Защо пък трябва да говоря като софиянка???? Кой е казал, че софийският говор е най-правилен????? Не ставайте смешни! Аз лично говоря български език съвсем правилно, не употребявам диалектизми (включително и "пазаря" не ми е в речника; просто не използвам тази дума).
Не, не.... Никой, никой!!! Никой не е казал, че трябва да говориш като софиянка. На тебе никой нищо не смее да ти каже! Не ставай смешна да се чудиш кой ти го е казал!
Браво, че "пазаря" не ти е в речника и че не употребяваш диалектни думи. Това можеше и да не го уточняваш даже. Моля за извинения, ако въпросът ми е прозвучал като лично зададен към теб и те е изкарал извън нерви.
Аз другите ги питам, тебе не те закачам. Уточнила съм кои - в темата имаше хора, които си признаха, че употребяват този израз. Ако сега желаят да споделят и дали все още го употребяват. Иначе на тебе всичко си ти е наред!
И даже ще те помоля лично да НЕ говориш като софиянка. Защо наистина пък да трябва!!! Ами не трябва (поне на мене не ми трябва)! Никакви нужди не се задоволяват от това дали говориш правилно.
що пък реши, че някой ги мрази? Просто както софиянци се дразнят от източните диалекти, така важи и обратното, съвсем нормално - всеки си харесва това, с което е свикнал.