Фраза, която мразя

• 1 207 473
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 165
  • Вестерос
"ТИ си знаеш".
Ако има женски и мъжки изрази, този е определено от женските. Съдържа едра капка скепсис.

Аз го разбирам като "не ми се слуша за проблемите ти , каквото и да кажа ще е все тая, тъй че да не се хабя повече"  Laughing

# 166
"Нали ти казах" много ме дразни.

# 167
  • на брега на морето
Тези изрази са типични са мъже...аз не съм чувала жена да каже "завряха ми лайната". Stop
Защото не познаваш зълва ми Grinning

# 168
Вчера обяснявам на дъщеря ми, че е нормално при висока температура да има запек. И тъй като не мога да го обясня научно, чудих се, чудих се и изтърсих - Спича ти се лайното.

# 169
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ники, много хубава тема. Благодаря ти, имах нужда от тази тема.

Мен ме дразнят доста думи, изрази и употреби на думи и изрази...Професионално изкривяване е при мен и се боря със себе си да не им обръщам внимание и да съм великодушна в общуването си с хората - и във форума, и извън него. Никога не казвам, когато нещо ме дразни, за да не ги обидя - всеки си има някакво обременяване в това отношение - от средата, от диалекта на родния край, професионален жаргон и пр.

Но точно тук е мястото да си кажа.

- думите "уникално", "култово" и "принципно" - употребени за какво ли не.
  ("Аз, принципно, обичам праз, но днес не ми се яде".)
- умалителното "парички"
- поизхабени "култови" изрази като "Кви пет лева", "Ти да видиш", "Кон боб яде ли" и т.н.
- "фрустрирам" и мен ме дразни
- спонтанни възклицания "уау", "упс", "оуч", "о-оу" в България

На пазара се дразня от "картофът" е самоковски, "ягодата" ни е прясна, "бананът" ни е чудесен и пр. По някога се изкушавам да питам кой точно картоф , но не го правя, жал ми е за горките хора по пазарите - и студ, и пек, само им е до езикова чистота..
Обаче се вбесявам в магазин за дрехи, когато ми казват "Това много се купува" или "Това е много модерно". Не знам защо решават, че това са някакви вълшебни изрази, след които клиентът, ако се е е колебаел до този момент, сега вади парите и взима, да не остане по-назад от другите.

Дразни ми ухото "усмихна ме".

И имам проблем с пожеланието "приятно прекарване" или " приятно изкарване"?! "Прекарването" се възприема двояко, както разбирам,  а " изкарването" ми звучи като да изкарваш нещо от някъде и да го заведеш другаде - нещо като "Изкарай, Гано, говеда"...Та не знам какво да пожелавам.

# 170
  • Вестерос
Аз използвам приятно изкарване, по ми харесва от прекарване. Прекарване ми е много негативно.

# 171
Тези изрази са типични са мъже...аз не съм чувала жена да каже "завряха ми лайната". Stop
Защото не познаваш зълва ми Grinning
Ами май не. Mr. Green
Чувала съм и жени да се изказват вулгарно, но единични случаи...

# 172
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Форумските съкращения ги намирам удобни, разбира се, ако ги знаеш Joy
Когато преди време попитах какво е ММ, получих следните обяснения:
- моят мъж
- моЙто мило
- моят мил
- мъж ми
Което, в крайна сметка, е едно и също и сега си го ползвам за удобство.

# 173
  • Варна
"ТИ си знаеш".
Ако има женски и мъжки изрази, този е определено от женските. Съдържа едра капка скепсис.

Аз го разбирам като "не ми се слуша за проблемите ти , каквото и да кажа ще е все тая, тъй че да не се хабя повече"  Laughing

+1000!

# 174
  • София
или означава "аз зная, че съм прав, ти не си прав, обаче ти не искаш да ме послушаш, затова ще те оставя да се пържиш в собствен сос".

# 175
Свечи  Hug

А какво казвате, когато сте съпричастни към проблем?

Аз в такива случаи ползвам "Ти си знаеш", не непременно с тези думи, но в този смисъл.

Вие?

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 01:20 от Nickkie

# 176
12 страници в тема за фрази за по-малко от ден.  Shocked  Мда, женски форум си е.

# 177
- умалителното "парички"
Laughing както и "ценичка", "сумичка" и т.н.

# 178
  • София
На мен много ми харесва като идея един израз в английския - If I were you. Много добре отразява, че човек изказва личното си мнение с "ако бях на твое място". Според мен никой не би се разсърдил, ако му кажат така.

# 179
Всеки път се изумявам като чуя някой да използва "хейтвам" и "смисъл". Не са красиви и не харесвам как са се наместили в речта.

Общи условия

Активация на акаунт