Фраза, която мразя

• 1 194 911
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 15 315
Това с дънките търпи развитие. Наистина преди повече от 30  години дънки носеха само младите. Изключвам музикантите и някои хора на изкуството. То и нямаше откъде да се купят, освен от Кореком /младите може да не знаят какво е това/ и евентуално от западна държава. Полека- лека възрастовата граница се вдигна и сега е обичайно и млади, и стари, и слаби и дебели да носят.
Когато баща ми ме видя с дънки/преди много години/изхъмка- говедарски гащи. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 15 316
За дънките си стискаме ръцете Simple Smile
И аз ще си умра с дънки Kissing Heart

# 15 317
За мен пък е жалка картинка някой да смята, че да се държиш приятелски и да се опитваш да си на нивото на някой е подмазване.
Подмазване е когато учителка подражава на учениците за да не й казват, че е дърта коза (примерно). Не че няма пак да го казват, но някои ще я мислят и за модерна поради имитацията на речника им.

# 15 318
  • SF
За мен пък е жалка картинка някой да смята, че да се държиш приятелски и да се опитваш да си на нивото на някой е подмазване.
Всеки ще стане "застаряващ", за съжаление обаче добрината и умът може и да не го навестят.

Да не говорим, че според 15-годишните, тези на 20-22 са застаряващи.

# 15 319
Относно "тийн", и мене ме дразни. Еквивалентът е "юноша".

# 15 320
Тийн не ми е от любимите думи, но я употребявам въпреки това. Просто  не искам да използвам думата юноша, тази дума съм я чувала само от възрастни хора и то изключително рядко.

# 15 321
  • SF
А аз от поети и писатели, както и за категория спортисти.
И като казах "спортисти", в тази сфера пък е заменена от по-неблагозвучното "юниори".
И за да е политически коректно, категория "жени" и категория "мъже" съответно вече станаха просто "сеньори".

# 15 322
  • Крайбрежен район
Аз използвам младеж и девойка.
Вчера в една група за домашни любимци чета "Хора, котката ми е тийнейджър и е разгонена". Joy Щях да я питам "А акне има ли?" Толкова ли е трудно да напишеш "Котката ми е млада и е разгонена"? Тиинейджър била. Sweat Smile
Това е да четеш повече Facebook, отколкото книжки. Flushed

# 15 323
  • SF
Значи котката й е поне на 13 години. Simple Smile

# 15 324
Есми, от теб винаги научавам нещо ново Simple Smile
Сеньори, казваш? Hug

# 15 325
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не са ли юноши младша и юноши старша възраст?

аз съм чувала "кадети" за старша, но да си попитам. Simple Smile

# 15 326
  • SF
Няма юноши младша и юноши старша възраст.
Кадети в кой спорт си го чувала? За футбола, едва ли.
За футбола предпочитат: младежките гарнитури. Simple Smile

# 15 327
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хахаха, ако чуя гарнитура последно за младеж-спортист ще си помисля.

кадети имаше в отбора по джудо на синчето. Simple Smile

# 15 328
  • SF
Може, да, аз с джудото не съм в час.
За фигурното пързаляне "кадет" върви за някой много начинаещ. Но там категориите са съвсем други: бейсик новис, адвансд новис, юниори и сеньори, които се изписват и като юньори и сениори.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 11:35 от Esmee

# 15 329
Кадети има в бойните изкуства. Не зная каква е възрастовата граница, но състезанията са в групи деца и кадети. В борбата също има кадети.

Общи условия

Активация на акаунт