За мамите, които работят 24/7

• 14 831
  • 251
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
А за мен килограмите не бяха най-важните.
Други неща ме извадиха извън обичайното равновесие.
Смея да твърдя, че седмици след раждането си изглеждах както преди самата бременност.

# 241
  • където ми харесва
А самочувствието е в пряка зависимост от кг. Точно защото най-големите ми страхове, че ще се деформирам и ще надебелея не се материализираха, ми вдигна самочувствието много. Wink
Бях щастлива и горда мама! Heart Eyes

Да, това е най-важното. Толкова ли сме прости жените  ?
Ами, не знам дали сме прости, но е факт че много жени считат това за най-важното.
Не веднъж съм чувала бременна да се сравнява със слон/глиган/тюлен/хипопотам, и така да се чувства.
С дъщеря ми качих малко килограми и доста бързо влязох във форма. Но, докато си възвърна психиката мина повече от година. Не, не ми беше тежко майчинството, просто тогава ми се струпаха прекалено много глупости на главата, и с всички тях трябваше да се оправям сама.
Когато родих сина ми бях качила повече килограми, но за сметка на това имах леко майчинство и мъж, който беше постоянно до мен (главно психически, физически не толкова) и ми помогна да не потъна в самосъжаление, депресия и безпомощност.

# 242
  • Cyberspace
Ох...  Mr. Green Моя хубостник (след два дни ще стане на годинка) е от малко по-трудните деца. Първите 6м. бяха денонощен рев, всеки ден бях на косъм да се метна от балкона. Една нераждала тогава съфорумка веднъж в една групичка във ФБ ме погна, че не е чак толкова тежко положението ми и че преувеличавам. Просто понякога имах нужда да се оплача, да ми олекне, бях сама по цял ден - ни помощ, ни разбиране отнякъде, а малкия сааааамо рев... Сега тя роди, но за неин късмет детето й е спокойно и пет човека в бойна готовност помагат. Е, тя никога няма да ме разбере. Не, че държа Mr. Green
 Веднъж една приятелка дойде да ни види и остана крайно отегчена от майчинството... "И кво? По цял ден седите вкъщи, скучаете и не правите нищо?! Егаааати скуката. Нищо, поне си почиваш!". Направо  Shocked
Поне таткото във всяка минута, когато не е на работа и помага.  Heart Eyes Няма "изморен съм". Знае, че и аз съм изморена и че и двамата еднакво заслужаваме почивка, но няма как. Дори нощем става повече от мен да успокоява и храни малкия. Снощи за втори път сънувах, откакто родих. Явно нещата се нормализират до някаква степен, щом започвам да сънувам. Дано, дано!  Praynig

# 243
Като казвате хормони, всички забравят за хормона релаксин. Той ти размеква съединителната тъкан, още по-бързо и качествено при втора и последващи бременности.

След това все едно не си в своето тяло. Аз съм много атлетична, съответно си имам определени движения и навици на атлетичен човек. И изведнъж все едно съм спънат кон: с бременността тия движения стават невъзможни, а и месеци след това. Трябва много търпение, а и да разбираш какво става, защото все едно не си в своето тяло. А това може да те изкара от релси психически- буквално.

Нали знаете как полицията при разпит отрязва с малко предните крака на стола, за да ви е некомфортно, но да не знаете от какво и това да ви подлуди. Е, точно това се случва и при бременност, когато целият този дискомфорт си влияе на психиката директно чрез тялото. Има си цяла теория за това как състоянието на тялото определя възприятието. Не е шега работа. Та за тия 40 дни: това е минимум, в който да поизчезне най-острия дискомфорт и да  не се побъркаш.

# 244
Това за тялото е разбираемо.
Обаче какво си възстановявате психиката, някои доста дълго, до 2-3 годишна възраст на детето, не ми е ясно?
При мен такива неща не е имало и ми е интересно да разбера какво значи психично възстановяване? Blush

# 245
До 3 все едно детето е част от теб, виждаш света по друг начин. А и си има срокове, 3 години е малко като 40-те дни и "една година и един ден". Тоест трябва заедно с детето да поживеете и да го интегрираш в някои моменти в живота, след това става по-лесно, минават нещата на автопилот, но иначе си иска осъзнаване и внимание и това те натоварва; едва ли с дете под 3 ще имаш най-висока продуктивност на някои поприща.

# 246
От позицията на майка стояла си у дома до близо 4 годишнината на детето си и сега на работеща майка мога да отбележа ,че сега ми е в пъти по трудно. Мъжа ми си беше у нас след раждането над 7 месеца и помощта и грижата бяха на лице ,като след това понамаляха ,но не изчезна. Сега ако я нямаше тази подкрепа щеше да ми е още по трудно .Отбелязвам го като факт  Peace

# 247
  • Sofia
Като майка на 10-годишен син, останала си вкъщи първите му две години, мога да споделя, че ми е в пъти по-лесно, приятно и разнообразно, откакто го пуснах на ясла, после на градина, сега на училище, а аз съответно се върнах обратно на работа, явно просто жените сме различни и в това отношение  Peace

# 248
Да, на жените няма угодия. Като съм вкъщи по майчинство
понякога ми се приисква да съм на работа. Друг път обаче,
като е кучи студ навън например, съм щастлива, че съм у дома
на топло и не ми се налага да излизам. Така че зависи от
моментното ми настроение къде всъщност искам да съм.  Thinking

# 249
Ами те до 3г се водят бебета. Колкото повече порастват, толкова по самостоятелни стават дечицата и все по малка нужда имат от нас...
Пак ги мислим, разбира се, но обгрижването е на друго ниво-не се налага да ги храним, да ги обуваме и обличаме например, малко си поемаме въздух с нарастването на годините им.. Grinning

# 250
Да, на жените няма угодия. Като съм вкъщи по майчинство
понякога ми се приисква да съм на работа. Друг път обаче,
като е кучи студ навън например, съм щастлива, че съм у дома
на топло и не ми се налага да излизам. Така че зависи от
моментното ми настроение къде всъщност искам да съм.  Thinking

+ 100

# 251
Ако трябва адекватно да се грижа за двете деца и къщата ми трябват около 20 часа на денонощие. Присъствието до бебето е 12-13 часа нон-стоп, с баткото - занимания, писане на домашни. Учене на туй-онуй - да си завързва връзките на обувките например. Търсене на загубени бележници, ръкавици, тетрадки........ + водене на пързалка следобед, да поиграе, не да стои затворен в занималнята по цял ден....3-4 часа на ден, домакинство - още толкоз, та ако не се налага да се правят по 2-3 неща едновременно общо са 20 часа, ако щеш. Та затуй се налага да съвместяваш по няколко неща едновременно, което и именно е най-натоварващото психически.

Общи условия

Активация на акаунт