Фраза, която мразя

• 1 207 823
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 19 860
Чули са някои съвременни автори, че Шекспир бил измислял нови думи, та вдигнали крак и те.

# 19 861
  • Deutschland/HE

Мое мнение е, че тези бози започнаха след издаването на един определен вид българска литература и пожелаващите ги явно са възхитени от стила.

Съгласна съм. Ще цитирам шедьоври на една нашумяла и четена авторка : човешкост, всешарен, светоломна стихия,  ядливо чувство и един куп още измислени думи.

Това Розмари Де Мео?

Не можах да се насиля да прочета нейна книга.

# 19 862
Не е тя. Бешлийска е.
Първата ѝ книга прочетох с умерен интерес, втората си наложих да дочета, а към третата няма и да посегна. Въпреки, че се говори за някакво плагиатство от тема на Радичков.

# 19 863
Ох, добре, че не съм я чела - "човешкост"!!! - как звучи само - тоолкова оригинално, безмълвна ме оставя, това е изкуство, какво ли разбирам аз... Trollface
Аз Розмари я пробвах, ама не успях, не съм дорасла за тия работи, предполагам. Laughing

# 19 864
  • Deutschland/HE
Не е тя. Бешлийска е.
Първата ѝ книга прочетох с умерен интерес, втората си наложих да дочета, а към третата няма и да посегна. Въпреки, че се говори за някакво плагиатство от тема на Радичков.

Първата я прочетох, но втората не. А то имало вече и трета.

# 19 865
  • София
Не е тя. Бешлийска е.

Не съм сигурен за реда им, ама в Биллата ми попадна пред погледа корицата на новия ѝ роман и от нея схванах, че:
1. държи заглавието на романа да е от една дума;
2. думата трябва да е петбуквена.

Какво да си говорим? Не дава вид на особено интелигентен човек, малко на ИИ ми мирише тук...

# 19 866
и тук, в литературния подфорум, имаше големи припадъци по 'Глина', Розмари отнася подигравките

# 19 867
  • София
Пожелание за настъпващата нова година. В скрит текст, че стана банално Grinning

Скрит текст:
В навечерието на новата година, пожелавам на всички сбъдване!
 На мечтите. На любовта. На шепотите на сърцето. На миговете - чудо. Споделеност. В уюта на семейството. В прегръдката на приятелството.В искрената усмивка. Доброта.  В топлината на протегнатата ръка.В тихото желание на вашата душа.
Сбъдвайте се докрай! Обичайте! Бъдете!

Без последното изречение като че ли е по-добре.

# 19 868
Така е, останалото може да се приеме, но последното...

# 19 869
  • Пловдив
Последното е за темата.Simple Smile

# 19 870
На мен цялото ми стои нелепо. Сбъднатост, споделеност... Напразни напъни за оригиналничене и следване на модните тенденции в пожеланията. Донякъде старанието да се излезе от клишето и да се вкара емоция оправят впечатлението, но само донякъде.

# 19 871
Не искам да получавам такива пожелания.
А какво означава "сбъдване на шепотите на сърцето"? Да ти бие сърцето вероятно.
Много нелепо и сложно за мен.

# 19 872
Сбъднатост и споделеност?! Айде, без такива пожелания!
Честита Нова година! Heart

# 19 873
А какво означава "сбъдване на шепотите на сърцето"? Да ти бие сърцето вероятно.
Много нелепо и сложно за мен.

Не-е-е... Сърцето шепне тихичко за някоя несбъдната любов и пожеланието е тя да се сбъдне.
А защо шепне ли? Ами сигурно защото любовта не е много легитимна – или единият, или и двамата романтични герои са обвързани с други и затова така тихичко, на пръсти, да не разберат половинките, че тогава ще стане много кресливо. Simple Smile

# 19 874
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Последното звучи съвсем като ученическия кошмар "какво е искал да каже авторът?" Joy

Нещо подобно четох в новогодишното обръщение на президента.
Мода. Ще дразни, дразни пък ще се забрави.
Някой помни ли "и почвам да бегам, брат!"

Общи условия

Активация на акаунт