НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 681
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
П.П.Момичета,замислих се,че скоро е време да пуснем тема за добре дошли на "Ноемврийки 2015"
Немога да повярвам кога мина това време, все едно вчера разбрах че съм бременна, а сега вече гушкам малкото си съкровище. baby

# 181
Здравейте момичета.Моята бебка е родена на 7 ноември 3.000 кг .без никакви усложнения .Притеснява ме това ,че все още държи свити юмручетата и палеца навътре.Отваря ръчички ,но през повечето време са свити и все още не посяга към играчки.На 9.02 сме на консултация и естествено ще говоря с педи,но ми се иска да чуя и вашето мнение. Дали е нормално все още да е така?Иначе е много жизнено бебе,смее се,гука,ритка.Обръща се по посока на играчка

Моята дъщеря също е родена на 07 ноември и няма никакъв интерес все още към играчки, мисля че е рано и въобще не се притеснявам. Всяко дете се развива различно, ще дойде време за всичко  Wink И тя си държи ръчичките свити, на мен ми се струва съвсем естествено. Ще питам на следващата консултация  newsm78

За разлика от повечето бебчета тук, моето съкровище спи и през деня. Задължително между всяко ядене дремва пък било то и 20 минути (заспива в количката дори и когато сме у дома, трябва да я люлея), а ако сме навън откарва цялото време в спане 2-3 часа... Вечер заспива към 10 и се буди към 4-5 за ядене, веднъж даже в 7:15, беше прекрасно  Joy

Единствено ме притеснява този запушен слъзен канал, от окото й изтичат постоянно всякакви секрети, много е неприятно  Cry

Хубав ден на всички!

# 182
Здравейте нека и ние да се включим, обикновено само чета информация но днес реших да се включа тук при ноемврийските бебета, нашия Димитър се роди на 20.11.2014г. 3.00кг. 51см.. Надявам се да си бъдем взаимно полезни.  Simple Smile Дописвам термин на 22.11.2014г. Нормално раждане Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 18:00 от silvi77

# 183
  • София
А, и Боян спи през деня, не се оплаквам. Вече не на всяко хранене, но си поспива доволно. Обикновено излизаме на разходка към 1ч и се прибираме към 3 и много често той продължава да си спи в количката в къщи и откарва до към 4, 4:30. Вчера направи 5 часа между двете обедни хранения  Crazy
Да ви се похваля - от 2 дена регистрирам подобрение в спането в леглото. Тактиката с моя блуза хич не помогна, но забелязах друго - студени са му чаршафите! Последните 2 вечери го приспивам на ръце, увит в одеалце и после направо с него го слагам в леглото и спи така 3-4 часа, докато огладнее. После обаче мързелът ми надделява и останалата част от нощта е при мен  Blush но и на това съм доволна де. Обаче има и една друга подробност - командировахме баткото за 1 седмица при баба и така къпем Боян по-рано, та не знам дали като се върне няма да си върнем предишния режим...

Играчки Боян гледа, радва им се, но все още не посяга към тях и не ги държи. Напоследък обаче забелязва одеялото си ако е завит и се е научил да си го пъха в устата и да го смуче, много е смешен Simple Smile също го улавям как си гледа пръстите на краката с интерес.

Добавих новите мами на първа страница, нека ако има други да ми пишат на лични, че така има опасност да ги пропусна.

# 184
Единствено ме притеснява този запушен слъзен канал, от окото й изтичат постоянно всякакви секрети, много е неприятно  Cry
И при моята бебка е така. Понамаляха малко след един курс на лечение с какпки, но със сигурност ще трябва още. Сега правя почивка от 3-4 дни. Утре сме на консултация и ще видим какво ще каже лекарката.
Дано бързо да ни се оправят съкровищата  Praynig

# 185
Да се отчетем след днешната консултация: На два месеца и една седмица сме 5500 гр. и 58 см. Все още сме изцяло на кърма. Биха ни двете ваксини и засега няма реакция. Дано да ни се размине. Докторката каза, че не са имали нито едно дете с реакция от новата шествалентна ваксина, дано не сме първите. Praynig
Диана много рядко заспива в леглото си и само един път спа в него през нощта. Спим си на леглото двете и така ми е много удобно. В просъница я кърмя и пак заспиваме. Все още късно заспива към 2-3 ч., но спи до 9-10 . После хапва и пак заспива.
С бибероните нямаме никакъв напредък и май ще се предам. Пробвах почти всички без Томи Типи и никоя не иска . Лошото е че ръцете са и все в устата, дори и ръкавиците не и пречат.
И при моята бебка е така. Понамаляха малко след един курс на лечение с какпки, но със сигурност ще трябва още. Сега правя почивка от 3-4 дни. Утре сме на консултация и ще видим какво ще каже лекарката.
Дано бързо да ни се оправят съкровищата  Praynig
Моят син беше със запушен слъзен канал. Наистина е неприятно, но минава. При нас към годинката се отпуши благодарение на масажите. На племенника така и не се отпуши(сестра ми не правеше масажи) и му го отпушиха оперативно. 

# 186
Макс посяга към играчки и ги държи, ако не са тежки. Става на 12 седмици днес. Прави опити да се обърне настрани и засега е успял два пъти. Гука и издава звуци, но още не се е смял с глас. Има разни схващания от раждането, както и тортиколис и ходи на физиотерапия, където много му помогнаха.

Това със студените чаршафи ми го каза и свеки. Подлагаме му сега разни неща, но не знам дали има значение. Според мен просто не иска да спи самичък, малък е още.

# 187
Да се отчетем след днешната консултация: На два месеца и една седмица сме 5500 гр. и 58 см. Все още сме изцяло на кърма. Биха ни двете ваксини и засега няма реакция. Дано да ни се размине. Докторката каза, че не са имали нито едно дете с реакция от новата шествалентна ваксина, дано не сме първите. Praynig
Диана много рядко заспива в леглото си и само един път спа в него през нощта. Спим си на леглото двете и така ми е много удобно. В просъница я кърмя и пак заспиваме. Все още късно заспива към 2-3 ч., но спи до 9-10 . После хапва и пак заспива.
С бибероните нямаме никакъв напредък и май ще се предам. Пробвах почти всички без Томи Типи и никоя не иска . Лошото е че ръцете са и все в устата, дори и ръкавиците не и пречат.

Ние още не сме ходили за шест валентната ваксина пиши утре как е минала ноща, че мен много ме е шубе особено като казват, че е експериментална, а и групата във ФБ които непрекъснато агитират майките да не я слагат. Ние сме на АМ и от 3,700 качи на 5,300 за един месец. Видяха ми се много килограмите ноооо това е положението. Митко все още се буди нощем за мляко но започна да прави паузите по 4-5 часа. И много се върти в леглото застава настрани и си провесва крачетата през решетките Simple Smile. Дано всичко при вас е наред след ваксината и да си е спокойничко детето.

# 188
Дано бързо да ни се оправят съкровищата  Praynig
Здравейте,
На моят бебок също беше запушен слъзния канал. Педи показа какъв масаж трябва да се прави и за по-малко от месец се оправи (без капки). Масажа го правех по 5-6 пъти на ден.
Успех и дано при вас бързо се оправят нещата!

# 189
Деси, моля те обясни как се прави масажа, че и Бела е със запушен канал и продължава да изтича секрет. От вчера пие хомеопатия, дядоха ни и капки, но все още не й капя.
Бела започва да се заиграва с една висяща играчка, посяга и като я хване се опитва да си я набута в устата. Много се смее вече Grinning

# 190
Ние утре трябваше да сме на консултация,но днес педито звъна да запише час за другата седмица.Учениците са на училище,но продължили грипната епидемия.
Иначе Алекс обича да е в кошарата и да гледа въртележката над главата му.Когато се върти той гука и се смее с глас.

# 191
Моята госпожица започна да си прави някакъв режим и да спи повече през деня. Лошото е че спи на спалнята до мен и доста често ако стана след 5-10 мин. се събужда и тя. Ако лежа до нея може и 2 ч. да си спи. През нощта също спи повече като пропуска едното хранене, обикновено това в 12 ч. и се буди към 4-5. Днес обаче заспа след 6 ч. и то дълбоко. Преместих я на нейното легло и си продължи да спи. Не се събуди в 9 за да яде. Сега ще видя дали ще стане в 12. Ако не стане сама, може и да я събудя да ми изпразни едната гърда.
Аз се възползвам да сготвя докато спи, макар че много мразя а готвя по нощите. Не ми се спи още, а дори кафе не съм пила. Миналия ден пих едно 3/1 сутринта и после няма заспиване до среднощ. Май организма се настрои да кара с по-малко сън.

# 192
Да се отчета от вчерашната консултация: на 2 месеца и 5 дни Габи тежи 5.390 кг, а ръстът й е 58 см.  Grinning
Сложиха й само шествалентната ваксина. Не плака много. Лепнах й Куулпач и профилактично дадох една доза Панадол. Вчера всичко беше идеално. Но днес сутринта имаше зачервяване около мястото на убождането и голямо по размери- около 3-4см, втвърдяване.  Shocked Педито е след обяд на работа и ще й звънна, че се притеснявам. Четох в други теми във форума, че било нормално, ама все пак.. А и дали има начин да й помогна да мине по-бързо?

Daisssy, обясни, моля те, как си правила масажа при запушен слъзен канал, за да се уверя, че го правя както трябва. Очната ми каза: без натиск, а по-скоро като погалване, започвам от вътрешната страна на окото и продължавам да движа пръста си право надолу покрай нослето. По 5-6 пъти на ден да правя такива погалващи движения. Това ли е? Rolling Eyes
Благодаря предварителнои на други мами, които могат да споделт опит по този въпрос!!

# 193
Здравейте момичета,

И аз ще съм благодарна на информация относно масаж на очето. Елена когато се роди и двете й очета бяха така, но едното само се оправи и все се надявам и другото така. Масажи много не търпи, а и дали го правя като хората не знам. Имаме час при някакво светило на 10-ти и ще ви държа в течение:) Капките ми казаха, че помагат само докато ги слагам защото проблемът е механичен и няма да се оправи с капки.

След вчерашната консултация вече сме 6440 кг, което ми се струва ужасно много  #Crazy и 63 см. Сложиха й втората 6-валентна ваксина. Засега реакция няма. Дай Боже и днес да е добре  Praynig

Колко хапват вашите дечица? Моята принцеска яде 6 х 160мл, като 70 % е кърма, останалото полуфабрикат. Да не е много? Почти на три месеца сме:)

# 194
  • София
shimbite, не мисля, че трябва да се притесняваш за килограмите. Детето върви добре и на височина. А като почнат да пълзят и качват по 100-200гр. на месец.

Общи условия

Активация на акаунт