Фраза, която мразя

• 1 217 440
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 5 025
Дразни ме думата "бебче" , ако не става въпрос действително за бебе или малко дете.

Примерно за луксозен автомобил - "новото ми бебче"
или пък за скъпи дамски обувки - "ето ги моите бебчета"
и т.н

Звучи ми толкова грозно, дори извратено Sick

# 5 026
  • Вече в моята си приказка...
Майка ми често ги използваше тия лафове, само дето аз идея си нямах какво значат. Малко са абстрактни този с картинката и този със слънцето... И съм се заклела никога да не ги ползвам когато разговарям с децата си  Joy baby_neutral #Crazy

"Опичай си акъла"
"Внимавай в картинката"
"Ще видиш откъде изгрява слънцето"
"защото така (казах)"
"няма тън-мън"

Да, също и "Умната" е много дразнеща дума, употребявана от родителите ми

# 5 027
Майка ми често ги използваше тия лафове, само дето аз идея си нямах какво значат. Малко са абстрактни този с картинката и този със слънцето... И съм се заклела никога да не ги ползвам когато разговарям с децата си  Joy baby_neutral #Crazy

"Опичай си акъла"
"Внимавай в картинката"
"Ще видиш откъде изгрява слънцето"
"защото така (казах)"
"няма тън-мън"

Хахахах и аз мразя тези фрази. Същите фрази употребяват и родителите ми. Като тръгна на някъде, те ми казват "Умната. Внимавай какво правиш!".

# 5 028
Дразня се , на израза "долу-горе" , далеч по добре ми звучи "горе-долу" Mr. Green
Аз също употребявам предимно "горе-долу".
А един приятел винаги ме апострофира, че звуча песимистично: "При теб все надолу вървят нещата. Я се стегни. По-добре ще е долу-горе. Положително усещане има някак."   Flutter

Употребявам израза "долу-горе", тъй като много негативно ми звучи да кажа "горе-долу".

# 5 029
  • ту тук, ту там
Изобщо никаква разлика, дори нюанс не долавям между двете! Даже не знам кое точно от двете използвам и дали само едното или което ми падне.  Simple Smile

# 5 030
  • Вече в моята си приказка...
Дразня се , на израза "долу-горе" , далеч по добре ми звучи "горе-долу" Mr. Green
Аз също употребявам предимно "горе-долу".
А един приятел винаги ме апострофира, че звуча песимистично: "При теб все надолу вървят нещата. Я се стегни. По-добре ще е долу-горе. Положително усещане има някак."   Flutter

Употребявам израза "долу-горе", тъй като много негативно ми звучи да кажа "горе-долу".
Изобщо целият израз и в двата си варианта е ужасен...

# 5 031
  • ту тук, ту там
Много ме дразнят "муня" и "муньо". Преди съответните теми на първа страница в Клюкарника никога не бях ги чувала тези думи, а виждам, че са доста разпространени.  Confused

# 5 032
И аз не съм ги чувала. Мен ме дразни "накъси" вместо "скъси" и "срежа" домат, диня...вместо "нарежа". А, и "веднагА".

# 5 033
Много ме дразнят "муня" и "муньо". Преди съответните теми на първа страница в Клюкарника никога не бях ги чувала тези думи, а виждам, че са доста разпространени.  Confused

И аз от форума ги научих.
Нямам реален познат, който да ги ползва.

Мен ме дразни думата "кенеф". Sick
Чак не искам да я напиша. ooooh!

# 5 034
  • ту тук, ту там
Ми тъй ами, като не сте стъпвали в София!  Mr. Green

# 5 035
Ми тъй ами, като не сте стъпвали в София!  Mr. Green

Laughing Mr. Green Hug

Стъпвам бе, ама нещо се разминавам с такива субекти. Joy

# 5 036
  • In my tropical dream
А Вазов не сте ли чели?
Мунчо е негов герой, оттам става нарицателно.

# 5 037
  • ту тук, ту там
Мунчо е собствено име, дори котаракът на баща ми и майка ми се казва така. Но като нарицателно - не. Повече няма да се обяснявам.  Peace

# 5 038
Муня и муньо не идват ли от маймуна, съответно в женски и мъжки род? Но ако греша, то е защото не съм стъпвала я София от март'2013 и също така не следя темата за муните.

# 5 039
То дърта обида това, чувала съм я от побеснели пенсионери още като бях малка. Не е и толкова до посещението на чaстта на България, свързано е повече с висенето покрай по-пропаднала компания най-вероятно  Wink

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 15:48 от laseen

Общи условия

Активация на акаунт