Фраза, която мразя

• 1 208 462
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 19 350
Днес прочетох едно безумно пожелание :  "...сбъдната седмица!"
Може ли да ме просветлите, какво значи?

# 19 351
“Искам да те усмихна.”

Моля да ми кажете дали това е правилно, защото напоследък го срещам доста често, а така ме дразни..
Не е ли правилно да се каже, че искаш да накараш някого да се усмихне или вече е модерно да “усмихваме” хората..

# 19 352
Това безумие, че някой "страхувал" някого, вече не мога да го преглътна.

# 19 353
И мен ме дразнят тези изрази, но за съжаление все повече ги чувам. Една позната пък използва израза "удоволствам", в смисъл на наслаждавам се. Звучи ми много нелепо. Явно вече всеки си говори както му дойде на ума.

# 19 354
"Напрежението му резултира в неовладяна емоционалност."

# 19 355
  • Пловдив
"Напрежението му резултира в неовладяна емоционалност."

Жалко, че няма бутон "смешно". Sunglasses

# 19 356
  • София
Но пък има бутон "полезно". Смешното е и полезно - да се прочита отново и да се смее човек.

# 19 357
Да доразвия темата с продължението Smirk
"Този общински съветник наистина щеше да е по-добре, ако не бяхме част от неговото избиране за общински съветник."
Ако това изречение  беше част от някакво домашно/тема в гимназията, как ли щеше да го оцени учителката по БЕЛ -  синтаксис, изказ, богатство на езика...

Няколко пъти препрочетох изречението, за да разбера "Какво е искал да каже поетът?", примерно: Да не бяхме го предлагали (включвали в листата)!

# 19 358
“Искам да те усмихна.”

Моля да ми кажете дали това е правилно, защото напоследък го срещам доста често, а така ме дразни..
Не е ли правилно да се каже, че искаш да накараш някого да се усмихне или вече е модерно да “усмихваме” хората..
Страшно малоумно е. Но за съжаление доста журналист(к)и по радиото самоуверено повтарят такива новосъчинени думи. Съответно слушателите къде от подражание къде от незнание ги усвояват и ползват. Подобна простотия е "хрумки" вместо хрумвания.

# 19 359
Както и пожеланията някой да е "шарен и споделен".

# 19 360
  • SF
Да спи с всички.

# 19 361
Както и пожеланията някой да е "шарен и споделен".

Ох, да. И аз за това си мислех последните страници. Споделен.... и още по-противното ми - сбъднат?????
Как така сбъднат?? Сбъдваш мечти, желания, цели, но ти как можеш да си сбъднат не ми е ясно... Frowning1

# 19 362
  • Пловдив
Уф  пожеланията да бъдеш "споделен и сбъднат" са ужасна тъпотия и голямо недаразумение, но станаха модерни клишета. "Бъди сбъднат/а" , "Бъди споделен/а" - пълен потрес. Такова изкривяване и изопачаване на смисъла на думите ... Споделени се радости, тревоги, споделя се щастие, споделя се живот. А не човек. Сбъднати могат да са мечти, сбъдват се прогнози, очаквания, не хора.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:58 от marzeliva

# 19 363
  • София
Въпрос: какво ще рече пожеланието някой да е шарен? Да го намацат с боя или да го понатупат и да стане "шарен" заради синините?

# 19 364
  • SF
Цветен. Simple Smile Пъстър. - метафори за интересен.
Нещо такова трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт