Фраза, която мразя

• 1 217 537
  • 20 286
  •   6
Отговори
# 450
Ех, къде останаха гиздавите моми от едно време, ех...  Laughing

# 451
  • В Космоса
Аз с мома го словосъчетавам винаги. Grinning

# 452
кобилки  Mr. Green

# 453
  • SF
Има една дума в Пловдив, "кипра".
Ей, като видя обява за "кипро" жилище, лошо ми става! Sick

Joy  Joy  Joy Съжалявам, че на мене ми стана смешно на твоето "лошо". Наистина звучи много смешно и предизвиква подигравки.
В Бургас съм чувала много да се използва тази дума в комбинация с "облякан" -  накипрена и облякана.  hahaha "Виж ма ква съм накипренка и обляканка".

# 454
Не точно да ме дразни, но ми е много странен изразът "него ден/момент" - никога не съм го използвала, нито съм го чувала от други хора. Срещам го само тук във форума и ми звучи не на място, може би е характерен за определена област.

# 455
Все пак, тези думи ("виж ма ква съм накипрека и облякана") може да се използват с ирония и закачка.

Ние - май- говорим за друг контекст на употреба. Шаблони, беден речник, грешки и т.н.

ПП Баба ми ме наричаше "устатница", ама това не ме е дразнило.

# 456
"Това вече е друга бира." мен ме дразни ужасно!   Grinning Защо пък бира, за Бога?!  Grinning

# 457
Тъй де, ама тоя, дето те е разплакал не ти е приятел, обаче и тоя, който ти бърше не ти е приятел. Тоест - ако ревеш по някакъв повод, нямаш приятели. Simple Smile Тая фраза е като роман на Паоло Коелю в едно изречение.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Една колега - изключително много ме дразни. Понеже идвало от латински...Ами то всичко идва от някъде, нали затова има заемки.
На български се казва "един колега" и "една колежка". Понеже веднъж не ми вярваха, заедно го проверихме, така си е. Другото са някакви превземки.
Жена, която казва : Аз съм пенсионер. Или"аз съм студент". Не сте. Пенсионерка и студентка сте.

Аааа, не е така. В университета, точно за колега и студент казваха, че женски род няма. Друг е въпросът, че звучат странно и хората отказват да ги ползват според правилата.

# 458
В моя край за 'накипрена' използват 'накичена' Laughing
Дразнеше ме иначе харесваният от мен Орлин Горанов с неговия 'пауър'.
Дразни ме адски 'по между другото' и то от устата на образована млада дама.
Дразни ме и използваното от мен 'това не е истина, просто!'. Гледам да го избягвам..

# 459
Като чуя ''адски'' направо Sick

# 460
  • UK
Вместо яко бих предложила страхотно, но просто си представих следния диалог - Гледа ли еди кой си филм? - Мда, много беше гиздав. Simple Smile

# 461
  • Вестерос
Не точно да ме дразни, но ми е много странен изразът "него ден/момент" - никога не съм го използвала, нито съм го чувала от други хора. Срещам го само тук във форума и ми звучи не на място, може би е характерен за определена област.

Във Варна и около Варна него се използва за много неща.

# 462

Във Варна и около Варна него се използва за много неща.
Това не е вярно Naughty,поне за Варна.Около града-не знам.

# 463
Тъй де, ама тоя, дето те е разплакал не ти е приятел, обаче и тоя, който ти бърше не ти е приятел. Тоест - ако ревеш по някакъв повод, нямаш приятели. Simple Smile Тая фраза е като роман на Паоло Коелю в едно изречение.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Една колега - изключително много ме дразни. Понеже идвало от латински...Ами то всичко идва от някъде, нали затова има заемки.
На български се казва "един колега" и "една колежка". Понеже веднъж не ми вярваха, заедно го проверихме, така си е. Другото са някакви превземки.
Жена, която казва : Аз съм пенсионер. Или"аз съм студент". Не сте. Пенсионерка и студентка сте.

Аааа, не е така. В университета, точно за колега и студент казваха, че женски род няма. Друг е въпросът, че звучат странно и хората отказват да ги ползват според правилата.

склонна съм да поспоря  Peace

# 464

склонна съм да поспоря  Peace
Аз не съм, защото ми е безразлично. Можеш да поспориш с преподавателите по езикова култура, те твърдят, че няма професорка, доцентка, докторка, колежка, студентка...

Общи условия

Активация на акаунт