Фраза, която мразя

• 1 194 991
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 15 300
  • София
Тийн не означава непременно бунтарски настроен. Тийн е възраст - дете между тринайсет и деветнайсет години, т.е. в гимназиален курс. Точно е пубер. Ние от уважение им казваме младежи и девойки, но са все още деца на около 14. Една около 17 стават младежи и девойки, защото повечко съзряват.

# 15 301
Знам много добре какво значи тийн на английски. исках да кажа, че в българския език се използва с нюанс. Но може да не е повсеместно.

# 15 302
Един въпрос, който мразя "Колко години ми даваш, на колко години изглеждам" и подобни.
Много трудно някой може да ме шокира с реалните си години, винаги познавам възраста им, но естествено се чувствам длъжна да кажа 10 години по- малко, защото това искат да чуят. И от там се почва една досадна дискусия "Аааа не, аз съм еди си колко години, никой не ми ги дава, всеки ми казва че изглеждам по- млад/а" И започва едно хвалене и чудесии, не разбирам тази нужда някой да ти казва че изглеждаш млад, дано и аз не започна да разпитвам така като мина 40.

# 15 303
Аз не се сещам някой да ме е питал такова нещо, ама ти пък защо даваш 10 години по-малко? Я им сложи 5 години отгоре да видим друг път ще питат ли.

# 15 304
Аз казвам, че не мога да определя. Защото се случвало да са наистина млади, но да изглеждат стари.

# 15 305
Аз не се сещам някой да ме е питал такова нещо, ама ти пък защо даваш 10 години по-малко? Я им сложи 5 години отгоре да видим друг път ще питат ли.

Защото съм добра душица Laughing Най- често ме питат жени, които видимо сега са влезнали в 40-те и искат някой да им каже че още изглеждат на 28.
Реално тези, които наистина изглеждат по- млади не задават такива въпроси, разбираш случайно и тогава наистина се шокираш. Онзи ден на работа нещо си говорех с един колега и той спомена нещо са пенсиониране и аз наистина се изненадах, защото мислех че е в късните 40 и цифрата 65 ме изненада много.

# 15 306
Аз наистина не мога да определям години. Като ме питат колко години е някой, казвам - между 40 и 50. Ама на човекът лично как да го кажеш? А пък ако е на 39? И ако е жена!

# 15 307
Нали казах формулата каква е, от това, което си мислиш като години изваждаш минимум 10.
Пробвала съм да казвам "Не мога да определя", и въпреки това досадната дискусия пак се състои, те сами казват, споменават на колко години са и колко години им "дават", и чакат съотвената ти изумена реакция Grinning

# 15 308
  • Пловдив
Това наистина глупаво поведение не е запазена марка за 40+-годишните. Вярно е,
че сме дърти, но по-изкуфели от по-младите все още не сме на тези години. Wink Дори във форума много пъти някоя потребителка е заявявала как все я мислят за ученичка, повече от 20 не могат да и дадат, пък тя е на 30. Да не говорим във връзка със забременяването - ох, притеснявам се дали на 35 ще стане лесно, аз наистина изглеждам доста по-млада от възрастта си, но... Grinning Последното и 40-годишни го пишат, разбира се, дори при тях е по-често. Но не напразно във форума вървеше един майтап, че на ССФ и искат лична карта, за да си купи бира.

Това, което ДеВа пише, също е възможно и би било голям конфуз, разбира се.По тази причина вероятно много хора така и никога не разбират, че изглеждат дори по-възрастни в очите на околните, а може някои от тях да се броят сами сред младеещите. Wink

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 08:22 от Магдена

# 15 309
  • SF
Редовно ме питат "Колко години ми даваш?". И то хора,, които определено не изглеждат добре. Разсейвам се, не отговарям или казвам някаква възраст, колкото да спре разговорът. А той не спира.
Също не обичам да ме питат на колко години съм. И то мъже. И то такива, които нямат отношения и намерения към мене. Просто питат. Това е като въпроса със заплатата. Един лев няма да види от нея, но иска да знае колко ми плащат.

# 15 310
Малко спам и хумор. Единствените хора, които съвсем користно се разсейват за възрастта ми, са продавачите на билети, когато има намаление за пенсионери. Опитват се да ми продадат редовен, ако не кажа изрично,че съм пенсионер. А то е видно.

# 15 311
ммммда, възрастните жени не трябва да се забавляват с новите изрази.
те трябва да вържат забрадки и да държат босилека на една ръка разстояние.
Wink
И какво се забавляват? Класика е застаряваща учителка да казва яко за да се подмаже на учениците. Или майка пред детето си и приятелите му. На мен ми изглеждат като жалки картинки, макар че понякога има тънка нотка на ирония от казващия го.

# 15 312
За мен пък е жалка картинка някой да смята, че да се държиш приятелски и да се опитваш да си на нивото на някой е подмазване.
Всеки ще стане "застаряващ", за съжаление обаче добрината и умът може и да не го навестят.

# 15 313
Всяко нещо с времето си.
Нелепо е да се правиш на тийнейджър.

# 15 314
Всяко нещо с времето си.
Нелепо е да се правиш на тийнейджър.

Така са казвали баба ми и дядо ми когато е станело дума да обуят дънки. Даже и майка ми и баща ми го казваха доста време. Но аз съм отраснала с дънки и ще си ги нося и до 90 години (дай Боже) и за мен това не е правене на тийнейджър, защото това си е нещо мое. Ми думата "яко" също се е употребявала по време на младостта ми и макар да не ми е в активния речник ако се случи да я кажа няма да е защото се правя на нещо.

Общи условия

Активация на акаунт