Фраза, която мразя

• 1 217 350
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Дразни ме,когато непознати било в магазин,на каса или тем подобни се обърнат към мен с Кажи newsm78 какво да ти кажа има си поздрав и той е Добтр ден ,вечер или там съответната `аст от деня.Дразни ме когато вдигна телефона да ми отговорят по същия начин или да ме питат кой е?ами червената шапчица е проблем?За питането в магазин дали се нуждая от помощ подкрепям,персонала е там ,за да помага,а не да се чудя кое ,къде и как.

# 331
  • София
Моята анти-фраза № 1 е:

"Това , което не ме убива , ме прави по-силен." 

Sick Sick Sick

# 332
"Перфектно" - от тая дума насетне спирам да слушам. Вярно, че и "идеално" не е с български произход, ама тва перфектното страшно ме дразни.  Sick

"Детенце" на места в изречението, където думата трябва да бъде членувана, а и ми навява смътни спомени от неприятния герой в "Маминото детенце"  Laughing Думата "дете" в подходящата форма ми се струва достатъчно нежна и добре звучаща.

"Впредвид" е друг сериозен дразнител, какво толкова им харесва на хората допълнителното "в" отпред не знам  #Crazy

# 333
Tiffany Aching ме подсети , че в магазин , в които ме попитат "С нещо да Ви помогна?" повече не влизам. Аз не съм там за помощ,  а за изборна стока!

Ееее ти пък Laughing Аз трябва в нито един магазин да не вляза, че даже и хранителните  Joy Според мен си е ОК да питат, и като кажеш, че разглеждаш да те остават да си гледаш.

Не. Правилната фраза е: "Добър ден, заповядайте."

# 334
  • Германия
Излизам от нерви - това е някакъв хибрид между "излизам от кожата си" и дявол знае какво. Ама си се ползва със здраве, хем и писмено.

По този повод: "образуват ми се нерви" или "Не си образувай нерви!".  ooooh!
Всеки път като го чуя и ми идва да му обясня на говорещия, че нервите (нервните клетки и синапсите) се разрушават от ядове и стрес, а не се образуват.
Струва ми се, че тази фраза е относително нова. Мисля, че я чух за пръв път преди около 2-3 години.

# 335
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Бурсукът всъщност е едно многхо сладко създание Laughing
Скрит текст:

# 336
  • Down south
"Бате, днес ако знаеш как..."
"Все едно баба ти цял живот..."

Бабата я минахме отдавна.
Обаче "чукча не читател, чукча писател" Joy Joy Joy
И чукчите ги минахме, Peace за мен фразата е по-скоро забавна, отколкото досадна.

# 337
  • Вестерос
Моята анти-фраза № 1 е:

"Това , което не ме убива , ме прави по-силен." 

Sick Sick Sick

+ "Само Господ може да ме съди" тези две вървят ръка за ръка  Laughing

# 338
  • В Космоса
"Уникално", употребено за нещо съвсем не уникално в смисъла на думата.

Когато изразиш отрицателно мнение за някого и веднага те обвинят в "злоба и завист".  ooooh! Но никога не отчитат когато се възхищаваш от някого. Тогава в какво трябва да бъдеш заподозрян? Thinking

"Нищо лично". Какво пък означава това точно и трябва ли да ме успокои след изказаната, най-често обида или негативно отношение към споделеното, преди така важното уточнение.

"Иде реч". Това и аз започнах да го употребявам, даже преди малко отново. Нямам обяснение защо. Embarassed

# 339
Използвам 90% от споменатите тук изрази. Често. С удоволствие.

# 340
А, аз откачам като чуя: “Няма страшно“   Laughing

# 341
  • София
"ни вода иска ,ни хляб" - намразих го от една приятелка ,която го използваше за щяло и нещяло и без никакв смисъл .
"ти си знаеш" въпреки ,че и аз го употребявам по някога .
И като някой каже на крутоните - "залци" лудите ме хващат.
''Залци'' Joy  Joy  Joy това ми оправи настроението

# 342
  • София
Това за крутоните за прув път го чувам.

# 343
Между другото, пише се бОрсук. Борсукът (язовецът) не е хейтър Laughing, а се използва за затворен, намусен човек, който не обича да общува. Знам го от първа ръка - наричали са ме така. Mr. Green

# 344
  • Другата България
Залък е диалект.
Използва се за нещо малко като например - залък хляб, дай ми един залък, ще ти оставя един залък /ядеш нещо и искам да ми оставиш малко например/.

Общи условия

Активация на акаунт