Фраза, която мразя

• 1 192 507
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 375
.......
Залък ......
Но не е правилно да се използва за крутони .   
Peace
Залък за мен е в смисъл на хапка. Крутона не е залък. Крутончето е препечено малко кубче хляб. И си е крутонче, нито е залък, нито е троха. Крутон е.

# 376
"Не съм расист, но..."

Също така, червата ми се оплитат от една скоро-наместена дума, която успява да слее в едно и хомофобия, и обща непоносимост- "толераст". Тази дума моментално слага употребителя в графата "нискочел австралопитек".

# 377
Толерастията ,мислех че означава огромна и не на място толерантност?Толерантност,с която се оставяш да ти се качат на главата?

Нервира ме това ,,Анджък!,,. Напоследък ,често го срещам във форума. Не знам и какво означава..

# 378
Аз пък изобщо не я разбирам тази дума. Т.е., знам от какви е съставена, но логиката зад нея ми убягва. Все едно "млекоглед". Далекоглед ли, млечен ли, пък на мляко ли гледа, пък нерде мляко, нерде очи...

Всъщност дойдох да напиша друга дума, "грам".  Laughing "Грам няма значение", "грам не мога да бягам" и т.н. Набира популярност, а накъртва като престояла баклава.

# 379
Също така, червата ми се оплитат от една скоро-наместена дума, която успява да слее в едно и хомофобия, и обща непоносимост- "толераст".
Да, грозна дума, въведена от платени троли, но постепенно възприета и от обикновени почитатели на великата източна империя.
Едно време обиждаха на буржоа, ама се изтърка  hahaha

# 380
  • София
Толераст ми напомня на п..ераст.Имам една колега ,която на всичко казва куул и ок.

# 381
Нервира ме това ,,Анджък!,,. Напоследък ,често го срещам във форума. Не знам и какво означава..
Виж каква интересна тема имало за такива думи:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=209626.0

# 382
..... Набира популярност, а накъртва като престояла баклава.
Престояла, престояла, колко да е престояла(този израз още не е споменаван като дразнещ, пропуснали сте го Laughing). Да не забравяме, че колкото по е стояла, толкова по хубава е. Баклавата, де. И за тия дето обичат сладичко хич и не накъртва даже.

# 383
  • Пазете Гор
...Също така, червата ми се оплитат от една скоро-наместена дума, която успява да слее в едно и хомофобия, и обща непоносимост- "толераст". ...

Е, бива ли така с лошо за творението на агитпропа, колко грешна пот им е струвало? Уважавай труда на хората, не им е било леко, при техния капацитетец.

Пълни ми душата, качва ми се на главата, къса ми нервите, глади ми косъма са нелоши лафчета, но ако се ползват до три пъти месечно.

# 384
Думата най -вероятно е съставена от толерантност и терастия(τεραστια-огромна,внушителна по размери).
Поне така си мислех досега..

fatoumata,   bouquet . Много интересна тема . Grinning

# 385
 " Не е важно на колко години си, а на колко се чувстваш "

Sick

# 386
"Ти си знаеш...".
Може да ме вбеси за отрицателно време.
1. "Ти си знаеш" като единствен отговор при молба за съвет за дадено нещо или дадена ситуация.
2. "...Но ти си знаеш" като завършек на цяла плеяда от страна на събеседника ми какво трябва да направя/мисля/кажа, според него.

"Направо не е истина!". А на криво истина ли е?

"Ти луд/а ли си?". Да.

"Ем чи къ/ ми ко".  #Crazy

# 387
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тъй де, ама тоя, дето те е разплакал не ти е приятел, обаче и тоя, който ти бърше не ти е приятел. Тоест - ако ревеш по някакъв повод, нямаш приятели. Simple Smile Тая фраза е като роман на Паоло Коелю в едно изречение.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Една колега - изключително много ме дразни. Понеже идвало от латински...Ами то всичко идва от някъде, нали затова има заемки.
На български се казва "един колега" и "една колежка". Понеже веднъж не ми вярваха, заедно го проверихме, така си е. Другото са някакви превземки.
Жена, която казва : Аз съм пенсионер. Или"аз съм студент". Не сте. Пенсионерка и студентка сте.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 11:40 от svetal4o27

# 388
  • София
Мен пък думата колежка ме дразни и не я ползвам,затова всички са колеги.Правилно или не има друга тема за това.

# 389
  • Вестерос
Първото нещо, което ни учеха в университет, е, че думата колега е и за двата пола. Същото е и с някои професии- съдия, адвокат, доктор...

Колежка, съдийка, адвокатка, докторка и прочие ме дразнят. Принизяващи ми са.

Общи условия

Активация на акаунт