Фраза, която мразя

• 1 207 962
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 400
  • София
Ами, то си е тоалет, как да го нарекат- "подмиване"?

# 14 401
Последният пост ме подсети, че се дразня на болничния "тоалет".
По-добре звучи от подмиване, ако става дума за този след раждане.
( Между другото, по-неадекватно не съм се чувствала, от по време на процедурата 🤣)

# 14 402
Аз не казвам, че е грешно. Тук нали си споделяме какво ни дразни, мен - това. Не става дума само за след раждане, а по принцип.

# 14 403
Дано не повтарям нещо обсъждано, но мен ме дразни "би си камшика". В една друга тема е много употребявано.

# 14 404
Леко извратено звучи.

# 14 405
А във Варна на тоалетната казват тоалет.
За  болничния - то си е стандартно. Не само за болница.
Вземане на стерилна урина след тоалет. Как да се каже иначе?

# 14 406
  • София
Сега се сещам, че много гадно ми звучеше "дирник".
Употребяваше го едната ми баба.
Означава "задник"
Само че, идва от "отдире"- така са наричали "отзад"

# 14 407
  • Велико Търново
Аз, че има дума "дуалист", знам. Въпросът е обаче, че в контекста на "Фермата" използването ѝ някак не се връзва. Така че си е подмяна. Дали от незнание, невежество или непукизъм - не знам.

# 14 408
Може би я използват като по-лесно за произношение, но трябва да си е дуелист във фермата, дуализма няма нищо общо. Странно да се допусса такава грешка, не се бях заслушвала как я произнасят.
Сетих се, че много се дразня как се спрягат думи като сок и шоу. "Ще гледаме шоА и ще пием соЦИ".

absurT,  по нашия край едно време някои използваха за задник думата " капула" 🙂

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 15:28 от Monet

# 14 409
  • София
"Вдигнете шум" -за някого, чието предстоящо появяване са обявили.

# 14 410
  • Велико Търново
Странно да се допусса такава грешка, не се бях заслушвала как я произнасят.
Нямах предвид произнасяне. Писането ми "боде очите" - в темите за "Фермата" тук, във форума. Вероятно и във Фейсбук може да се види, просто там избягвам да чета вече. А няма да се учудя и ако така я произнасят, просто не съм го чувала по този начин. Все още Satisfied

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 17:12 от DamaPika

# 14 411
  • SF
Може би я използват като по-лесно за произношение, но трябва да си е дуелист във фермата, дуализма няма нищо общо. Странно да се допусса такава грешка, не се бях заслушвала как я произнасят.
Сетих се, че много се дразня как се спрягат думи като сок и шоу. "Ще гледаме шоА и ще пием соЦИ".

absurT,  по нашия край едно време някои използваха за задник думата " капула" 🙂

Дуалист казват тези, които казват Ша взема да са облека, страх ма е, не ми са иска, боли ма главата....
А в същото време казват "Взимам е от детската градина, виждам е, че е е страх..."
Исках да обясня на мой познат къде греши, но той изобщо не ме разбра какво му говоря и  изгуби търпение да слуша излишното ми вталяване. Както каза и абсурТ, сърдят се и не искат да чуят.  Днес получих съобщение с "Незнам какво..." от 40-годишен мъж. (някой да не каже, че днешните деца с тези телефони, не мога да се научат да пишат. Ето колко са се научили предишните!)

Пош англичаните казват: I need to go to the bathroom вместо "ще ходя до тоалетната".
Колкото пъти в  Англия съм питала за баня в заведенията, толкова пъти са ми показали къде е WC-то, без да се объркват и стъписват от моя изискан английски. Simple Smile

И сега разбрах защо моя приятелка казва на тоалетната "тоалет", с което си ме дразнеше. Simple Smile

# 14 412
  • Пловдив
Цитат
Дуалист казват тези, които казват Ша взема да са облека, страх ма е, не ми са иска, боли ма главата....
...
Исках да обясня на мой познат къде греши, но той изобщо не ме разбра какво му говоря и  изгуби търпение да слуша излишното ми вталяване.

Аууу, регионален говор = неграмотност, това го знаем.
Без "ша" всичките тези ги казвам и аз. Вместо "ша" казвам "ше". Защото така се говори около мен.
Следователно казвам и пиша "дуалист".
Не като производно от "дуализъм", естествено.
Да ви имам дивотиите. Пак.

Апропо, "вталяване" е да ти изтънее талията. Онова другото е "втеляване".

# 14 413
  • SF
Амиииии.... сори, че така съм го забелязала. Сега ще променя мнението си, за да го напасна по тебе.
Дуалист може би е регионален говор, щом така го разясняваш ти. Кажи на тези, които му се дразнят, да спрат, защото е регионално и не е неправилно.
И добре знам, че в темата има хора, които казват сА, вместо сЕ и ще се изказват след мене. Ако ме е било страх от мечки, щях да си трайкам.

# 14 414
Дразнят ме - сладкоправене, кафепиене, пицихме. Също и благоверен, използвано за съпруг/партньор.

Общи условия

Активация на акаунт