За мамите, които работят 24/7

• 14 851
  • 251
  •   1
Отговори
# 225
  • където ми харесва

Разбира се, допускам, че има жени, които са по-гъвкави, изтърсват бебето като котенце, стават и тръгват.

То при тях започва по време на бременността още.
Пускат Бетовен и Бах, четат на корема си научните трудове на Кант и Ницше, след което започват да му говорят на всички чужди езици, които владеят. Влизат в родилното и не желаят упойка, защото на тях не им трябва. Навеждат глави към коремите си и нежно казват "Хайде, маме! Време е да излизаш!". И понеже техния плод е получил всичкото образование, което принципно едно дете получава от 1ви до 12ти клас, още в утробата, небрежно се провикват "идвам, мамо", след което плавно се плъзват и излизат сами. Там няма нужда и от лекари, защото, след поемането на първата глътка въздух, бебето само прегризва пъпната си връв и с пълзене се докопва първо до кантара, където собственоръчно записва теглото и ръста си, след което до чешмата, за да се измие, защото е научено, още преди да излезе, че трябва да спазва лична хигиена, независимо от мястото и възрастта си. На изписването то вече ходи и само си тръгва към вкъщи. На 2 месеца вече може само да си прави пюрета, отказва карма, защото му е време само да се захрани и така. Мама на свой ред, още на 2я ден след раждането, вече е влязла във форма, ходи на работа, докато бебето само се занимава вкъщи, неуморно изучавайки висша математика и микробиология, а в свободното си време цитира Шекспир, Достоевски, рисува като Салвадор Дали, а на гласа му би завидял и покойния Павароти.
 bowuu

# 226
 smile3532 smile3501
Пък аз не харесвам класическа музика... Ужас! Какъв ли нопрокопсаник ще родя  Joy

# 227
Леле това беше много яко, определено ми хареса Simple Smile

# 228
Ей, какво лошо има? Аз на моето така му казах да не мърда и да се ражда. Наистина се роди като коте, малко бебе, розово, ококорено. Късмет:)

Аз бях слаба и стройна, ама в мозъка- 10 катерици и така 40 дни. В тия дни много зле ми влияеха токсични хора...те по принцип са зле, но тогава направо ме докарваха до отчаяние...затова-пазене.

Единственото нещо, което правех, е да пия кафе през бременността. Като се роди, дишаше много добре, без това хриптене и спиране на дъха при новородените. После прочетох, че на недоносени давали кофеин заради дишането. Е, поне това уцелих.

# 229

Аделле, пък си е друго да мрънкаш...да се оплакваш и всички да са ти длъжни, за това, че си родила. Колко пъти? Един ? Десет? Все пак е велика трагедия!

# 230
  • при късмета
До тук само ти определяш раждането на дете като трагедия.
Как не разбра, че никой не мрънка и на никого не тежи да си гледа детето, критиките в темата, ако има такива са за татковците които бягат от отговорност и мислят/твърдят, че жена им докато е по майчинство си клати краката

# 231
  • където ми харесва
el_pl, както каза една известна циганка-КОГА? Кога се оплаках и кога мрънках?

# 232
  • Sofia
Темата става все по-интересна, направо сте уникални, дами!  Sunglasses

# 233
Темата става все по-интересна, направо сте уникални, дами!  Sunglasses

Благодаря , винаги се радваме някой да ни оцени.

# 234
  • Sofia
Особено дискусията с 40-те дни определено ми беше доста интересна  Peace
Според мен лично възстановяването е минимум толкова време. На мен ми отне доста повече.
Може би около 9 месеца. Имам предвид, че преди да се почувствам отново ДЕСИ, старата Деси, моето си Аз, онова отпреди Алекс, си изтекоха 9 месеца, че и отгоре. Дали е от хормоните, дали е от стреса, не зная. И не говоря за килограмите, не. Говоря за самооценката, самочувствието, самоопределението ми.

# 235
Слава Богу, че никога не съм била потърпевша от хормони. Grinning
Сигурно нямам? Mr. Green

А самочувствието е в пряка зависимост от кг. Точно защото най-големите ми страхове, че ще се деформирам и ще надебелея не се материализираха, ми вдигна самочувствието много. Wink
Бях щастлива и горда мама! Heart Eyes

# 236
На едни хормоните им влияят повече на други по-малко. То се усеща и покрай цикъла и цялата бременност. Всяка жена е различна. Радвам се , че не са ти се отразили отрицателно, но това не значи, че всички жени драматизират и преувеличават като казват, че на тях са им повлияли.

# 237
Слава Богу, че никога не съм била потърпевша от хормони. Grinning
Сигурно нямам? Mr. Green
имаш бре  #Cussing out  постоянно те тресат  hahaha

# 238
На едни хормоните им влияят повече на други по-малко. То се усеща и покрай цикъла и цялата бременност. Всяка жена е различна. Радвам се , че не са ти се отразили отрицателно, но това не значи, че всички жени драматизират и преувеличават като казват, че на тях са им повлияли.

Аз когато съм сама, хормоните не ги усещам особено. Ако съм при приятеля ми, тогава се нуждая от шоколад, купуван редовно по време на цикъла ми, от масаж на кръста... Като няма кой да се трогне от женските ми мъки, няма смисъл да страдам.

# 239
А самочувствието е в пряка зависимост от кг. Точно защото най-големите ми страхове, че ще се деформирам и ще надебелея не се материализираха, ми вдигна самочувствието много. Wink
Бях щастлива и горда мама! Heart Eyes

Да, това е най-важното. Толкова ли сме прости жените  ?

Общи условия

Активация на акаунт