Фраза, която мразя

• 1 217 865
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 4 170
Херц, време е да ми кажеш, че съм провинциалистка, затова нещо в изказа ти ме е подразнило.

Защо си толкова комплексирана? Само аз решавам на мен за какво ми е време.  Не изземвай чужди функции, става ли? Опитваш се да се заяждаш ли?
Браво! Невероятна си! Забележителни изводи!  bouquet
За разлика от теб, аз не изкарвам, че родът ти да е от София, е благородническа титла. Flutter

И къде прочете нещо за благородническа титла, написано от мен? Би ли ме цитирала, ама точно?

# 4 171
  • София
Яяя, колко весело станало тукааа!  Joy  Като малки, като видехме каращи се момичета, все някой подхвърляше: "Не се карайте, бийте се, че да е по-забавно!" Joy Joy Joy

# 4 172
Яяя, колко весело станало тукааа!  Joy  Като малки, като видехме каращи се момичета, все някой подхвърляше: "Не се карайте, бийте се, че да е по-забавно!" Joy Joy Joy

Готова съм и на бой, ама Ензим "избяга" Mr. Green, така и не можа да намери доказателства за това, в което ме обвинява.
В интерес на истината имаше право за променливото Я, и аз съм живяла някъде си, и друг е живял, а аз написах, че всички сме живЯли, а не живЕли някъде в един етап от живота си. В случая нея я подразни нещо точно в момента, в който ѝ се прииска да пее в хора. Няма лошо, стига да не беше започнала с нападките и със свободните съчинения. Иначе аз факти от собствения си живот не мога да променя, за да е спокоен някой си и да не се дразни. Какво мога да направя? Риторичен/реторичен /дублетни форми са, Ензим, току-виж си се подразнила пак/ е въпросът ми.

# 4 173
Ти, мила Херц, не каза какво те дразни в речта на провинциалистите, а обясняваше, че провинциалистите мразят столичани, което няма нищо общо с темата. Започна да обясняваш, че трябва да се спазват някакви правила от хората, които идват отнякъде. Това също нищо общо с темата няма.
И на мен не ми харесва, че София е препълнена с всякакви селяни, но тяхно право е да живеят тук.
Учителката ми в първи клас казваше дойди вместо ела. Явно наскоро е била взела софийско жителство, но учител да говори така, не съм съгласна, съжалявам.
Никога не пея в хора, но щом си решила така, хубаво.
Да, груба грешка е живЯли, защо подскочи като ужилена. Да не пропуснеш да ми кажеш, че пея в хора,  много плоско.
Казах ти - оплюването на селяните няма общо с темата.
И ти, и Есмето явно много обичате да се подигравате с провинциалистите. Това говори за някакви комплекси. Родът ми е в София от  много поколения, но нямам необходимост да го изтъквам, никой не избира къде да се роди.

# 4 174
Ти, мила Херц, не каза какво те дразни в речта на провинциалистите, а обясняваше, че провинциалистите мразят столичани, което няма нищо общо с темата. Започна да обясняваш, че трябва да се спазват някакви правила от хората, които идват отнякъде. Това също нищо общо с темата няма.
И на мен не ми харесва, че София е препълнена с всякакви селяни, но тяхно право е да живеят тук.
Учителката ми в първи клас казваше дойди вместо ела. Явно наскоро е била взела софийско жителство, но учител да говори така, не съм съгласна, съжалявам.
Никога не пея в хора, но щом си решила така, хубаво.
Да, груба грешка е живЯли, защо подскочи като ужилена. Да не пропуснеш да ми кажеш, че пея в хора,  много плоско.
Казах ти - оплюването на селяните няма общо с темата.
И ти, и Есмето явно много обичате да се подигравате с провинциалистите. Това говори за някакви комплекси. Родът ми е в София от  много поколения, но нямам необходимост да го изтъквам, никой не избира къде да се роди.
Остави Есме, защо забъркваш винаги други хора и теми в постовете си? Не съм против това, че показваш грешката ми, абсолютно права си, сама признах. Знам как се пише, мисля че друг път не съм го бъркала, но вчера - факт. И сега казвам, имаш право.
Не се подигравам с хората от провинцията. Казвам, че те имат определени навици и също така казвам, че толерантно ги търпя. Нима не си забелязала, че хора, дошли в София от провинцията не признават някои правила, установени с времето тук? Нима не си попадала на мнения тук, че само в София е толкова мръсно, само тук всички се бутат в метрото, колко са надменни софиянци...? Защо скачаш срещу хора, които живеят тук и си позволяват да споделят впечатления? Или ти преценяваш, че те нямат право на това? Тези, които идват тук имат. Така ли? Обратното е непростимо, то е подигравка, то в твоите очи е оплюване? И защо? Ти изтъкваш месторождението си, въпреки че нямаш тази необходимост. И аз в разговор с кака ти Сийка направих същото. Благороднически титли, за какво става въпрос? За какви комплекси говориш? Кажи, може да си права, а може и да не си. Как да променя това, че съм родена в населено място, в което са родени майка ми, баба ми, прабаба ми и т.н.? И това защо толкова много те дразни?

# 4 175
Направи си друга тема, в която да се жалваш от провинциалистите, Херц.
Тази тема е за друго.

# 4 176
Тази тема е за друго.

Разбирам, че няма да ми отговориш, защото така ти е по-удобно. Аз се жалвам? Ти наистина умееш да бягаш от въпроси и отговорност във връзка с това, което пишеш Mr. Green

# 4 177
Тази тема е за друго.

Разбирам, че няма да ми отговориш, защото така ти е по-удобно. Аз се жалвам? Ти наистина умееш да бягаш от въпроси и отговорност във връзка с това, което пишеш Mr. Green

Ох, да ви кажа, моят мъж е англичанин.  4470 4470 4470 Потомствен.  bowuu bowuu bowuuИ майка му и баща му са родени в Англия, и баба му, и прабаба му, мноооого поколения назад, все англичани! bowuu

Много ми е мъчно обаче, че им развалих родовата линич! Аз съм една проста българска провинциалистка, от регион, който използва ужасни, ужасни  smile3538 smile3538 smile3538 изрази и говори миеко. Горкото ми детенце, сигурно ще има огромни комплекси поради тази причина.....

# 4 178
  • SF
Комплекси и притеснения си има всеки. Моите не са свързани с произхода и с града, в който съм родена и живея. Нямам причина да се притеснявам от комплекси в разговор дали София или провинцията са по-привлекателни. Тоест, нямам комплекси по темата и не ме интересува мнението на непознати по този (и някои други) въпроси. Има хора, които са родени и живеят в София и твърдят, че при възможност биха се изнесли някъде на село. Супер!
Който твърди, че някакви комплекси ни карат да не желаем да живеем в провинцията, значи нищо не разбира от комплекси и просто търси скандали и обиди.

И като се държите по този отвратителен начин, не правите добра реклама на хората от малките населени места. Какво точно трябва да ти обичам и уважавам на тебе, Ензим? С нещо да си ми станала симпатична? Държите се като селяндури, нападате, заяждате се, говорите колко са гадни тези от София. Но ние трябва да сме възхитени и да си падаме по вас! Я си гледай работата!

# 4 179
Комплекси и притеснения си има всеки. Моите не са свързани с произхода и с града, в който съм родена и живея. Нямам причина да се притеснявам от комплекси в разговор дали София или провинцията са по-привлекателни. Тоест, нямам комплекси по темата и не ме интересува мнението на непознати по този (и някои други) въпроси. Има хора, които са родени и живеят в София и твърдят, че при възможност биха се изнесли някъде на село. Супер!
Който твърди, че някакви комплекси ни карат да не желаем да живеем в провинцията, значи нищо не разбира от комплекси и просто търси скандали и обиди.

И като се държите по този отвратителен начин, не правите добра реклама на хората от малките населени места. Какво точно трябва да ти обичам и уважавам на тебе, Ензим? С нещо да си ми станала симпатична? Държите се като селяндури, нападате, заяждате се, говорите колко са гадни тези от София. Но ние трябва да сме възхитени и да си падаме по вас! Я си гледай работата!

Доколкото помня, Ензим е потомствена софиянка.  Laughing

# 4 180

Доколкото помня, Ензим е потомствена софиянка.  Laughing

И аз така съм запомнила  newsm78

# 4 181
  • SF
Нямам представа от къде е.

# 4 182
Но я нарита да си гледа работата. Хайде не се карайте вече.

# 4 183

Как да нямаш представа? Първо говореше за собственото си село и моторното маслО и другото мАсло, после без тя самата да има всякаква нужда изтъкна, че била потомствена софиянка. Ние обаче не трябва да споделяме от къде сме родом, че претендираме за благородническа титла, пак според нея. Защитаваше някаква теза на хората от провинцията, после изведнъж в София било пълно със селяни. Пали фитили, след което бяга срамно, но сигурно. В конкретен разговор набърква потребители, които и представа нямат защо са на мушката ѝ, после се оказва, че ние всички нещо не сме разбрали в коя тема сме. А тя била бяла и добра. Не се караме, спокойно, обсъждаме си. Ако иска да се включи, е добре дошла, тъкмо може да отговори на вече зададените ѝ въпроси.

# 4 184
Дразни ме така зачестилата употреба на "бяла и добра" , във всяко второ-трето мнение тук го срещам.

Общи условия

Активация на акаунт