Фраза, която мразя

• 1 218 267
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 17 265
  • София
Паричките са направо нищо пред "Отивам да взема детето от градинка". Мозъчен спазъм ми причинява градинката, използвана вместо градина (детска градина).

# 17 266
Е, защото не сте чули сливенското: Отивам да взема детето от дОма /или домчето/.

# 17 267
  • Пловдив
Аз съм го чувала за дОма, но това е по-друго. Аз го харесвам. "Градинка" е като "как е детенце?" и "дадох парички".

# 17 268
  • SF
Парички и ценичка в магазинчетата за едричка беличка техничка ме побъркват!
В мола харесвам скъпо нещо, но няма етикет. Питам каква е цената. Продавачката идва, гледа: Ценичката сигурно е паднала. Сега ще ви кажа колко парички.
Някакъв трик да ми внушават евтиничко ли ще са тези парички и ценички?

# 17 269
Е, защото не сте чули сливенското: Отивам да взема детето от дОма /или домчето/.

И в СИ се ползва. Като бях в ДГ, така се казваше.

# 17 270
Парички и ценичка в магазинчетата за едричка беличка техничка ме побъркват!
В мола харесвам скъпо нещо, но няма етикет. Питам каква е цената. Продавачката идва, гледа: Ценичката сигурно е паднала. Сега ще ви кажа колко парички.
Някакъв трик да ми внушават евтиничко ли ще са тези парички и ценички?

Определено "парички" носи някакъв нюанс и затова я има думата. Когато се говори с дете най-често, или ако се търси ирония, сарказъм, друго...  Но "ценички за едричка беличка техничка" никога не съм чувала. Понякога се чудя откъде ги вадите тези примери. При това щом ви дразнят явно не е инцидентно, а го чувате често.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 16:22 от Черна станция

# 17 271
  • Deutschland/HE
От къде се е наложило това разтоварвам за съдомиялна машина? Може в мен да е проблема, но ме дразни ужасно.

# 17 272
  • Mars Hotel
Вероятно буквален превод от английски - "unload the dishwasher."

# 17 273
От къде се е наложило това разтоварвам за съдомиялна машина? Може в мен да е проблема, но ме дразни ужасно.
Хм, ами то как да се каже другояче - да я изпразня? Да я освободя от мръсните съдове, де да знам, аз също я ''разтоварвам''.

# 17 274
  • Deutschland/HE
Казвам да подредя по местата нещата от съдомиялната, понякога да я изпразня, но разтоварвам го свързвам с камион и сещо едро. Това е като закупувам, което е дори за тениска напоследък.

# 17 275
Аз също разтоварвам миялната.  Дори не бях се замисляла,  че може да звучи дразнещо.

# 17 276
  • София
Аз я зареждам и я разтоварвам. Някак смислено ми се вижда.
То по тази логика и пералнята трябва да се разтоварва, но не съм го ползвала Bowtie .

# 17 277
  • Крайбрежен район
За пръв път чувам разтоварвам. Аз пълня и изпразвам миялната машина. Не съм я натоварила за да я разтоварвам.

# 17 278
Аз направо си я натоварвам Grin

# 17 279
  • София
Паричките са една от думите, които автоматично намаляват оценката ми за отсрещния.
Ох, то и хубав ден ми бъркаше в здравето, но се примирих...
Иначе, както казва ММ "Ще се снимаме ли с него, та е хубав"
Е да, за момента мога да кажа, че денят е хубав, като гледам от прозореца слънцето.

Общи условия

Активация на акаунт