Фраза, която мразя

• 1 219 096
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 12 825
  • Пловдив
"Час по час" си е съвсем книжовно, смятам. "Часка" не съм чувала, а завчаска е съвсем същото като завчас, както са днеска и днес. Wink

# 12 826
  • София
Часка не съм чувала и аз.
Чувала съм ческа със значение на довечера.

Не си намирам кавичките на новата клавиатура, извинете ме.

# 12 827
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"ческа" е част от растение, което може да се засади или вкорени.
например разклонение на мушкато, резник на фикус...
Simple Smile

# 12 828
При нас се казва "отчекна" - в смисъл да отчупиш част от клонче, за да го засадиш. Та в този смисъл "ческа" ми е логично производно, макар и да го чувам за пръв път.

# 12 829
  • Пловдив
"Да отчесна" твърди мъжът ми, че се срещало при тях в същия смисъл - да отчупя.

# 12 830
  • В градината...
Чеснак, чесначе /нещо, което е отчеснато от по-голямо дърво, клон/.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:55 от perunika

# 12 831
  • DE
От няколко страници сякаш говорите на китайски Open Mouth

# 12 832
  • SF
Хаха, да!
Ама мразите ли ги тези фрази или просто показвате, че ги знаете?

# 12 833
Напоследък намразих фразата: "Предприети са мерки" !
Защото е куха, лъжлива и нищо не е предприето.

Намразвам и фразата: "Ковид19 е просто грип" !

# 12 834
  • Вече в моята си приказка...
Ох, и Ковид19 ми е от омразните думи.

# 12 835
  • София
също и
- без паника
- и това ще мине
-стейатхоум
- вкъщисъмичета
- играйте с децата си
- прочетете книгите, за които нямате време
- шийте си маски

# 12 836
  • София
Да, бе какво време за.книги, работа от вкъщи, уроци, домашни, безкрайно готвене, че всички.сме си вкъщи и се яде по милион пъти......Като ходя на.работа имам повече време за.четене -докато пътувам, в обедната. И се готви само за вечеря или се поръчва, сега и това не смея...

# 12 837
  • София
Аз злорадо да кажа - навремето, когато пишех тук какво готвене готвя и колко съм заета с децата, и колко по-лесно щеше да ми бъде да ходя на работа, ми се смяха, подиграваха и прочие. Е, сега се видя колко е лесно да си домакиня. Дори и да не работи човек от къщи, само готвенето и цялото организиране на времето на децата е сериозен организационен проблем и иска много сили и нерви.

# 12 838
  • София
О да! Изобщо не е за мен. Колкото и.да ми е натоварено в работата, там си почивам. Събота и неделя.ми е достатъчно домакинстването, ама сега.ще е бая.повече.....

# 12 839
Да, бе какво време за.книги, работа от вкъщи, уроци, домашни, безкрайно готвене, че всички.сме си вкъщи и се яде по милион пъти......Като ходя на.работа имам повече време за.четене -докато пътувам, в обедната. И се готви само за вечеря или се поръчва, сега и това не смея...

Подозирах го. Направи ми впечатление, че темата „В момента чета...“ едва се влачи, за моя голяма изненада, а преди беше доста активна...

Скрит текст:
Но пък ще скочи рейтингът на теми като: „С какво ви дразнят мъжете“, „С какво ви дразнят свекървите“ и е спешно да се пусне тема „С какво ви дразнят децата“, ако случайно няма такава.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 20:43 от Как' Сийка

Общи условия

Активация на акаунт