Фраза, която мразя

• 1 217 385
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 5 205
Смути е сравнително нова дума, но се чудя дали шейк не е горе-долу същото, а ще го разберат повече хора.
По принцип не е същото, както и смути - фреш. Според Гугъл:
Фреш (сок) е изцеждане на течността от плода и изхвърляне на месестата част (фибрите).
Шейк е смилане на целия плод и добавяне на сладолед или мляко.
Смути е смилане на плода и евентуално добавяне само и единствено на вода /лед.

Eто научих нещо ново тука. Simple Smile

# 5 206
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мога да разбера защо така изкривявате нещата.
наистина в офиса, сред колегите се използва професионален жарон и никой не се опитва да ви налага друго, но да си изплясквате поангличанчени думи ей така, от мързел да помислите за българските си е ... изтрих думата за да не обидя някого  Blush.
а да защитавате използването им така стръвно е идва в повече Tired

позната баба на "американчета" с двама български родители Rolling Eyes :
нашите пият много джусове и смутита... тука българчетата набиват хляб, а нашите хляб не ядат - майка им им дава само кракери, дипват си ги в соусове всякакви...

и не е като да е все там, че да е заравила българския Confused

# 5 207

Jennifer_w,жената живее в България.

То тогава е наистина странно да бърка български с чужд език.
Защо да е странно? Аз разбрах, че въпросната жена е рускиня, която живее в България.

# 5 208
Смути е сравнително нова дума, но се чудя дали шейк не е горе-долу същото, а ще го разберат повече хора.
Фреш (сок) е изцеждане на течността от плода и изхвърляне на месестата част (фибрите).
Сиреч- смутито е нектар Wink.

# 5 209
В Нова ТВ има една къдравичка синоптичка, която редовно казва, че за еди-кой си район прогнозата е по-висока/по-ниска. Как не се усеща и ако тя не усеща какво говори, колегите й не могат ли да я коригират? Тя не прави разлика между "прогноза" и "температура" Laughing

# 5 210
  • Варна
Да, може би това е точното наименование. Сега питах гугъл - смути = суров нектар Laughing Някой да не помисли, че защитавам използването на думата, не, просто и аз исках да си изясня приликите и разликите между термините.

# 5 211
Да, може би това е точното наименование. Сега питах гугъл - смути = суров нектар Laughing Някой да не помисли, че защитавам използването на думата, не, просто и аз исках да си изясня приликите и разликите между термините.
Ужасно ми е неприятно, когато чуя думата смути и фреш.

# 5 212
  • София
В събота бях на сватба. Ди джеят постоянно повтаряше : "Не ми остава нищо друго, освен..." и на мястото на многоточието редуваше : Да пожелая на младото семейство много любов, Да ви пусна това парче, Да поздравя всички гости...и т.н.
Толкова много ме дразнеше това, че нищо друго не му остава.... Или по-скоро това, че го повтаряше непрекъснато

# 5 213
Преди малко проведох разговор с човек, който завършваше всяко изречение с "честно казано". "От пет години работя там, честно казано", "случайно се запознахме, честно казано". В края на разговора ме боляха ушите, честно казано. Mr. Green

# 5 214
Ужасно ми е неприятно, когато чуя думата смути и фреш.
С думата фреш съм свикнала вече, но смути ми идва в повече..
По този повод: "Навремето хората не са имали дори едно Smoothie и им се е налагало да си дъвчат плодовете и зеленчуците сами.."  Mr. Green Mr. Green

# 5 215
  • София
смущавам се вече от толкова дразнения Wink

аз започнах да се отегчавам вече от фразата за чукчата читател, писател и т.н.

# 5 216
смущавам се вече от толкова дразнения Wink

аз започнах да се отегчавам вече от фразата за чукчата читател, писател и т.н.

На мен ми се повдига като чуя за луди, баници и луди даващи баници на други хора.

# 5 217
  • Cyberspace
Дразни ме "повлякох крак"...

# 5 218
  • София
Зная, че има някакви нюанси. Но не съм съгласна за това в червено - чета рецепти за смутита с какво ли не - ядки, зелении, мляко.

# 5 219
В Нова ТВ има една къдравичка синоптичка, която редовно казва, че за еди-кой си район прогнозата е по-висока/по-ниска. Как не се усеща и ако тя не усеща какво говори, колегите й не могат ли да я коригират? Тя не прави разлика между "прогноза" и "температура" Laughing

Това навярно е моята "любимка"  - Гергана Малкоданска...  освен изказа такава ѝ е и походката -  недодялана и вдървена. Така здраво набива крак по подиума, че се чува в микрофоните даже. То тези  са синоптички, колкото аз съм Бетовен, ама ... 

Не харесвам фрази като "Пожелавам ти безсмъртие", "Чест и почитания",  с които някои "оригиналничат"  с години.

Общи условия

Активация на акаунт