Фраза, която мразя

• 1 218 189
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 18 495
"МъжО" го възприемам шеговито, но "моичкият" ме дразни, като от следобеден сериал където всички са карикатури.

# 18 496
То да е нечий след 10-20-годишна връзка, но след няколко секса при жени, на които най-дългите им връзки са няколко месеца, и така в продължение на няколко петилетки... няма ли някакъв житейски опит след всички тия връзки, който да ги възпира всеки нов да е моят, моичкият, мъжо...

# 18 497
И мен моят и мОЙта много ме дразнят, толкова грубо и пренебрежително към човека, дето уж ни е най-мил.

# 18 498
Е това е следващата фаза след като милата част се е изпарила и са останали само битовизмите. Изключвам разговорите на майтап, във форума са повечето такива.

# 18 499
"Извинявам се за дългия пост!", особено в края на публикация от няколко изречения. Хем ми става тъжно, хем се ядосвам.

# 18 500
цена (с и без ?)
нз
и други подобни ....

# 18 501
Не е фраза, която мразя, но се дразня от момента, в който някоя важна клечка дава интервю хванат в крачка. Зад него или нея се нарежда сума ти народ, който се пули, кима, върти очи, пристъпва от крак на крак, блее в безкрайноста и други такива важни дейности. Защо го правят ми е чудно. Във всеки случай не се придава тежест на говорещия, ако това е целта.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 20:05 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 18 502
  • Пловдив
Толкова се низвергнаха вече женските родове, че дори отдавна уж възприетата устойчива фраза "Историята е учителка на народите" я срещнах тук във варианта "Историята е учител на народите".

Мда - тя е юрист, майка и е пенсионер, а при фризьора се запозна с една друга дама клиент и си говориха, че отсреща е кабинетът на една жена лекар. Историята е учител, подобно на всяка жена учител, а всъщност още по-добре е да се каже не "учител", а "преподавател" - "аз съм преподавателят на втори б клас". Wink

# 18 503
  • FRANCE
Много ме дразни "госпожата ми" по нещо си там (предмет),  казано от дете или родител. Не живея бг от 20 г и всеки път ми е странно.  "Госпожа Стефанова" по български примерно ми е ок, но това госпожата ми /ти Cold Sweat

# 18 504
  • Пловдив
Да, или "тя е по щат психолог, обаче в момента работи като госпожа" (в детска градина).

# 18 505
  • SF
Да, "госпожа" е синоним на учител в детския речник.
"Ще ставам госпожа" - няма предвид, че ще се омъжва, а че ще работи като учител.

# 18 506
То и по мое време си беше така, само дето вместо "госпожа" беше "другарка". "Сега ще те обадя на другарката" е класика в жанра Simple Smile  та замяната си стана съвсем механично в момента, в който "другарите" изчезнаха и бяха заменени с "господата".

# 18 507
Да, но не се казваше "ще ставам другарка".

# 18 508
Така е. Ама то си бяхме другарки по презумпция, нямаше как да станеш такава Simple Smile А и никога такива замествания не са 100% пасващи, все има разлики.

# 18 509
  • Пловдив
Е, то и госпожи сме по презумпция, де. Освен ако не държим да сме госпожици.
Все пак деца сме били, някои родители може и тогава така да са говорели ("работи като другарка"). Това, което приблзиително цитирах, са думи на майка на дете от специалната група на моя син преди няколко години. Понеже често оставаха без "госпожи", психоложката или логопедката поемаха и тази функция - ставаха госпожи. Госпожа Х изпълнява функциите на госпожа. Wink

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 11:16 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт