Фраза, която мразя

• 1 219 864
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 11 565
  • В градината...
Мен много ме дразнят едни модерни изрази, които изобилстват из темите за мода, козметика и т.н. Но точно сега не се сещам за пример. Дразни ме "топ" вместо горнище. И разни подобни. Извратени са ми чак.

# 11 566
  • ту тук, ту там
Много ми е “любимо” “лот” от олх. Лот от дрехи. 🤦♀

Я, защо ми се появява момченце на емотикончето? С добавен знак отзад? Аз си слагам момиченце. 🤔

# 11 567
Какво значи това лот от дрехи?

# 11 568
Мен много ме дразнят едни модерни изрази, които изобилстват из темите за мода, козметика и т.н. Но точно сега не се сещам за пример. Дразни ме "топ" вместо горнище. И разни подобни. Извратени са ми чак.
- Моята сутрешна рутина.
- Свещен граал.
- Религиозно нанасям слънцезащита.
Всичките купешки.

# 11 569
  • София
А да лот,също и сет от дрешки.
Нещо като сбирщайн.Grinning

# 11 570
  • В градината...
- Моята сутрешна рутина.
- Свещен граал.
- Религиозно нанасям слънцезащита.
Всичките купешки.
Ааа,тези не съм ги срещала, опазил ме Господ.
Да, сет е типичен пример.

# 11 571
  • ту тук, ту там
Лот е комплект. Ама по-модерно някак си.

# 11 572
Аз не бях чувала "панел", различно от строителен термин. Оказа се, защото не гледам "На кафе". Панел и панелисти. Като го чуя.... Напълнихме се с чуждици. Хайде една чуждица от мен-аман!

# 11 573
А в какъв смисъл е използвано там? И аз не гледам "На кафе".

# 11 574
Лот е комплект. Ама по-модерно някак си.
Казва се "Пази, Боже, сляпо да прогледа" - в случая някой да си въобрази, че "мисли" на английски. Мисли, защото толкова е напред с английския, че вече и мисли на чужд език. И сега как да каже комплект, като на езика идва първо set. И много други думи.

# 11 575
А в какъв смисъл е използвано там? И аз не гледам "На кафе".

Доколкото разбрах,онези подредени край масата били панел.

# 11 576
За мен този панел е група от безработни, уредени с връзки да коментират като бабичките на пейката злободневни теми. Но понеже ги дават по телевизора са панел.

Аутфит също прибавям към горните думички.

# 11 577
Току що в "Денят започва" беше проф. Владко Мурдаров и говори за правоговор и правопис и отговаря на въпроси. Този човек трябва да има редовна рубрика. Ама този, който мисли че е безпогрешен, няма да го гледа.

# 11 578
"Панел" го чух за пръв път в "Маскираният певец" - звучи ми много изкуствено и нелепо, опит за оригиналничене. Нищо че е много "фешън", никога не бих го използвала. 😕

# 11 579
  • София
Владко Мурдаров имаше всяка седмица рубрика по БНТ, тогавашния Канал1 и се казваше Език мой. Редовно го гледах, научих неща, за които не бях се замисляла, а той обяснява много добре. Гледахме го и заедно с децата, нищо че бяха малки. Тогава на когото и да кажех за него, ми се подсмихваха, защо съм се занимавала с такива скучни неща.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 09:52 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт