Фраза, която мразя

• 1 217 869
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 4 095
Покрай "пазаря" да спомена и "намАля". Mr. Green

# 4 096
"Да сменя водата на рибките"  Mr. Green

Стига де! Обяснявайте какво имате предвид, защото мъжът ми често сменя водата на рибките! Да не би да прави нещо лошо? Joy Animal Tropical Fish Animal Tropical Fish Animal Tropical Fish Animal Tropical Fish
hahaha Имаше такъв "лаф" между мъже по едно време - за ходене до тоалетната.
Все си мислех, че като им "сменя водата" им слага дестилирана вода, пък то какво било! Mr. Green

# 4 097
Като заговорихте за рибките, та се сетих, че ме дразни "пишкам" ,"пишка ми се" . Както и "пръцкам" . Какво им е лошото на пикая и пърдя? Явно си мислят хората, че е по-приятно звученето, не е, по-лигаво е просто hahaha .

# 4 098
В реала винаги пазарим. Само тук и още някаде пазарувам.  Grinning

Аз "купувам", но се дразня на това общоприето мнение в България,че има един правилен диалект и едно коректно произношение, а всъщност не е така! Много искам да чуя мнението на специалист по въпроса. Поне по мое време се смяташе, че най-правилно се говори във Великотърновско, но е видно, че днес не се смята така. Затова ми е любопитно.

# 4 099
  • ту тук, ту там
Софи, много хубав пост (по-горе за правилното говорене, че ти имаш още два след това)!  Peace

Аз не понасям "пИкам", вече го бях споменавала тук! Струва ми се, че предимно в и около София се ползва.  На детето казвам "пишкам", другото ми е грубо.

# 4 100
Като заговорихте за рибките, та се сетих, че ме дразни "пишкам" ,"пишка ми се" . Както и "пръцкам" . Какво им е лошото на пикая и пърдя? Явно си мислят хората, че е по-приятно звученето, не е, по-лигаво е просто hahaha .

Е, аз пикая и пърдя (упс, изчервих се Embarassed), обаче детенцето ми пишка и пръцка, моля, моля!

И специално за Ензим,
Скрит текст:
тук му викаме "Пипи" и "Пупу", а конкретно в нашето семейство "пипси" и "пупси" Joy. А "пръцкането е "gasing". Как щяло моята принцеска да каже farting - няма начин!  Joy

Ох, изчервих се отново. По принцип не съм такава, но какво ми стана??? Не съм пила алкохол (на работа съм, в почивка). Направо се повредих! Joy

# 4 101
И аз "пръцкам". Flutter Мъжът ми пърди.
 Joy

# 4 102
Моето пък си пърди яко и пикае, аз също. hahaha  Виж, кучето пръцка фино - не го чувам, но пък как го усещам само... Mr. Green

# 4 103
''Пазаренето''е евъргрийн, непреходен обект на дискусии и трън в очите и ушите Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230179.393

# 4 104
А има ли някой от пишещите тук, който е казвал "пазаря" и благодарение на темата и подигравките в нея вече е решил да "пазарува"?
Или си я карате, както сте си свикнали?Simple Smile

Интересува ме, при забележка изправяте ли говора си.
Подигравките? Разбрах, че много хора се дразнят на "пазаря", но не съм го усетила като подигравка, както и не съм разбрала, че не трябва да го използвам. Опитвам се да говоря сравнително правилно, смятам, че го правя. Е, че някоя друга моя дума подразнила ухото или окото на някого - да ме прощава.
Разчитам, че ССФ е много широко скроена.

# 4 105
Аз мислех, че най-добронамерено се бъзикаме, не че се подиграваме на едно или друго. Flutter

# 4 106
  • София
Много комуникират вече хората, спряха да общуват. Що ли? Rolling Eyes

# 4 107
"Да сменя водата на рибките"  Mr. Green

Стига де! Обяснявайте какво имате предвид, защото мъжът ми често сменя водата на рибките! Да не би да прави нещо лошо? Joy Animal Tropical Fish Animal Tropical Fish Animal Tropical Fish Animal Tropical Fish
hahaha Имаше такъв "лаф" между мъже по едно време - за ходене до тоалетната.
Все си мислех, че като им "сменя водата" им слага дестилирана вода, пък то какво било! Mr. Green
Този израз идва от испански език, но дразни, също както и пазя леглото.

# 4 108

Аз "комуникирам" по инерция. И други неща правя пак така, по инерция, защото ми идват отвътре, заради английския. Понякога силно се затруднявам да изразя мисълта си на български, защото ми липсват думи. Зная, че не ми личи в обикновен "разговор", но нерядко искам да напиша нещо, започвам, но после спирам, защото ми е много трудно да се изразя точно. Много е дразнещо.

# 4 109
  • София

Аз "комуникирам" по инерция. И други неща правя пак така, по инерция, защото ми идват отвътре, заради английския. Понякога силно се затруднявам да изразя мисълта си на български, защото ми липсват думи. Зная, че не ми личи в обикновен "разговор", но нерядко искам да напиша нещо, започвам, но после спирам, защото ми е много трудно да се изразя точно. Много е дразнещо.
За живеещите в чужбина е ясно, но и тук мало и голямо все комуникира. Мнооого рядко общува. Tired

Общи условия

Активация на акаунт