Фраза, която мразя

• 1 217 449
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 5 010
Дразня се , на израза "долу-горе" , далеч по добре ми звучи "горе-долу" Mr. Green

# 5 011
"офисен планктон"

# 5 012
"Нямате ли по-дребни?" - наистина нямам, честно. Ако имах щях да съм ви ги дала.
Което все пак е за предпочитане от:

"О-о, дай по-дребни" или "Еееее, неам да ти върна"...

заради което сега аз ползвам убийствено тъпото:

"Нямам по-дребни" или "Само такива имам" което звучи сякаш очаквам да ми дадат каквото желая без да го плащам, тъй като предполагам, че им липсват банкноти и стинки да не могат да ми върнат ресто.

# 5 013
  • София
Майка ми често ги използваше тия лафове, само дето аз идея си нямах какво значат. Малко са абстрактни този с картинката и този със слънцето... И съм се заклела никога да не ги ползвам когато разговарям с децата си  Joy baby_neutral #Crazy

"Опичай си акъла"
"Внимавай в картинката"
"Ще видиш откъде изгрява слънцето"
"защото така (казах)"
"няма тън-мън"
сакън, недей Peace

laseen, ей това го ненавиждам Close

# 5 014
А "кой е шефа тукаааа" как ви звучи? Майка ми ползва "...и край!",което мн ме дразни

# 5 015
  • София
"Не е лошо" - за мен дори звучи позитивно, защото не натрапваш мнението си на другите, което мнооого рядко се случва в днешно време на всезнайковци и всеможещи.
Мъжът ми много мрази този израз, защото всъщност не отразявал никакво мнение и не можел да разбере дали е хубаво или лошо нещото.  Simple Smile
А аз много обичам, когато някой с категоричен тон се изцепи, че нещо е "отвратително", а аз го намирам за приемливо. Просто веднага заобичвам човека, защото ми е посочил какав лош вкус имам, макар и неволно. А в повечето случаи не се омекотява с "по мое мнение" или "лично за мен".
Кажи на мъжа си, че дори съществува дума "нелош".

# 5 016
  • в морето до колене
Дразня се , на израза "долу-горе" , далеч по добре ми звучи "горе-долу" Mr. Green
Аз също употребявам предимно "горе-долу".
А един приятел винаги ме апострофира, че звуча песимистично: "При теб все надолу вървят нещата. Я се стегни. По-добре ще е долу-горе. Положително усещане има някак."   Flutter

# 5 017
Днес в две различни теми засякох "орла" и орлата" за женски орел. А уж сме .........образовани.
Мисля, че правилно е орлица newsm78
Не само мразя тази дума, но ме и подразни, защото човекът през седмица чува, че орлицата Фортуна ще бъде пусната.

# 5 018
  • Пловдив
И на аз казвам "горе-долу", но имам чувството, че в Североизтока "долу-горе" е по-разпространено и не е оригиналничене, май така си казват.

# 5 019
Един колега казва "доле- горе". Wink
От Пловдив е.

Дразни ме "едни пари".
Парите са в мн.ч. няма как да са едни.

# 5 020
  • Пловдив
И "едни" е в множествено число. Wink
Едни хора...

# 5 021
Да, така е.
Но едни не ми звучи добре за пари.
Някакви е точната дума.

# 5 022
"Някакви" е неопределено, а под "едни" се има предвид конкретна сума. Обикновено този израз се използва, когато става въпрос за подкуп или нещо друго от този сорт.  Simple Smile

# 5 023
  • София
Не ми допада както "мъжленце", так и "мъжо" - често срещани във форума. ooooh!

# 5 024
Пред лекарския кабинет:
"Пазете ми мястото, докато отида до тоалетната" - без дори да те изчакат да им отвърнеш отрицателно.

Или

"Ще ми пазите ли багажа?" - Ще го пазя, разбира се, аз затова съм се родила, ще го пазя със зъби, нокти, животът ще си дам за багажа ви.

Общи условия

Активация на акаунт