Фраза, която мразя

• 1 208 013
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 19 725
Да добавя обръщението "брат". Наясно съм откъде идва, но въпреки това.
Когато си говорят момчета/тийнейджъри/млади мъже е леко дразнещо. Но когато (като снощи) чух думата в разговор на момичета (5-6 клас), вече ми дойде в повече. Много дразнещо вече.

# 19 726
  • SF
Брат е като човек. Не е обвързано с пол в конкретните случаи.
Много е беден речникът на младите хора, защото не четат книги, а сериалчетата, които гледат, са съобразени с тяхното ниво и разбиране. В тях се говори на Бро, съп, йе(а) и други много кратки думички, подобни на въздишки.

# 19 727
Гърми? Ужас!
То всяко поколение си има жаргон, не е нещо ново, но последните попадения са...

# 19 728
Явен опит за подсилено "пука ми". Както някога вместо "много ти отива" се казваше "много ти тича". Типично тийн оригиналничене.

# 19 729
Това "гърми ли ти" е от някакъв скеч на Виктор Калев, много е модерно от известно време, да. 🙂

# 19 730
Брат е като човек. Не е обвързано с пол в конкретните случаи.
Много е беден речникът на младите хора, защото не четат книги, а сериалчетата, които гледат, са съобразени с тяхното ниво и разбиране. В тях се говори на Бро, съп, йе(а) и други много кратки думички, подобни на въздишки.

Да, жалко е децата и младите да попиват поведението и културата на обитатели на гета.

# 19 731
Много ме дразни "дет се вика". В предаването "Култура Бг" един от участниците поне 10 пъти го повтори.

# 19 732
Имам колежка, която постоянно го използва. И никога не ми се струва да е на място. Много неприятен паразитен израз 😕

# 19 733
Напоследък много ме дразни, ама чак изпитвам злоба към употребяващите някакви измислени думи, като бебенося, бебеправя, а това, което на всяка крачка срещам и ме побърква брутално, е нищоправене, нищоправя... бррр, дори само като го изписвам, се вбесявам Joy
Това обобщено казано е напъване на някой да се прави на интересен - като няма какво съдържателно да каже го прави (или така си мисли) чрез подобни думи. Има и по-лоша форма - нарочно напъване да се пишат грешни или жаргонно изкривени думи с подчертаване, че видиш ли знам как се пише ама така е по-"смешно". Примерно "тУва нещУ ми сА види..." в подобен дух.

# 19 734
  • Пловдив
"Приспивам" за евтаназирам. Брррр! Confounded

# 19 735
  • на последния етаж
Защо се изписват собствени имена, имена на държави и т.н. с малки букви (например в политическата тема тук, във форума, ми прави впечатление)?

# 19 736
От мързел. От неуважение.

# 19 737
При мен се случва да изпусна главна буква, защото "шифт" бутонът на клавиатурата ми е капризен, и ако не се натисне добре не се задейства. Респективно аз си мисля, че съм натиснала за главна буква, ама не съм. Най-често поправям, но се случва и да пропусна, ако мисля основно за съдържанието или бързам. Много често поправям когато някой лайкне написано от мен, отида да видя какво е лайкнато и съзра грешката Simple Smile И някои букви са ми капризни, например "Л".

# 19 738
  • Пловдив
Във форума не знам, на други места аз го правя за енергоспестяване.
То пък телефонът, автокорекцията, като почне да вдига в главни букви само някои - които ги разпознава като имена, - и трябва да ходя да уеднаквявам.

# 19 739
ЧС
Скрит текст:
Пробвай да изтръскаш клавиатурата. Просто я накланяш по основата, но да не е вертикално, и тропваш няколко пъти с нея. Ще се изненадаш колко прах и други малки частички ще изпаднат.
Може такива дребни нещица да ти пречат на контакта на отделните клавиши.
Ако го правиш периодично, може просто да си е фабричен дефект и да плаче за нова.Smirk

Общи условия

Активация на акаунт