НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 695
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Браво sherifka страхотна тема се е получила.
Стана ми толкова мило, като се сетих за моите две чертички. Такова чудо са малките ни съкровища. Да ги създадеш, да ги гледаш как растат и да знаеш, че ти си всичко за тях, е няма по-голямо щастие. Струват си всички лишения и тревоги.

# 226
Здравейте момичета,

Бързам да се похваля с добрата новина (дано не избързвам само...), но от тази сутрин оченцето на бебка се оправи. Имаше запушен слъзен канал и ходихме при един доктор, препоръчан тук в бг-мамма, не можах да повярвам чак защото от три месеца се мъчим с това око. Наистина голямо светило излезе този лекар, да е жив и здрав!

Моето девойче по корем не обича да стои и това си е  Confused слагам я редовно, но не й е приятно даже напротив, обикновено започва да реве на 2-та минута...

И по играчки все още не се заглежда - аз умишлено й ги слагам в ръчичките за да й дрънкат, така си играе с тях  Joy

Притеснява ме това, че заспива само в количката си, а тя скоро ще й стане малка... Даже през нощта там спи  ooooh!

Браво на шерифка за хубавата темичка   bouquet

Хубава вечер на всички!

# 227
Здравейте момичета,

Бързам да се похваля с добрата новина (дано не избързвам само...), но от тази сутрин оченцето на бебка се оправи. Имаше запушен слъзен канал и ходихме при един доктор, препоръчан тук в бг-мамма, не можах да повярвам чак защото от три месеца се мъчим с това око. Наистина голямо светило излезе този лекар, да е жив и здрав!

Моето девойче по корем не обича да стои и това си е  Confused слагам я редовно, но не й е приятно даже напротив, обикновено започва да реве на 2-та минута...

И по играчки все още не се заглежда - аз умишлено й ги слагам в ръчичките за да й дрънкат, така си играе с тях  Joy

Притеснява ме това, че заспива само в количката си, а тя скоро ще й стане малка... Даже през нощта там спи  ooooh!

Браво на шерифка за хубавата темичка   bouquet

Хубава вечер на всички!
И ние виждаме зор с преспиването. И единственото спасение е количката. А така ми сециска да го отуча от количката.

# 228
Здравейте мами, моля за съвет. Малкия откакто се роди беше със сумтящ нос, вече сме на три месеца и 10 дни и вадя сополи. Днес взех направление за посявка на секрет... след многото четене....моля ако някоя мама може да ме насочи в коя лаборатория да отида. Иначе плачем много и нямам никакво време....Засинява се често и ми изкарва акъла. Надявам се като оправим нослето се успокой. Защото от втори ден до сега няма ден без много рев.

# 229
shimbite , сподели какво сте направили, за да се оправи оченцето.
 nansi_i , и Бела е със сополи и хърка още от родилното, слагам физиологичен разтвори и дърпам сополките, другата седмица ще вземем секрет.

# 230
Ние преборихме една хрема с физ. разтвор и сребърна вода. Аз съм много доволна от помпата Baby Vac  с накрайник за прахосмукачка. Бях скептична, но приятелка ми я препоръча и действително след 2 седмици борба със сополите, с тази помпа и баткото и малката се оправиха за 2 дни. Ние имаме степени на прахосмукачката и я ползвам на най-ниската за децата, малката гък не казва.
nansi_i  дано бързо се оправите и малкия да се успокои.

# 231
Здравейте мами, моля за съвет. Малкия откакто се роди беше със сумтящ нос, вече сме на три месеца и 10 дни и вадя сополи. Днес взех направление за посявка на секрет... след многото четене....моля ако някоя мама може да ме насочи в коя лаборатория да отида. Иначе плачем много и нямам никакво време....Засинява се често и ми изкарва акъла. Надявам се като оправим нослето се успокой. Защото от втори ден до сега няма ден без много рев.
От къде си

# 232
shimbite , сподели какво сте направили, за да се оправи оченцето.

Честно казано ние нищо не сме направили, докторът й направи масаж, ама такъв масаж, че окото й се оправи (аз имах чувството, че ще й го извади  ooooh!). Много сме доволни, попаднахме при лекар, който наистина е компетентен. Гаранции, че ще мине с едно ходене при него няма, той просто ми показваше как да й правя масаж вкъщи, но Слава Богу не се наложи повече защото нямаше да се справя... Сега обяснявам за масажа - натиска се в края на окото (при носа) и после леко надолу, но се натиска много силно. Докторът ми показа и върху мен - и мен ме болеше... не си представям бебка... съдра се от рев. Той обясни, че детето трябва да реве, иначе не може да се оправи... Надявам се горе долу да сте разбрали...

# 233
здравейте, дано всички бебчета със сополки се оправят. Ние сме от Пловдив. Другата седмица ще го водя за секрет...но незнам къде и сега проучвам.

# 234
здравейте, дано всички бебчета със сополки се оправят. Ние сме от Пловдив. Другата седмица ще го водя за секрет...но незнам къде и сега проучвам.
Педиатъра на детето трябва да го вземе и изпрати в лаборатория. Ние така процедирахме и сега чакаме резултат от контролна проба на секрета, за да видим дали преборихме стафилококите Simple Smile

# 235
Педиатъра на детето трябва да го вземе и изпрати в лаборатория. Ние така процедирахме и сега чакаме резултат от контролна проба на секрета, за да видим дали преборихме стафилококите Simple Smile
Може да го заведеш на УНГ мога да ти препоръчам д-р Милинич

# 236
Нашата педиатърка ни даде направление, но не взе секрет. Каза в лаборатория и затова питам.... Sad((
DanyV как преборихте хремата?

# 237
Нашата педиатърка ни даде направление, но не взе секрет. Каза в лаборатория и затова питам.... Sad((
DanyV как преборихте хремата?
Изписа ни АБ за стафилококите - Зинат сироп, отделно мазах нослето с Бактробан (в БГ го няма в момента, донесоха ми го от Гърция) и пръсках с физ.разтвор. Не знам кое точно помогна, но хремата намаля доста, като сега само вечер след баня дърпаме с прахосмукачката и вадим по някой и друг бял сопол. Джипито беше казала на 2-3 часа да пръскам от физ.разтвор, но кога забравях, кога пръсках и не виждах никакъв ефект и в един момент ми писна и спрях да го слагам изобщо. От тогава като че ли хремата затихна и вече нощем не се дави в сополи и не хърка. Дали лекарствата помогнаха, дали спирането на физ.разтвор спомогна или детето израства задната хрема, или и трите вкупом, но сега положението е много по-добре Simple Smile Остава само и контролната проба от секрета да покаже, че няма стафилококи, и всичко ще е супер Simple Smile

# 238
Дано няма стафилококи, аз ще го водя да му вземат секрет, за момента слагам морска вода и то по веднъж на ден, може би ще увелича. Иначе аспиратор имам, но не за прахосмукачка. Нищо не излиза с него. Чистя с клечки за уши, тези сополки, които виждам. Ние сме на три месеца и половина. Време е да се справим с тази хрема, макар педиатърката да не ни обръща внимание.

# 239
Здравейте щастливи мами. Нямах възможност да отбележа в старата тема. Моето бебенце се роди на 13 ноември, казва се Тея. Термина беше на 03.11, преносих 10 дни, но раждането тръгна самостоятелно, нормално. След 13 часа обаче се наложи спешно секцио. Малката се беше обърнала в последния момент. Стоя 7 дни в кувиоз.  Добре е Simple Smile Вече е на три месеца и най много обича да хапва, храни се с кърма, но от шише, така и не пожела да суче Simple Smile. Пожелавам на всички ви здрави и спокпйни бебенца!!!

Общи условия

Активация на акаунт