Фраза, която мразя

• 1 207 962
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 13 560
Мен много ме дразни думата "кака", "каки", използвана за жени, които предизвикват интерес у някого, най-често мъж. Даже "мацка" не ме дразни толкова, макар че и тя е неприятна.

Не харесвам и "джуки", но тя сигурно е споменавана хиляди пъти в темата.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 13:03 от Джуд

# 13 561
  • София
По темата за умалителните и менютата:

Скрит текст:

Само не знам авторът на мастичка ли е бил, или направо на гъбки...

# 13 562
Е това пък ако не е крайпътно заведение, не знам! Другият вариант е да е някоя пропаднала селска кръчма. Лъха на мизерия и чалга още от менюто.

# 13 563
  • Пловдив
Крайпътна кръчма край Поморие, където се правят кални бани? Wink

Парички, суифтче, камионче, палетче и въздухче (въздушна пратка). Ако са повече пратки  - въздуси Sob
И в моето семейство думата "въздуси" съществува. Не сме куриери. Sunglasses
Не се сещам обаче за друг възможен контекст, освен въздуси под налягане. Но има.

----
"Парички" не казваше ли винаги вместо "пари" един от КНСБ или Подкрепа? То ясно, че не е само той, но той се явява сравнително редовно по тв.

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 13:17 от Магдена

# 13 564
Припомнихте ми още една причина, поради която не ходя в заведения. Освен съмнителната хигиена, това фамилиарничене ме изкарва извън кожа.

# 13 565
Като стана дума за дългите описателни и артистични презентации на храна, и тук съм чела подобни. Сещам се, че веднъж четох някакво страхотно дълго описание как потребителка приготвила за закуска принцеси с кашкавал/жълто сирене и айрян. Ама какво било сиренето, ама маслото, солчицата, млякото за айряна откъде било купено, ама как ги намазала и запекла филиите, как разбъркала айряна... По някакво съвпадение и аз същата сутрин бях хвърлила набързо едни принцеси с кашкавал на скаричката, та съм го запомнила, само че нейното изглеждаше изморително, сякаш 5-степенно меню е спретнала за закуска. Със същата изчерпателност пишеше и за приготвянето на полуфабрикати, тип претоплени или замразени готови закуски

# 13 566
  • В градината...
Аз се изумявам на творчеството на имена на пици, които нямат нищо общо с оригиналните. А бг вариациите на пици пък са върхът - пица Маргарита с бяло сирене и чубрица ...
Но шкембе чорба само на заведение ям, защото в нашия град я правят страхотна. Но никъде не фамилиарничат в менюто.

# 13 567
  • Пловдив
Не те разбрах - измислят ново име на "авторска" тяхна пица, или слагат традиционно име на недотам традиционна, модифицирана от тях пица?
В първото не виждам нищо лошо. Второто може би е малко странно, но въпрос на гледна точка. И на степен на отклоняване от традиционната рецепта може би.

# 13 568
Мразя да ме посрещат в магазин с Кажете! , или Кажетьи! в зависимост от региона.
Или С какво да Ви помогна?
Това питане ме изстрелва към изхода.

# 13 569
  • София
Знам, че е дъвкано вече, но днес на всяка крачка ме преследва - закупувам, та закупувам. Закупуват хората - хляб, очна линия, всякакви други неща. Представят си, че звучат по-изискано ли, какво е това чудо? Дали така говорят и на живо? - Милооо, закупи хляб от супера на връщане от работа! - Добре, скъпа, ще закупя и по една биричка!

# 13 570
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да добавя тогава и с едни "изпиши ми". Simple Smile

поръчвах си гобленчета от САЩ и съфорумка ми писа да "изпиша" и за нея. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 13 571
  • SF
Разсмяхте ме.
Но всичко си е в реда на нещата, след като министър на образованието казва "изпицици" и "дицата".
Той дори поне малко не се старае. Праска си го натюр.
Дразни и бойковото "сиреч".

# 13 572
"Изпицици"?  Бая се напрегнах, докато схвана 😀

# 13 573
  • София
Изпичичи, като съквартиранчичи.

# 13 574
"Изпицици"?  Бая се напрегнах, докато схвана 😀

И аз. То изпити било. Simple Smile

Есми, и мен това сиреч много ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт