Фраза, която мразя

• 1 207 199
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 13 830
  • DE
И всички закупуват нещо, пък било то и обикновени обувки Grinning

# 13 831
  • София
Това не е "обратното", различни неща са. Wink
Всъщност, не са.
В единият случай се прибавя излишна буква, а в другият се изпускат букви.

# 13 832
И всички закупуват нещо, пък било то и обикновени обувки Grinning
И хапват Rolling Eyes
Никой вече не се храни или яде.

# 13 833
А някои пък консумират. Yum

# 13 834
  • София
Е, щом не консумирВат, лошо няма.

# 13 835
Знам, че периодически се споменава, но не мога да се стърпя. В момента в " Още от деня" гост е ректорът на НАТФИЗ. До този момент казаха най-малко 10 пъти "случва", главно водещата. "Как се случи дипломирането? ", "Как ще се случи приемът? " В телевизията нямат ли някой, който контролира правоговора и евентуално да обърне внимание? То бива беден език, бива...

# 13 836
Това случване вече стана много изнервящо.
Почти всички говорят така, особено по-младите, под 50.
От 2 месеца съм в друга фирма, голям батак, всеки ден ни обясняват, че тук бавно се случват нещата.

Ето, тук и тема имаме със случване.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1240858

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 19:29 от DeVa®

# 13 837
На едната реклама на Делимано за Еър фрайър дават някаква, която била влогърка и за времето на рекламата успява да повтори около 36 пъти "просто" колко е "уникален" уредът, колко е "уникална" храната... Абе, просто всичко е уникално.

"Бавно се случват нещата" ми е традиционна употреба на случването. Къде по-странни и модерни работи се случват.

# 13 838
За гост в студиото-няма какво да се направи-говори както знае. Но за водещ е недопустимо.

# 13 839
Думите "започвам", "купувам" и "ставам" вече почти напълно отпадат от речника на повечето хора. Всичко стартира, се закупува и се случва. Ужасна тенденция.

# 13 840
Уникално не ме дразни толкова, колкото случването.
Какво му е на "Бавно стават нещата"?

# 13 841
  • ту тук, ту там
Хм, аз лично не виждам никаква разлика между “нещата стават бавно” и “нещата се случват бавно”. От доста време се чудя, като стане дума, кое точно ви дразни на “случва се”, имаше примери, които за мен също звучат не на място, но този пример ми е малко странен. Нещата се случват  откак се помня всъщност, а не съм някой дечко. 😁

# 13 842
Хм, аз лично не виждам никаква разлика между “нещата стават бавно” и “нещата се случват бавно”. От доста време се чудя, като стане дума, кое точно ви дразни на “случва се”, имаше примери, които за мен също звучат не на място, но този пример ми е малко странен. Нещата се случват  откак се помня всъщност, а не съм някой дечко. 😁
Подкрепям изцяло написаното!

# 13 843
Аз се дразня много от случването на всичко, де що може да се плесне в комплект с тоя глагол.
Нещата се случват постепенно е нормален израз.
Но напоследък всеки нещо случва - животът ми се случва, бременността ми се случва, той се случва, тя се случва...
Имам чувството, че колко по-интересен и артистичен искаш да се направиш, толкова повече случване вкарваш в речта си.

# 13 844
  • София

Случва се нещо, което не зависи от теб.
Случайно срещаш някого, случайно минаваш покрай нещо, случва ти се нещастие.
Нещата стават, защото ти или някой друг полага целенасочено усилие.
Рисуваш и картината става готова.
Шиеш и дрехата става готова, не се случва.........

Общи условия

Активация на акаунт