Фраза, която мразя

• 1 217 452
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 4 995
Не мразя, но много ме дразни "обЕснявам". Откъде идва това масово неправилно изписване на този глагол?

# 4 996
Аз писах "бичи айляк" за едни костенурки, които си лежаха по камъните блажено и необезпокоявано. Извинявам се, не е книжовно. Понякова малко се отпускам във форумите, а не бива.

По темата, мен ме дразнят всички изрази, които отговарят нееднозначно на въпросително изречение. И всякакви, които не показват категорична позиция. Сигурно, защото хич не харесвам хора без мнение.

Примери:
"да отидем ли в Х ресторант?", "там не е лошо", хубаво ли е, или не е лошо, да отидем ли, да не отидем ли, пф...
"все ми е тая", ами ако им е на всички все тая, никога няма да изберем, къде да летуваме

# 4 997
  • Down south
Пловдивски жаргон, който се ползва от младите. Означава "мързелувам" или "не правя нищо".
Благодаря!

# 4 998
  • Down south
@ shinebox Simple Smile

Да, там го видях и не разбрах за какво става дума, сега знам Simple Smile

# 4 999
  • София
shinebox, а мен обратно - дразнят ме хора, които винаги са яли/видели/ преживели нещо "Уникално" - с ударение на у - или "невероятно". В заведение среден клас - какви ще са тези уникални пилешки хапки, каквито другаде не правят? Или някаква проста манджа, на която започват да се превъзнасят, за да покажат какви гастрономи са. Моето обяснение е друго, но не е това темата.
"Не е лошо" - за мен дори звучи позитивно, защото не натрапваш мнението си на другите, което мнооого рядко се случва в днешно време на всезнайковци и всеможещи.

# 5 000
Cuckoo, аз и такива с УНИКАЛЕН живот също не ги харесвам  Mr. Green но не се сещам за фрази при тях.

Иначе е доста досадно, да слушаш, колко е уникално в някой замък от южна Франция. Разбира се, не се обсъждат места, на които сме били всички и можем да споделим и хубавото и лошото, а такива, в които само човекът Х е бил, да може да се похвали на воля  Mr. Green  Mr. Green Аз се усмихвам, а ми се ще да кажа, споко аз вече видях 483298032 ти поста във фб  Mr. Green

А иначе за твърдата позиция: примерно, ще организираме лятна почивка няколко двойки. Предлагам дата, отговаря ми се с "не знам", "ще видим", "по принцип може, но...". Хубаво, изчаквам да пуснат отпуски, напомням през три дни и т.н., все пак искаме тази година да почиваме  Rolling Eyes после за място, търся, намирам някакви места, почва се: "не е лошо, ама не знам..." "довечера ще разровя и аз", довечера никога не идва, разбира се. И други такива...

# 5 001
Вчерашен случай ме подсети колко се дразня, когато възрастни хора и най-вече жени се обръщат към плачещо дете/бебе "Не плачи, че ще те взема". Напълно е безсмислено, нито детето ще се успокои, нито майката ще се почувства по-добре, даже напротив.

# 5 002
  • София
Изключително много ме дразнят биберона и бонбона  Sick (използвани така в женски род, а не като са членувани).
Примерно - Почерпиха ме с една бонбона.
А биберонА съответно се членува биберонаТА  Sick

# 5 003
  • Пловдив
А на мен "биба" ми се вижда пет пъти по-тъпо от "биберона". Де да знам защо. Знам, че за много хора си е просто дума, така му викат на нещото, а не лиготия, но...

# 5 004
  • sofia
"Не е лошо" - за мен дори звучи позитивно, защото не натрапваш мнението си на другите, което мнооого рядко се случва в днешно време на всезнайковци и всеможещи.
Мъжът ми много мрази този израз, защото всъщност не отразявал никакво мнение и не можел да разбере дали е хубаво или лошо нещото.  Simple Smile

# 5 005
Е, как ще е лошо, като "не е лошо"?  Laughing
За мен носи смисъла на "става". Не съм очарован, но върши работа при липса на по-добра алтернатива.

# 5 006
Мен ме дразнеше, вече не толкова, изразът "лошо няма". Вместо "не е лошо, добре е".

# 5 007
  • SF
Аз нищо не разбрах от обясненията на Esmee, но прави впечатление, че много се гордее, че СИ е от София Laughing

Естествено!!!

# 5 008
Не одобрявам говоренето по бебешки между майка и 5-годишната й дъщеря по телефона: "Папка ли, мамина сладка? Какво папка? Мама много те обичка и ще бърза да се прибере, за да се нагушкаме." И всичко това казано с изтънен  глас, имитиращ детски:))

# 5 009
Майка ми често ги използваше тия лафове, само дето аз идея си нямах какво значат. Малко са абстрактни този с картинката и този със слънцето... И съм се заклела никога да не ги ползвам когато разговарям с децата си  Joy baby_neutral #Crazy

"Опичай си акъла"
"Внимавай в картинката"
"Ще видиш откъде изгрява слънцето"
"защото така (казах)"
"няма тън-мън"

Общи условия

Активация на акаунт