Фраза, която мразя

• 1 208 120
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 14 505
Като капка, като сълза, значи красиво.

# 14 506
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Припомни ми случай от ученическите години на големия ми брат.
На родителската среща родители питат за дъщеря си Х и отговорът на класния бил "Ааа, Х! Момиче на плюска!"
Баща ми беше възмутен от дъното на душата си. След това никога не отидоха на РС. Wink Той караше колата, затова и майка ми не можеше да иде.

# 14 507
  • София
някъде чух израза "Момичето е като капка" Grinning
в смисъл че е хубаво /предполагам/
според мен звучи малко смешно
капка какво?бензин,вода,пот,кръв,мляко...да не изреждам Grinning
Ето, за такава капка говорят хората.

# 14 508
  • Пловдив
А "момиче на плюска" какво е?

# 14 509
Добри,
Какво значи "на плюска"?

# 14 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а де! при нас не се използва.
в оня край "плюска" е "пъпка", но не цветна. Simple Smile
дивия северозапад Wink

# 14 511
Капка ми звучи много нежно.
Представям си момиче красиво, нежно и невинно.

# 14 512
  • София
Глей как се прай.

# 14 513
  • Пловдив
"Айде да си говорим нещата, както са" - не чак мразя, но глупав израз. Употребен като чисто паразитен според мен, в контекста на леко разногласие на мненията в разговор. Че то всеки смята, че нещата ги говори, както са.

# 14 514
"Айде да си говорим нещата, както са" - не чак мразя, но глупав израз. Употребен като чисто паразитен според мен, в контекста на леко разногласие на мненията в разговор. Че то всеки смята, че нещата ги говори, както са.
За мен този израз е "дай да си кажем нещата такива, каквито са", т.е. направо и да не търсим деликатния изказ. В тези случаи, когато стигнем до такъв разговор, всякакви разногласия и недомлъвки се изглаждат. Случвало се е с приятелки да натрупаме напрежение, заради неизказани неща. Казвам: "Давай направо, казвай какъв е проблемът и ако има как - да го решаваме". Нямам нерви за цупене, сръдни и едносрични отговори. Харесвам директните хора, но в никакъв случай тези, които нападат, обвиняват и търсят оправдание за себе си.
Мразя израза: "Ама не ми пука" след дълги и напоителни разяснения. Като не ти пука какво ми губиш времето?!

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 19:49 от Herz

# 14 515
  • Пловдив
В случая не беше за недомлъвки, а за изразяване на мнение, малко по-различно (да го кажем така, малко по-крайно) от моето, затова ми се видя не на място. То зависи, разбира се. Но често е почти паразитен израз, не паразитен, но без много смисъл.

# 14 516
"Като плюска" означава, че момичето е сочно, набъбнало, пълничко,  свежо.

# 14 517
"лекинко"
прави се на "приятно разсеян"
"барам" вместо пипам
и една странна дума "конушмак". Не съм сигурна как точно се пише, но вероятно означава раздумка

# 14 518
В отговор на "дай да си кажем нещата" много харесвам един стар израз, който и аз използвам и сигурно ми се дразнят:
"Криво да седим, право да си говорим"

# 14 519
Моят свекър казваше : "И ти си прав и той е прав" при спор. Много му се дразнех. Но сега, като се замисля, почнах да мисля, че в повечето случаи е бил прав.

Общи условия

Активация на акаунт