Фраза, която мразя

• 1 219 232
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 12 600
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кифли е имало преди мноооого повече от 20 години Wink
и мутреси също, но те не са носили кецки.
"... густо майна Филибето, там е мястотот където, кифли фраш..." Trollface

# 12 601
  • В градината...
А скейтове какво е?

# 12 602
  • Велико Търново
Сигурно такива, които карат (или както се казва там) скейт-бордове.

# 12 603
скейтове са дъските Simple Smile и обувките за тях.
Скрит текст:
аз разлика между скейт обувките и кецките не виждам, освен в лъскавините и картинките.
скейтъри са тези, които карат скейтбордите.
преди време попаднах на оферта за скейт-поличка.
Simple Smile нямах сили да видя какво е.

казвала ли съм колко "добре" ми действа "точка" или "точка по въпроса" в края на някой пост?

# 12 604
  • Велико Търново
Така, де. Хората са скейтъри Laughing

казвала ли съм колко "добре" ми действа "точка" или "точка по въпроса" в края на някой пост?
О, да! Най-вече когато е написано от този, който е предизвикал дискусията и в даден момент осъзнае, че е безсилен да я продължи. Тогава "въздействието" е с особена сила

# 12 605
  • В Космоса
кифли е имало преди мноооого повече от 20 години Wink

Не знаех за кифлите. Чух го вече след като масово започнаха наджукените селфитата  и пр.

# 12 606
Скрит текст:
аз разлика между скейт обувките и кецките не виждам, освен в лъскавините и картинките.

На мен ми е смешно, когато някой влезе да начука канчетата на пишещите в темата и завърши поста си с "Приятен ден!" или "Лека вечер!".

# 12 607
  • UK
Скрит текст:

Обувките за скейтборд са по обемисти от кецовете, по уплътнени са, иначе са със подобна плоска подметка. Скейт полите са просто онзи тип поли, които стават на пълен кръг ако ги разпериш на земята. Аз само такива нося.

# 12 608
  • В градината...
Значи клош пола.

# 12 609
Сигурно такива, които карат (или както се казва там) скейт-бордове.

Точно така. Скейтъри, съкратено от скейтбордисти.
Перуника, ако знаеш какво те чака! Heart Eyes
Спомням си как се тръшкаше моята дъщеря за един скейтборд, сега и веднага! При минус 20 градуса ме замъкна да го купуваме, разболях се после. Кара го съвсем малко, стои на терасата още. Ама зор голям беше тогава, не знам с какви болтове бил! Sunglasses

За "кифлите" е така. Това за Пловдив поне е било популярно още по време на татковите студентски години, през 55-59 година. Лично ми го е казвал. Пловдивски фолклор. Simple Smile
А по мое време пък на малките гаджета им казваха "чай". Ученички и студентки. Simple Smile

# 12 610
дева, баща ти в София ли е учил или в Пловдив?
четох, че в Пловдив бунтове са ставали заради тези "кифли" в песента. Wink на истински "пловдивски" трябвало да е "пу@ки", но заради приличието го сменили със софийското "кифли". Simple Smile
перуника, кефиш. Simple Smile
за... Trollface по-ощетените откъм години, някои понятия са непознати на български, но идеално ги знаят на английски Simple Smile

# 12 611
В Пловдив.
Абе не помня как беше точно, но нещо от сорта "Скивай, майна, мойта кифла, как гила по Главната". Simple Smile

Ето, даже намерих и други Пловдивски думи Simple Smile Да се посмеете.
https://www.facebook.com/EnciklopediaNaPlovdiv/posts/532357663923348

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 20:06 от DeVa®

# 12 612
  • В Космоса
От бургаско знам "камА" за яка, секси мацка. Не ми харесва. Даже смешното "пичка" не ме дразни толкова.

# 12 613
Пловдивски фолклор. Simple Smile
А по мое време пък на малките гаджета им казваха "чай". Ученички и студентки. Simple Smile

На галено „чайче“, „чайчета“. Simple Smile

# 12 614
  • SF
Преди 2 страници ви се похвалих с моя нов бургаски. Много е странен. Все едно е друг език. Вече поздравявам колегата с "Мояк!", което означава, че е готин и сме си свои хора.

Никога, никога не успях да разбера и схвана израза и смисъла му, ако има такъв: "Густо майна Филибето."
Какво означава това?

Общи условия

Активация на акаунт