Фраза, която мразя

• 1 218 998
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 2 385
Последният пост ми напомни за нещо, което не ме дразни, но ми изглежда излишно. В темата за тайните почти всеки пост започва с "Тайната е..." Не ми пречи изобщо, но дотолкова е възприето, че ако напишеш тайната си, без изрично да започнеш с вълшебната фраза, ще ти се скарат за офтопик.  hahaha

# 2 386
Nickkie, подсещаш ме за нещо, което и аз правя. В дадена тема някой пише пост и накрая завършва с "Мое мнение". Е, ясно, че е твое нали ти го пишеш  Simple Smile Както казах и на мен ми се случва, защото и в най-добронамерената тема, и в най-добронамерения пост някой може да се засегне и се влиза в полемики...затова подсигурявам се  Laughing

# 2 387
Така е, да. Откакто пиша във форума, започнах много по-често да използвам "според мен".  hahaha Ясно е, че е според мен, но когато си прочел 200 мнения, които звучат като с претенция за меродавност и съответно, 201, реагиращи възмутено на претенцията за меродавност, несъзнателно започваш да пишеш по този начин.  Laughing

# 2 388
А мен много ме дразни някое мнение във форума да завърши с "Хайде сега изяжте ме" (и други разновидности).

# 2 389
  • София
Темата е за фрази/думи, които мразим, в смисъл на дразнят.
Но много потребителки решиха да се изтъкнат колко са грамотни. bowuu
Явно днес не им е ден и това ги компенсира. Mr. Green

Мен ме дразнят всякакви думи.
Както правилни, така и диалектни.
Не е определящо това.

Пример - "Носете си новите дрехи!"
Толкова отчайващо ми звучи, все едно човек чака на следващия ден да умре. Crazy
А дразни ли те поговорката: Котка по гръб не пада? Щом не можеш да си наложиш мнението, значи
Цитат
много потребителки решиха да се изтъкнат колко са грамотни.

# 2 390
  • София
А мен много ме дразни някое мнение във форума да завърши с "Хайде сега изяжте ме" (и други разновидности).

Това и мен ме дразни.
И аз, за съжаление, напоследък се хващам, че често използвам фразите ''според мен/мое мнение''  Tired

# 2 391
"Според мен/ мое мнение" го изполвам точно за уточнение, че това е моето мнение и че нямам претенции за категоричност, експертност, абсолютна обективност и други подобни крайности, които достатъчно често съм срещала из форума. В повечето случаи по същия начин го разбирам и в чуждите постове.

Дразня се на "живееш за себе си, не за другите".

# 2 392
По повод тези последните изрази, на които се дразните, откакто не ползвам български език като основен, съм просто изумена как имаме точни думи за всякакви ситуации. Тези изрази, които ви дразнят, които вероятно и мен са ме дразнели, изведнъж придобиват смисъл. Комуникирам си аз на английски и изведнъж се създава ситуация, която буквално избутва нагоре някой подходящ израз на български! И започвам да се възхищавам наум, колко умен и мъдър народ и език имаме. Когато си в съответната езикова среда не го оценяваш, а явно понякога дразни.

Това е мое мнение.  Joy
Никого не ангажирам.  Joy

Хайде сега, изяжте ме.  hahaha

# 2 393
По повод тези последните изрази, на които се дразните, откакто не ползвам български език като основен, съм просто изумена как имаме точни думи за всякакви ситуации. Тези изрази, които ви дразнят, които вероятно и мен са ме дразнели, изведнъж придобиват смисъл. Комуникирам си аз на английски и изведнъж се създава ситуация, която буквално избутва нагоре някой подходящ израз на български! И започвам да се възхищавам наум, колко умен и мъдър народ и език имаме. Когато си в съответната езикова среда не го оценяваш, а явно понякога дразни.

Това е мое мнение.  Joy

Как твое мнение? Различно от останалите? Нелепо е! Това, че си се подсигурила с едно "мое мнение", не върви! Върни се да прочетеш!  Mr. Green

# 2 394

Това е мое мнение.  Joy

Как твое мнение? Различно от останалите? Нелепо е! Това, че си се подсигурила с едно "мое мнение", не върви! Върни се да прочетеш!  Mr. Green

Ей на, изядоха ме!  Laughing

# 2 395
Така е, да. Откакто пиша във форума, започнах много по-често да използвам "според мен".  hahaha Ясно е, че е според мен, но когато си прочел 200 мнения, които звучат като с претенция за меродавност и съответно, 201, реагиращи възмутено на претенцията за меродавност, несъзнателно започваш да пишеш по този начин.  Laughing
Ники, неизползването на израза "според мен" прави общуването във форума невъзможно.
А си мислех, че щом аз пиша нещо и то излиза с моето име, се подразбира, че това си е моето мнение, колкото и категорично да звучи. Доколкото знам, това е типично женски подход към общуването - с уговорки и отстъпления: извиняваш се, преди да си почнал, и се оправдаваш, след като си се изказал.  Laughing Откакто го научих, се поотърсих от вечните оправдания.

Херц, слабичко, от теб очаквам повече... Ако посетиш някоя паралелка в шести клас или имаш деца на тази възраст, може да си опресниш уменията.  Почти си там, де. Peace

# 2 396
Така е, да. Откакто пиша във форума, започнах много по-често да използвам "според мен".  hahaha Ясно е, че е според мен, но когато си прочел 200 мнения, които звучат като с претенция за меродавност и съответно, 201, реагиращи възмутено на претенцията за меродавност, несъзнателно започваш да пишеш по този начин.  Laughing
Ники, неизползването на израза "според мен" прави общуването във форума невъзможно.
А си мислех, че щом аз пиша нещо и то излиза с моето име, се подразбира, че това си е моето мнение, колкото и категорично да звучи. Доколкото знам, това е типично женски подход към общуването - с уговорки и отстъпления: извиняваш се, преди да си почнал, и се оправдаваш, след като си се изказал.  Laughing Откакто го научих, се поотърсих от вечните опрадвания.

Херц, слабичко, от теб очаквам повече... Ако посетиш някоя паралелка в шести клас или имаш деца на тази възраст, може да си опресниш уменията.  Почти си там, де. Peace

Songes, ти пак ли реши, че някой с теб се занимава? Горещо ти препоръчвам да се въздържаш от обиди!

# 2 397
Тц, тц, никакво чувство за хумор нямаш. Горещо ти препоръчвам да го развиеш. Подкачам те, весело да става.  Hug

# 2 398
Тц, тц, никакво чувство за хумор нямаш. Горещо ти препоръчвам да го развиеш. Подкачам те, весело да става.  Hug

За да ни е весело на всички, ти все пак имай предвид препоръката ми  Hug

# 2 399
При положение, че не съм обидила никого, мога да кажа, че вече съм я взела под внимание.  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт