208
Начииии, аз на Татти още съм малко сърдита  Crossing Arms ама до Полски Тръмбеш съм навита да го вземем.

Нино, записванията къде ще ги правиш?

# 209
да трия уговорките или ще ме взимате?

пп моля темата да не се обръща в спамо-чат  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт