Фраза, която мразя

• 1 220 355
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 10 275
  • София
В темата "Защо законодателството защитава майката, а бащата кучета го яли" беше употребена няколко пъти от автора, та вече всички сме тригърнати.
За мен подходящ еквивалент е "накокошинен/а" Joy
Приемам чуждиците ако отбелязват
Лайквам е съвсем разбираемо за ползвателите на ФБ.

Синът ми започна да казва "лефтвам играта", което ме тригърва яко Mr. Green, и засега упорито правя бележка, че излизам си е напълно в ред.

# 10 276
Да, най-често, в такъв контекст се използва.

# 10 277
Мен много ме дразни, когато се казва, че нещо е "топ". Демек върха. За мен "топ" си е вид оръжие и толкова.

# 10 278
  • Пловдив
Ха, навремето значи и аз съчиних такава думичка, произхождаща от английска. Работех във фото и като включим машините, проявяващата си изписва какво прави, последното съобщение гласеше refilling water и като ме попита колегата докъде  е стигнала машината отговарях „само си рефилва водата и е готова“. Много ми се смя, ама много. Но си съчиних думата рефилва. Simple Smile

# 10 279
Много ме дразни фразата "Христос воскресе". Хубавото е, че само ден или два в годината я слушам.

# 10 280
И какво те дразни? Това е поздрав.

# 10 281
  • София
И какво наистина те дразни в тази фраза, не мога да разбера.

# 10 282
  • Ямбол
Дразнеща е и за мен. Може да е поздрав, но аз не го приемам. И не отговарям.

# 10 283
На една колежка мъжа и и той не бил по тия "поздрави"
и като го поздравявали по Великден с "Христос воскресе!",  отвръщал с "Благодаря!".  Joy

ПП Мен не ме дразни "Христос Воскресе!", няма причина да ме дразни.
Така е прието да се казва, така казвам. Или отвръщам "Воистина воскресе!"
Не дълбая за смисъла, че ще стане мазало. Макар да вярвам в прераждането, някак тази констатация ми звучи нелепо: "Христос възкръсна", "Наистина възкръсна", е де да знам, че е наистина, не съм го видяла, ама констатирам. Луда работа.

# 10 284
Ами кажете Добър ден, или Добро утро и да приключи разговора.

# 10 285
  • ...живея на последния етаж...
След като ви дразни толкова " Христос воскресе", как сте с "Честита Коледа", "Честита нова година", и подобни пожелания? Би трябвало и те да ви дразнят.

# 10 286
Мен ме дразнят, когато ги повтарят две седмици след повода.....

# 10 287
  • Пловдив
Ама би трябвало, разбира се, как да не би!  Wink
"Честита нова година" няма много общо, щото и невярващите така броим годините.
За Коледа никой не ни казва "Христос се роди" и не очаква да отговорим "воистина се роди". По същия начин като "честита Коледа" казваме "честит имен ден" (за него не питаш - а би трябвало) или "честита годишнина от сватбата".

# 10 288
И какво те дразни? Това е поздрав.

Поздрав, но религиозен, а аз не понасям религиите и гледам да нямам досег с тях. С тази фраза религията нахално ми се натрапва. Така би ме дразнило и ако някои ми изтърси "алах акбар" или пък да ми заяви, че Земята е плоска и да очаква да потвърдя и да кажа, че освен че е плоска е и център на Вселената.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 15:06 от The_Third

# 10 289
След като ви дразни толкова " Христос воскресе", как сте с "Честита Коледа ", "Честита нова година" и подобни пожелания? Би трябвало и те да ви дразнят.

Мен ме дразни "честита Коледа" и въобще Коледа, винаги казвам "Честито Рождество" . Също много ме дразни "за много години", това последното никога не съм го разбирала, даже и тук съм питала.
Казвам "честита Нова година".

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 15:18 от DeVa®

Общи условия

Активация на акаунт