Фраза, която мразя

• 1 217 325
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 300
Скрит текст:
"хейтвам" не ми допада, обаче "хейтър" ми върши работа, защото на български няма как да кажеш "мразяч" или нещо подобно.
Може бурсук.
"Гледа като бурсук" е по-старо и автентично от "haters gonna hate". Laughing

# 301
Още нещо, което много ме дразни. След като се случи някакъв инцидент и като започнат някакви безсмислени проверки от типа на след дъжд качулка, все се намира някой да каже " с цел недопускане на подобни инциденти за в бъдеще". Полудявам просто.  Ако всеки в тази държава си вършеше съвестно и качествено работата, сигурно огромен брой инциденти със загинали и пострадали хора можеха и да не се случат. И що за отбиване на номер е това-станала например катастрофа на пешеходна пътека-слагаме легнал полицай и хоп-свършили сме си работата. Добре-тази пешеходна пътека я обезопасихме, ами останалите? Това като пример само.
И още-напоследък много модерна стана думата "задкулисие". Нещо ме дразни тази дума. Като чуя "обгрижвам", "обхождам" и т.н., някак си правя асоциация за проформа свършена работа, отбиване на номер.

# 302
  • Kопенхаген
Много ме дразни като прочета/чуя "wow" или "wow ефекта". Също лайк, хейт, мара (здравей), к'о ста'а...

Ооо... това го срещнах на няколко пъти в темата ми за Мис Бг  Laughing Явно започва да набира популярност като архаичните: ,,Жива да не бях,, и ,,Бяла и добра,,

# 303
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
"Бате, днес ако знаеш как..."
"Все едно баба ти цял живот..."

# 304
  • Sofia
"на баба ти хвърчилото"

# 305
"да си носим новите дрехи ... " - имам гадни лични асоциации с този израз и освен това носи една доза непукизъм и нездрав егоизъм, която ми идва в повече
употребявам в различен контекст и компания почти всички изрази, които прочетох в темата

# 306
"според зависи"

# 307
  • отсреща.
  Rolling Eyes Много ме дразни "а дано ама надали" като го чуя това и направо ми иде да се застрелям!

# 308
  • HH
Добавям "иде ми да се застрелям!" .

# 309
  • София
  Rolling Eyes Много ме дразни "а дано ама надали" като го чуя това и направо ми иде да се застрелям!

+ "по принцип" . Има доста хора, които  употребяват тази фраза без никакъв смисъл във всяко изречение. Много принципни, много нещо!

# 310
  • Вестерос
Сещам се, в един магазин са ми казвали, че по принцип, щели да ми върнат капарото за рокля, ако не ми стане или не се харесам  Laughing При въпрос как така по принцип връщат, а не по принцип не връщат, ме изгледаха тъпо.

# 311
  • UK
И мен "а дано, ама надали" ме дразни, понеже повечето хора го използват грешно заради оная глупава песен. Редовно се използва буквално - примерно дано да завали, ама надали, тоест има някаква възможност да стане това, на което се надяваме, но вероятно няма да стане, а фразата идва от един виц, където мъжа казва на жената след сватбата "дано да си девствена" а тя казва "а дано, ама надали" - тоест няма как да стане това, на което лирическият герой се надява. Проблема обаче не е толкова, че хората го използват буквално, а че не разбират, че така не е забавно и си мислят, че са казали кой знае каква смешка - това ме дразни.

# 312
Tiffany Aching ме подсети , че в магазин , в които ме попитат "С нещо да Ви помогна?" повече не влизам. Аз не съм там за помощ,  а за изборна стока!

# 313
  • София
"ни вода иска ,ни хляб" - намразих го от една приятелка ,която го използваше за щяло и нещяло и без никакв смисъл .
"ти си знаеш" въпреки ,че и аз го употребявам по някога .
И като някой каже на крутоните - "залци" лудите ме хващат.

# 314

Двоен пост.

Общи условия

Активация на акаунт