Фраза, която мразя

• 1 217 331
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 315
Скрит текст:
"хейтвам" не ми допада, обаче "хейтър" ми върши работа, защото на български няма как да кажеш "мразяч" или нещо подобно.
Може бурсук.
"Гледа като бурсук" е по-старо и автентично от "haters gonna hate". Laughing

"Бурсук" е много добро.  Laughing
За мен хейтърите са нихилисти, но това е моето субективно усещане.

Аз много харесвам "А дано, ама надали."  Laughing Винаги го свързвам с вица. МГМ, откъде знаеш дали според този, който го казва, има някаква вероятност? Може той да си мисли, че няма никаква и да го употребява също толкова иронично, колкото и ти.

# 316
"Бате, днес ако знаеш как..."
"Все едно баба ти цял живот..."

Бабата я минахме отдавна.
Обаче "чукча не читател, чукча писател" Joy Joy Joy

# 317
Скрит текст:
"хейтвам" не ми допада, обаче "хейтър" ми върши работа, защото на български няма как да кажеш "мразяч" или нещо подобно.
Може бурсук.

Аз много харесвам "А дано, ама надали."  Laughing Винаги го свързвам с вица. МГМ, откъде знаеш дали според този, който го казва, има някаква вероятност? Може той да си мисли, че няма никаква и да го употребява също толкова иронично, колкото и ти.

Интересно, и аз го харесвам. Дори не зная защо.

За мен бурсук и хейтър са различни неща. А нихилист е тотален хейтър. Всичко мрази, не само едно нещо. Мога да дам примери от форума.  Wink

# 318
Tiffany Aching ме подсети , че в магазин , в които ме попитат "С нещо да Ви помогна?" повече не влизам. Аз не съм там за помощ,  а за изборна стока!

Ееее ти пък Laughing Аз трябва в нито един магазин да не вляза, че даже и хранителните  Joy Според мен си е ОК да питат, и като кажеш, че разглеждаш да те остават да си гледаш.

# 319

Интересно, и аз го харесвам. Дори не зная защо.

За мен бурсук и хейтър са различни неща. А нихилист е тотален хейтър. Всичко мрази, не само едно нещо. Мога да дам примери от форума.  Wink

Именно, аз хейтър наричам само тоталния хейтър. Някой, който е подхванал да хейти само едно нещо... никакъв хейтър не е. Аматьор!  Laughing

# 320
  • Варна
Според мен най-голямата причина за нечие силно раздразнение от употребата на някои думи, изрази, е, че не са специфични за неговия край.  Grinning

# 321
  • София
Мен пък много ме дразни, когато някой вместо "добре" казва "ОКИ" от ОК.
И когато ме наричат "душо" и производните- душичка, душата, душка и т.н. Sick

# 322
Борсук* го свързвам повече с темерут. "Гледа като борсук" - гледа лошо/злобно/нацупено и мълчи.
*Борсук - язовец

А хейтърът обикновено е доста словоохотлив, даже може и да прекалява със спама. И изобщо го свързвам с интернет общуването, в реалността го използвам рядко и то само с ирония.
Всъщност много от изброените дотук думи и изрази често се използват с ирония (не само от мен), но не знам доколко се усеща това при четене. Май трябва да познаваш от доста време съфорумеца, да си чел доста неща, написани от него, за да разбереш кога иронизира, кога - не. И пак може да стане грешка.

# 323
  • UK
Скрит текст:
Може бурсук.

Ами личи си, не казвам,ч е задължително всеки път се употребява грешно, но в повечето случаи е така. Съвсем ясно е от контекста, че става дума за нещо, което има как да стане, въпреки че е  малко вероятно - например в примера, който дадох - Дано да не вали, ама надали.

# 324
Опс, не знам дали е достоверен този сайт, но май може и с У. Embarassed http://rechnik.info/бурсук
Иначе "язовец" също е готина дума за хейтър. От язвителен; това трябва да са тези словоохотливите. Simple Smile))))))))

# 325
В правописния речник е борсук (БАН, 2012 г.).
Но като диалектна дума би трябвало да са дублети.  Peace

# 326
  • София
Малко наопаки на темата да кажа - напоследък много ми харесва нещо на руски "куда хочу - туда лечу". Много сладко звучи.

# 327
"ваканцувам" #2gunfire

Ко?
- Не.

С триста зора.

Фактически, де факто - във всяко второ изречение.

Колко пъти трябва да повтарям??? - това ме дразни, понеже се чува непрекъснато от моята уста и вече на мен самата ми писна да се слушам  Laughing

# 328
Предпочитам съсела пред борсука, при него няма дублети и е също толкова недружелюбен.

# 329
  • Пазете Гор
Суек върши същата работа. Но ми е любимо, не дразнещо.

Излизам от нерви
- това е някакъв хибрид между "излизам от кожата си" и дявол знае какво. Ама си се ползва със здраве, хем и писмено.

изправям се на нокти  - не е лош лаф, ама много изтъркан. Тези фрази са като баклава: при предозиране водят до гадене, а и срокът на годност трябва да се спазва.

Общи условия

Активация на акаунт