Фраза, която мразя

• 1 208 480
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 19 335
И аз съм чувала от майка ми израза "цирк Буш". За София говоря. Не виждам нищо лошо в него.
А защо Буш, а не Балкански - вероятно Буш е бил по-известен от Балкански.

# 19 336
  • Пловдив
Мързелива, ако правилно съм запомнила - непосредствено до Централна поща преди построяването на сегашната сграда на пощата. Тогава го е нямало, естествено, и подлеза под нея - той се построи в края на 70-те. Съжалявам, че не си запазих отговорите, защото в група с много публикации не може да се търси.

Да, явно цирк "Буш" е бил по-известен, по-голямо събитие и атракция.

# 19 337
И аз знам цирк Буш от малка - преди доста, доста години. Попрочетох малко. Оказа се, че цирк Балкански е открит/основан 2000 година. Т.е Буш е доста по-стар. И дали съществува още. Затова баби и майки знаят Буш.

# 19 338
  • Пловдив
Цирк "Добрич" е бил известен навремето от българските.

# 19 339
Открих информация, че цирк "Буш" е гостувал в България през 1960 година.

# 19 340
Магдена е писала, че за 1960 г. става дума. Било е голяма атракция и е станало като нарицателно.
Както израза " артист/и от Большой театър". И други театри има, но той се е смятал за върха.

# 19 341
Магдена е писала, че за 1960 г. става дума. Било е голяма атракция и е станало като нарицателно.
Както израза " артист/и от Большой театър". И други театри има, но той се е смятал за върха.

Ами той си беше връх, може още да е, но няма как да се види, в балета специално. В него - балет и опера.
Има и Малый театр
Скрит текст:
Според вицовете от онова време, Малый театр е Большой театр след гастрол на Запад. Laughing

Но наистина не знам по каква причина, или по-скоро повод, се е появил изразът "цирк Буш" като излагация.

# 19 342
  • Пловдив
Заради думата "цирк" в същия смисъл.

# 19 343
  • SF
И сега казваме цирк и циркаджии в същия смисъл.
Сигурно на цирковите артисти не им е приятно. За мене те са най-талантливите и трудолюбиви хора, правещи неща на ръба на реалното и често отвъд него.
Отпаднало е "Буш", защото вече не е актуално и ето, че на хората нищо не им говори това "буш".

# 19 344
не е съвсем отпаднало, мен ме дразни, защото приятелка често го използва
днес беше в коментар във фейса по повод паркиране

# 19 345
  • SF
Да, не е съвсем отпаднало. Докато са живи спомените за цирк Буш от 60-те години, ще се чува пълният израз.

# 19 346
  • SF
"Много харесвам лятото, когато София се изпразва."

# 19 347
Много ме дразни обръщението "маце". Ама много. Долнопробно ми звучи.

# 19 348
  • София
О, да. Имах една "приятелка", която все ме наричаше - мацииии Weary

# 19 349
Дразни ме "на терен".
Не знам откъде се появи, но не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт