НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 691
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
В България насърчават ли ви педиатрите да държите децата по корем, за да им се развиват мускулите на врата и гърба? Тук в САЩ има препоръки от 15 мин до 2 часа на ден по корем. Макс стои няколко пъти на ден по корем като му слагам едно огледало отпред да се кокори на себе си.

# 211
Още от 20 ден слагам Алекс по корем.В началото само по няколко мин.Много му харесва.Още на 1,5 мес. си държеше главата стабилно.Вече се опитва да се обърне от гръб по корем.

Днес сме на консултация,да видим колко сме пораснали.

# 212
  • София
А моите и 3-мата са болни...
Не знам какво ги удари, но баткото е с бронхит. Дамите засега само се сополивят.

# 213
  • тук и там
На Емил не му харесва въобще да стои по корем.Обяснявам си го със това,че не му е комфортно заради счупената ключица,която не е зарастнала съвсем предполагам...но следващия път ще попитам лекарката.Бързо оздравяване на всички болни и хубава седмица!

# 214
Здравейте,момичета!Извинете ,че нахлувам в темата ви,но искам да ви питам дали почнахте да получавате майчински добавки.Сестра ми роди на 30 ноември.Подаде си всички документи в Социални,но още нищо не са и превели .

# 215
Здравейте,момичета!Извинете ,че нахлувам в темата ви,но искам да ви питам дали почнахте да получавате майчински добавки.Сестра ми роди на 30 ноември.Подаде си всички документи в Социални,но още нищо не са и превели .
За какви добавки точно става дума.Ако е за соц.майчинство ,което е 1г.то се изплаща с мес. закъснение.

Аз да се отчета за днешната консултация.В събота правим 3 мес.,а вече сме 7 кг и 62 см.На кърма сме изцяло,въпреки че се цедя.Другата седмица ще ходим да ни правят манту,че нямаме никакви ваксини и сега ще наваксваме.

Всички болни да оздравяват бързо.

# 216
Аз не слагам много често Диана по корем, но въпреки това си държи главата доста добре. Иначе не се противи много, но и не издържа дълго.
Много неспокойно спи малката напоследък, маха ръце върти глава ooooh!. Плюнчи се, ръцете са и все в устата и пак се върнахме към ръкавиците, дано това я откаже, защото биберон не иска и това е. Струва ми се рано да я мъчат зъби. newsm78

Колко често правите масаж и гимнастика?

На болните - бързо оздравяване.

# 217
Аз правя гимнастика и масаж всяка вечер след баня.За зъби,не мисля ,че е рано .Повечето бебчета започнаха 4 мес.,а от 4 мес. е нормално да чакаме зъбки.На кое по-рано,на кое по- късно.Те може от сега да започнат да ги мъчат,а да избият след 2-3 мес.

Мен ме е страх да слагам ръкавички,че има задушени бебчета от налапани ръкавички,които са се изхлузили.В нашата болница не разрешат  дори когато са новородени.(без да искам да плаша някой)Аз съм му опаковала ръчичките с 2 по-големи лигавника.

П.П.Никоя мама не писа ще пускаме ли тена за добре дошли на Ноемврийки 2015.Видях,че за добре дошли на нас 2014 е пусната на 09.02.Скоро ще започнат + тестове.

# 218
  • София
Защо ви притесняват ръцете в устата? Боян си лапа напоследък ръцете, но не мисля да го спирам, така се опознава. Не си смуче пръста и не виждам нищо притеснително в това да си лапа юмруците.
Относно темата - хубаво ще е да пуснем, но честно казано аз не бих се наела пак да пускам тема  Confused

# 219
Утре ,ако намеря време ще се пробвам да я пусна темата,но не гарантирам успех Confused

# 220
И аз се замислих, но не ми остава време да седна на компютъра, а от таблета ми е трудно.

Напоследък малката е във фаза мрънкане за ръчички, при това иска и да стоя права а не да седя.  TiredСпи и се, а не заспива сама. Приспивам я легнала на спалнята, обаче като стана след 5 мин. е ококорила очи. Ако лежа до нея може да поспи и час. Но така не мога да свърша нищо  в къщи. Вече май ще почна да готвя вечер след като заспи за нощния сън, че иначе се случва често да сме без вечеря. Ще трябва да свикна да мисля предварително за това. Сега съм се хванала да сготвя една мусака и един сос болонезе.
София също си лапа ръцете, че се опитва и цялата да я навре в устата. Почна много да се плюнчи и слагам лигавници за да не сменям постоянно блузи. Утре ще ходим на ДК и да видим колко е пораснала.

Да не забравите, че след края на третия болничен трябва да се попълнят 2 декларации и молба до работодателя за ползване на дните от 135 до 410.

# 221

Много неспокойно спи малката напоследък, маха ръце върти глава ooooh!. Плюнчи се, ръцете са и все в устата и пак се върнахме към ръкавиците, дано това я откаже, защото биберон не иска и това е.

Същият проблем имам с Макс - размахва ръце, върти глава. Нали спи до мен, удря ме в лицето поне 5-6 пъти на нощ.

Той също точи лига, но зъби няма още. Ръцете не ме притесняват. Смуче си ги за успокоение и педиатърката каза, че не е вредно. Дори и да са му покрити ръцете с нещо - лигавник, ръкав, той пак си ги бута в устата и наистина може да се задави, ако си бутне плат дълбоко в гърлото.

# 222
Аз не слагам много често Диана по корем, но въпреки това си държи главата доста добре. Иначе не се противи много, но и не издържа дълго.
Много неспокойно спи малката напоследък, маха ръце върти глава ooooh!. Плюнчи се, ръцете са и все в устата и пак се върнахме към ръкавиците, дано това я откаже, защото биберон не иска и това е. Струва ми се рано да я мъчат зъби. newsm78

Колко често правите масаж и гимнастика?

На болните - бързо оздравяване.

Ние правим гимнастика всяка сутрин, 10 минутки. Разтягаме ръчички и краченца, набиране на ръчички до полуседнало положение и обратно до легнало, лежане по корем за няколко минути, защото не обича много тази поза и ходене, като не я слагам да стъпва на краченцата, а само да допре с пръсти повърхността.

Теа, също има много лигички, постоянно я бърша. Аз ръкавички рядко слагам, но на пижамките има обръщалки на ръкавите, винаги ги използвам особено когато ще заспива, защото иначе си бърка в очите, драска се и плаче и съответно не може да заспи.

# 223
Момичета пуснах тема за Ноемврийки 2015.Ако искате пишете по 2 дими за добре дошли.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=826701.new#new

# 224
  • Германия
Бърз запис, че ви изпуснах.

Общи условия

Активация на акаунт